ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vad vill du inte ångra?

/

Lucka nummer 11: ”Vad vill du inte ångra?”

Jag vill inte ångra att jag jobbade för mycket. Framförallt inte under småbarnsåren, den känslan har jag ju burit lite senaste åren när jag snuddad vid en utmattning och började ifrågasätta vissa val jag gör – jag vill inte ångra att jag jobbat som jag gjort de senaste 6 åren för jag tror ändå någonstans att jag behövde det där och då. Det var förvirrande att bli mamma och försökte behålla min identitet så jag jobbade genom IVF, smärtande graviditet där de båda gångerna ville sjukskriva mig och få mig att ligga raklång mer eller mindre och genom hela mammaledigheterna som jag tog 100% på båda barnen OCH drev mitt bolag igenom.

August på väg ut på jobb med mamma <3.

Men jag tror inte jag var gjord för att vara en lugn bebismamma utan på något sätt så ”behövde” jag nog den delen i allt – även om jag hade önskat att jag hade lärt mig så mycket om mig själv som jag gjort idag för då hade jag kanske bara checkat ut och vilat i lugnet med att fokusera på min lilla bebis enbart och chilla när tid fanns istället för att jobbajobbajobba – det hade ju kunnat vara helt annorlunda men jag ville få runt bolaget de åren också och jag ville inte kliva ur bröllopsmarknaden där jag måste jobba genom alla år och det är för långa projekt för att ”pausa” 1,5 år så som en riktig mammaledighet hade krävt… Jag gjorde mitt bästa utefter den kunskapen jag hade då – men NU vill jag inte vara så stressad – nu är min prio att vara i balans och harmoni mellan jobb och hus och hem och att vara mamma.

Jag vill inte kvällsjobba, inte helgjobba, inte ha deadlines som gör att studiedagar och vabb ger mig magont för hur vi ska få ihop det. Jag vill vara närvarande med dem när jag är med dem – det är min prio ett! Det är så få år kvar som den här ”omhändertagande” mammarollen är min, sen börjar de kunna ta hand om sig själva helt plötsligt och då vill jag känna att jag tankat dem fulla med närvaro och tid.

Jag vill ju inte ångra någonting alls och tror på att man gör sitt bästa utefter den kunskap och erfarenhet man har just där och då. Men just nu – 2021, så sitter jag på en helt annan kunskap och erfarenhet och vill verkligen ta några lugnare år nu och framåt för att ha luft i schemat till att hämta tidigare när det går, vabba ordentligt och skippa/skjuta på jobb helt när det behövs och verkligen ta hand om mig själv också när där är iväg i skola och förskola – ha förmiddagspaus, lunchrast och eftermiddags paus så som arbetsdagen bör vara uppbyggd och inte bara jobba i ett och äta lunch framför datorn för att hinna så mycket som möjligt.

Kajson Event AB har ju dessutom friskvårdstid med träning 2×45 min i veckan för att stärka upp sin personals hälsa. Fint det.

Jag vill hålla på sikt helt enkelt. Och det känns så himla skönt att ha landat in i det.

Så – jag vill inte ångra någonting. Och jag gör mitt bästa för att se till att det ska bli så också!

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00