ANNONS
PersonuppgifterCookies

Bilsemester till Cinque Terre med barn

Då fortsätter vi på inläggen från vår bilsemester ner till Italien som vi gjorde i somras där ni ville veta hur vi lagt upp rutten, var vi bodde och hur det var – någon frågade till och med om vi hade fått hjälp av en resebyrå för att lägga upp rutten men icke. Det var jag, Rickard och google, haha.

Här har ni första inlägget om när vi körde från Skåne till Tyskland och sedan genom alpbyarna ner till Comosjön där vi precis spenderat 2 nätter och 3 ljuvliga dagar!

Vi spenderade förmiddagen vid poolen i Como eftersom det var en varm, härlig dag och vi ville njuta lite innan vi packade in oss i bilen för att köra mot Lerici. Här hade vi slarvat lite med att ladda bilen och fick tyvärr börja resan dit med att ladda vilket var en seg start får jag säga, det är bara den gången och en gång till jag tyckte det var störigt med laddningen – annars har det varit hur smärtfritt som helst med naturliga pauser där Teslan laddats upp på olika superchargers. (Teslan räknar ju själv ut var man ska ladda och hur länge samt kollar av så där är lediga laddare när man kör så det är himla smidigt får jag säga. Elbil for the win!)

Så vi körde ca 4 timmar ner till kusten där vi hade fått tips av ett av mina brudpar som bor i La Spezia att boka ett hotell i Lerici som är en barnvänlig, mysig lite stad och där bokade vi in oss på deras tips Hotell Florida precis på stranden.

Om Como var lite tjusigt så var det skönt för en småbarnsfamilj att komma till ett strandhotell där man kunde tvätta av sanden från fötterna precis utanför i en liten kran och gå in barfota mer eller mindre. Vi hade bett om ett rum med en extrasäng och hade ett barn i vår säng och det blir ju mer prisvärt så länge det fortfarande funkar, haha.

Vi hoppade i havet första kvällen och badade länge innan vi promenerade till närmsta strandrestaurang som inte var något fancy men med pizza och havets brus blev det toppen första kvällen! Vi gick även tillbaka hit andra dagen och hyrde solstolar och spenderade hela dagen på stranden vilket var härligt för att landa in lite och havet var lagom grunt för barnen att leka i – här står dock strandstolarna TÄTT och det är mycket folk ska man veta. Inte Maldivernas privacy direkt, haha men så härligt för det var nästan bara Italienare där som semestrade.

Andra kvällen tog vi barnens sparkar och sparkade ner till hamnen för att käka middag på en av hamnrestaurangerna där, det är en mysig liten by och hade det inte varit så varmt hade vi gått upp i fortet och kikat på utsikten men vi nöjde oss med en riktigt god tonfisk med pestoröra och en glass på vägen. Barnen stannade på lekplatsen och lekte en stund också och Lerici har en fin och mysig strandpromenad – dock lite bumpig för sparkar om man har en sån med 3 hjul som August hade.

Sista dagen vaknade vi upp efter en regnig natt och hade förberett packningen för att checka ut tidigt och dra iväg med båten till Portovenere från hamnen. Där går båtar till alla fem Cinque Terre byar men även exempelvis Portovenere  som var en lagom utflykt för oss med barnen denna gången eftersom båtturen tog ungefär 20 minuter bara. Biljetter köpte vi enkelt i hamnen och vi tog båten över vid 9:15 och var på plats och hittade en lekplats innan 10 i värmen där barnen röjde ett tag.

Sen började vi utforska de mysiga gränderna och jakten på den där peston jag hade läst om började… Och visst hittade vi den – hos La Bottega del Pesto köper du den ABSOLUT GODASTE peston i världen, OMG vad gott det var!! Sen promenerade vi upp till toppen och kikade på utsikten och spejade ut i havet innan det var dags för lunch och glasstopp i hamnen. Vi tog båten tillbaka vid 12:50 och började köra vidare mot huset vi hade hyrt i Toscana…

I Lerici, på andra sidan än där vi bodde, finns också mysiga mindre stränder vid klipporna som vi besökte på en genomtur senare på bilresan, ungefär vid Eco de mar och lite längre bort finns flera ställen att gå ner och bada på bland klipporna.

Men nu började bilfärden mot huset i Toscana!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00