ANNONS
PersonuppgifterCookies

Midsommarhelgens drömmiga dygn

/

Jag har haft den mest magiska midsommarhelgen någonsin!! Tror det är tredje året i rad jag skriver den meningen va? Eller iaf tidigare år har jag nog skrivit den mest magiska midsommarafton men i år blev det liksom heeela helgen. Spontant.

På midsommaraftonsmorgon stack Rickard ut och spelade 9 hål golf med de andra papporna i gänget, helt enligt tradition. Jag och barnen hade mysmorgon och jag åkte på att ha lite telefonmöten tyvärr för danskarna firar ju inte midsommar och det var bara en vecka kvar till nästa stora bröllopsleverans… Men det gick bra för barnen tittade på sommarlovsmorgon och åt jordgubbar! Sen tänkte jag träna men då slog barnen bakut och jag gav upp och så hoppade vi i poolen alla tre och badade länge istället för det var SÅ varmt och skönt!

När vi hade badat länge så började jag baka midsommartårtan, göra midsommarkransar och Rickard noppade och sköljde alla 5 kg (!!!) jordgubbar som en vän hade varit ute och plockat på morgonkvisten… SÅ lyxigt att få morgonplockade jordgubbar! Kransen gjorde jag på stomme i år och alla blommorna utom de ljust aprikos prärieklockorna hade jag plockat själv på ängarna och i trädgården! Hur MAGISKA är rosorna??

Sen blev det alldeles för bråttom som vanligt så jag skickade bort Rickard och August att påbörja barn-menyn borta hos vännerna där vi hade knytis och vi var ansvariga för just det till lunchen. Så fixade jag klart mig och tog en promenad med Charles och då tog han denna bilden på mig… Väl framme ville jag såå gärna ta en familjebild men det vägrade ju barnen för då var festen i full gång!

Fick dessa två iaf! Kände mig så fin i min Adooreklänning! Vi åt midsommarlunch läänge och det var vansinnigt varmt så till slut fick vi sätta igång en vattenspruteleksak till kidsen och dra på dem badkläder och OJ som de tjöt! Så härliga skratt och bus att höra medan vi satt kvar och pratade… Jag fixade i ordning midsommartårtan och en glasstårta till barnen och serverade alla sen också…

Mums! Ska skriva upp receptet i dagarna för denna kan ni göra hela sommaren, glutenfri och superenkel och alla vill ALLTID ha receptet när de har smakat den för den är godare än vanliga tårtbottnar. Mmmm

Sen skulle det dansas kring den lilla midsommarstången och vips så bestämde vi oss alla för att hoppa på cyklarna och cykla ner till havet för ett dopp… Jag behövde sväng hemom och jobba lite snabbt igen – surt men bara att acceptera och lösa och komma tillbaka till gänget med samma midsommarmood igen.

Tadaa – redo för ett dopp i havet! Sen vankades det middag för kidsen och myskväll och senare också middag för oss vuxna och vår traditionella ”norsk kareoke” som är det roligaste jag vet. Man får ett på ljudisolerade bosehörlurar på sig och så ska man nynna fram den sången man hör så de andra kan gissa – OERHÖRT SVÅRT och sååå kul!! Vi promenerade hemåt vid 01 och somnade gott allihopa med vetenskapen om att Louise hade kläckt en briljant idé under kvällen. Att vi alla skulle köra till hennes föräldrar stuga dagen efter för att fortsätta midsommarfirandet!

och ja… stugan var vi ju i förra året och det var en dröm redan då så när vi kom dit och hoppade i sjön, åkte vattenskidor bakom båten, åt rester till lunch och fiskade och lekte på den lilla stranden och ja – gjorde ALLT och lite till i precis den egna takt och lunk man själv ville så var det som att ha åkt på 1 veckas semester!! Jag hämtade pizzor till alla på kvällen och vi satt upp till midnatt igen i den tropiska värmen. Helt otroligt!

Dagen efter stannade vi ända till kvällen också för det var så härligt. Vi låtsades att vi var på semester helt enkelt och tänkte att vi tar tag i resten på måndag… Eller ja, jag jobbade både lördag och söndag också tyvärr men det var några timmar här och där. Jag tyckte jag kunde njuta rätt bra ändå.

VILKEN helg vi fick!!

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00