ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vad kan man förbereda sista veckorna innan bröllopet?

/
I betalt samarbete med The Wineagency och Rotari

HURRA! I veckan släpptes avsnitt fem av min bröllopsserie på instagram ”Skapa ditt drömbröllop” och alla de tidigare avsnitten finns såklart att se om ni missat dem – en riktigt mysig bröllopsplaneringsserie med MAASSOOOR av tips. I femte avsnittet delar jag med mig av alla mina bästa tips och knep inför sista månaden och veckorna innan bröllopet…

En fråga jag ofta får 1-2 månader innan bröllopet är att man inte känner sig stressad och man undrar om man kanske missat något – ”är det inte nu man ska vara som mest stressad? Nu när det närmar sig?” och svaret på den hittar ni i avsnittet såklart – nej har man gjort allt på checklistorna så här långt så ska det inte vara så himla mycket mer beslut att ta eller fix att göra generellt nu – men en hel del knep har jag ju såklart..

Jag är så himla glad att just Rotari är min samarbetspartner i bröllopsserien för jag lär mig otroligt mycket av dem om just detta hantverksmässigt mousserande vin från Italien som görs med precis samma metod som de franska lite dyrare bubblorna. Metoden kallas ”metodo classico” och innebär att man genomför en andra jäsning – dessutom är Rotaris produkter årgångsbetecknade på varje flaska vilket jag tycker är så himla häftigt.

Vinet lagras i minst 36 månader innan det slutligen når butiken och det är ju låååång tid i jämförelse med exemplvis italienska prosecco som lagras 3 månader – och det märks! Den kan alltså med fördel drickas nu men vinner även på lagring vilket är coolt just till ett bröllop där man kan spara en flaska efter till sin allra första bröllopsdag exempelvis. Så ska vi göra efter vårt 10årsbröllop i augusti tänkte vi!

I tidigare avsnitt har vi gått igenom stora delar av planeringen  – allt från uppstart till budget, prioriteringslista, dukning, dekor, mat och dryck till budgetknep och tips och nu tänker jag mig att vi är någon månad innan bröllopet och saker börjar VERKLIGEN dra ihop sig… En sak man ska göra är såklart att sätta ett ruskigt bra körschema men det tänkte jag vi skulle fördjupa oss i nästa avsnitt så och då pratar vi även om toastmastertips – men den här veckan ska vi kika på hur ni kan förbereda er på bästa sätt så här sista månaden och veckorna innan er bröllopsdag…

  • Gå igenom checklistorna för att se till så alla beslut verkligen är tagna för nu är det inte lönt att ha något ”hängande i luften” längre helt enkelt.
  • Det finns några grejor du kan göra nu.. Öva in bröllopsvalsen/ första dansen…
  • Du kan gå in dina bröllopsskor – lämpligen går du helt enkelt runt med dem hemma eller på jobbet för att de verkligen ska sitta skönt på din fot på bröllopsdagen – vi vill inte ha varken skavsår eller att de känns stela. (Och därför är också tipset att köpa bröllopsskor av riktigt skinn och inte syntet/ plast – för då kan du gå in dem ordentligt).
  • Har du köpt in filtar, värmeljus, sparat på ljuslyktor eller köpt lakan att ha som dukar? Då är detta en utmärkt tid att klippa bort alla lappar på filtarna och dukarna, fylla ljuslyktor med värmeljus och packa allt i stora påsar utefter hur och var det kan användas.
  • Och om vi då närmar oss sista månaden och sista veckorna så är det precis såna här tips som är smarta – ha stora påsar för varje ”yta” ni ska vara på och märk upp tydligt vad som finns i och vart det ska. Exempelvis om ni ska ha fika utanför kyrkan efter vigseln och har valt att köpa in engångsmuggar till detta men även assietter, servetter och en duk att ha på bordet. Då kan alla dessa förpackningar öppnas och förberedas och sedan kan där ligga en lapp i vad som är kvar att komplettera – ”
  • låna 2 termosar på fasters jobb som hämtas upp torsdagen, ta med mjölk, socker och en vas som tärna 1 sätter sin bukett i efter vigseln som dekor. Bord lånas av kyrkan”.
  •   Detta är för att när ni sedan ska LÄMNA ÖVER ANSVARET sista dagarna innan bröllopet
  • (eftersom sånt här ska ju ni inte behöva tänka en sekund på under er bröllopsdag)
  • så är det supertydligt vad som finns i påsen och vad som ska fixas.

Dessa och många fler tips är med i veckans avsnitt som ni hittar här på min instagram under videofliken – den som ser ut som som en playknap/ liggande triangel.

Nu drar bröllopssäsongen igång på riktigt!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00