ANNONS
PersonuppgifterCookies

Bilsemester till Toscana med barn

Så, efter att ha kört via Tyskland och Alpbyarna till Comosjön för några dagar där och sedan vidare ner till Lerici för några dagar i Cinque Terre området så började vi nu bilfärden mot Toscana och en HELT annan miljö och vy.

Att hitta hus i Toscana var lätt om man har en gigantiskt budget, haha. Vi var villiga att lägga lite mer än vi hade tänkt från början för att få vara helt själva (eller nästan helt själva) på ett ställe ett par dagar istället för att bo på Agriturismo som är mer som ett hotell och vi hittade ett otroligt hus som hade en lägenhet längst ner med egen terrass ut mot vyerna, en liten trädgård med hängmatta och man fick egen tillgång till poolen i direkt anslutning med enda reservationen att om ägarna var hemma så kunde det hända att de också nyttjade poolen. (Vi fick senare lära oss att ägarna var typ aldrig där så det känns som vi kan hyra det igen och utgå från att vi lever life ensamma på plats, annars var det 2 ägare och inga barn som skulle bott ovanför oss i stora delen av huset och det hade inte spelat någon roll för deras terrass och trädgård var på andra hållet så vi hade inte sett dem mer än vid poolen möjligen då.)

Vi körde in i den lilla byn Barberino Tavarnelle vid fem på eftermiddagen och smet inom den lilla mysiga lanthandlaren för att köpa pasta, vin och frukost så vi skulle klara oss till kvällen och morgonen i huset. Sen anländer vi till den trevliga AirBnB värden som tog emot oss (ägarens kusin) och visade runt hur allt fungerade och vi fick veta att vi skulle vara där själva vilket kändes smått overkligt.

Det första vi gjorde var såklart att hoppa i poolen! Och sen väntade en härlig middag med pasta och peston vi hade köpt på förmiddagen i Portovenere tillsammans med en otrolig Chianti Reserva från regionen vi satt i. Och så stirrade vi på utsikten såklart.

Vi stannade i Toscana 6 nätter och blandade utflykter med att bara hänga i huset vilket verkligen gav SÅN semesterkänsla. En dag tror jag vi inte åt frukost förrän 11 för då hade först Rickard sprungit och sen tränade jag och barnen fick chilla framför TVn som fanns i huset – fullmatad med Netfflix, Disney + och allt möjligt. Det kändes skönt att inte passa frukosttider eller anpassa oss efter någon annan.

För att fylla på kylen och skafferiet något åkte vi till en närliggande by och handlade på Coop och sen letade vi upp en gelateria för glass – vi hittade aldrig någon riktigt mysig gelateria i byarna omkring dock men vi fyllde frysen hemma med lite glass till barnen också. Vi fick tips om att gå ut och äta på en restaurang i vår by som hette Ristorante La Fattoria och det var nog en av de godaste middagarna vi åt i hela Italien, hade barnen varit större hade vi promenerat dit den kvällen. Bara italienare på plats, otroligt härlig stämning och SÅ god mat. Rickard åt det OTROLIGA köttet ”La Fiorentina” och ja, HERREGUD vad gott det var.

Vi försökte åka runt lite spontant till de små vingårdarna omkring oss men att smita in på en spontan liten vinprovning var tydligen inget man gjorde längre på vingårdarna – det skulle bokas och bilden av hur det var för 20 år sedan – när man knackade på hos en liten vingård och kunde smaka ett litet glas eller två för att sen köpa hem vin i dunkar mer eller mindre verkar vara ett minne blott. Så vi bokade in oss på en vinprovning på en liten, familjär organic wine tasting sista dagen som hette Bacio. Och där blev vi INTE besvikna kan jag lova… Där fanns wifi till barnen (och en pool som vi inte nyttjade) så vi kunde lyssna på den otroligt mysiga italienska ägaren i äldre generationen som berättade om familjevingården som även odlade oliver och gjorde egen olivolja och vi fick prova viner och fick en liten tallrik med småplock serverat till av den äldre damen som hade gjort allt själv. Den yngre generationen var ute på fälten men vi haffade honom när han gick förbi i sina arbetskläder, svettig efter ännu en arbetsdag i 40 grader och han berättade stolt att han var nyfiken på att prova göra något mousserande vin också men att det nog fick vänta till nästa år eftersom de hade förlorat 40% av årets skörd under våren pga klimatet som var då. Tänk vilket KONSTVERK det är ändå – att göra ett vin. Chianti är min nya favorit!

Vi åkte till restauranger i en närliggande by också som hette Val d’Elsa, där fanns en STOR lekplats till barnen där man som förälder kunde sitta och ta en kaffe eller öl, haha. So Italy, men framförallt åt vi middag på Osteria il Campanellino med fantastisk utsikt, yta för barnen att springa och leka och utforska och här fanns fler restauranger i området som såg mysiga ut.

Dagarna i huset var nog faktiskt det bästa på hela semestern. Det enda att klaga på var att där fanns mygg – men det kan man ju inte göra mycket åt – vi köpte myggrökelse på husvärdens inrådan och hade inte Charles varit allergisk mot myggbett hade vi inte brytt oss speciellt mycket.

AH vad jag längtar tillbaka nu när jag ser bilderna!! Jag tog kvällsdopp i mörkret varje kväll och vi satt ute och stirrade på utsikten när barnen hade somnat.

Under dagarna i Toscana gjorde vi två andra utflykter också – Florens och Pisa men dem kommer i nästa inlägg…

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@johannakajson
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00