ANNONS
PersonuppgifterCookies

Helgen som gick

/

Well hello monday!

Så här såg jag ut igår efter en låång behandling på Gässlingen med hellkroppsskrubb (mitt BÄSTA lyx och unn och skönaste behandling är alltid skrubb, känns som en massage fast med riv i och som något så omtänksamt att varenda vrå får skrubbas när jag själv inte orkar…) och en massage. Fick ett rejält presentkort av Rickard på behandlingar där när jag fyllde år och jag har kommit av mig lite med att boka in mig, tanken var en gång i månaden – världens bästa present ju!

Hann basta och bada varmt innan också för att mjuka upp kroppen, 3 timmar hade jag där för mig själv och sen var jag fulltankad och redo för adventsmiddag hos mamma och pappa! I lördags var jag och killarna och köpte en liiiten rödgran för att få in doften och julkänslorna här hemma i väntan på den stora… Tror kanske vi köper den i helgen eller mitten på nästa vecka för det ser ut som vi ska fira nyårsafton här hemma och då vill jag att den står fräscht och fint då med.

Sen ägnade vi eftermiddagen åt att barnen fick göra vars ett pepparkakshus. När jag var liten fyllde vi taken med grejer men mina killar är tydligen lite mer sparsmakade, haha. Idag ska vi traditionsenligt göra små pepparkakshus med grannarna efter skolan, mysigt att ses igen efter lite förkylningar på olika håll men nu är alla friska! Vi brukar försöka ses varje måndag så barnen får leka och jag och Louise får prata ikapp, haha.

VI har också spelat en massa spel i helgen – Charles vann allt från den försvunna diamanten till uno och fyra i rad… Och då gör jag VERKLIGEN mitt bästa vill jag lova!! Jag hoppas på ett jullov fullt med spel tillsammans, det vore mysigt!

Och varje morgon ser mina små älsklingar ut så här… De öppnar sina julkalendrar och skyndar ner för att se vad Nissen hittat på… Charles alltså – August tycker nog Nissen är lite läskig så han håller sig undan… Jag är SÅ himla glad för Charles engagemang i Nissen i år, det behövde mammahjärtat faktiskt, haha. Han har blivit så stor och jag är helt klart inne i en fas där jag försöker landa in i hur livet med två söner är just nu och framåt… Så många tankar som snurrat runt kring deras personligheter, hur det är att har 3 killar här hemma istället för att vara uppväxt med ett tjejdomninerat hem som jag… Nej det behöver inte var skillnad på att ha söner och döttrar – men OM man nu fått två söner som är ganska killiga av sig, som har sin pappas drag i mycket och som inte vill varken dansa, fläta håret, leka med dockor eller se på Disneyfilmer så inser jag att det är en hel del av vad jag tänkte småbarnslivet skulle innefatta som ryker för min del.

Det är en del reflektioner så här vid årets slut och det gör oftast gott i längden att inser och acceptera och landa ni. För mest av allt är jag ju tacksam över att jag har fått äran att vara mamma till dessa två små barn. Det är alltid där jag landar. Men för att hitta vad det är som skaver så behöver man ställa sig lite frågor och lyssna in sanningen och en sanning är helt klart att det är annorlunda med mina två söner än med t ex min systers döttrar eller hur det var när jag och min syster var små. Inte bara för att de är killar såklart – även för personlighetsdrag. Men jag tänker mycket på mammas vänner som också bara hade söner och hur det var i deras familjer kontra vår och det stämmer in på mina tankar det också… Då och nu.

Man lär sig nya saker för varje år helt klart, förutom den insikten så är det HELT annorlunda att ha ett barn i skolan än att ha båda på förskolan och det har varit en stor omställning det med. Det ska bli skönt att vila tillsammans på jullovet och tanka på oss i familjen. Jag hoppas på snö i Småland när vi ska dit så vi kan åka pulka och skridskor!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@johannakajson
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00