ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vabb-diskussionen

/

Å HEJ vilken diskussion det blev i kommentarsfältet och på instagram om vabbandet och hur extremt olika restriktionerna ser ut på våra olika skolor och förskolor runt om i landet! Det känns som det är en orolig tid igen och dem som älskar att peka på vad de tycker andra gör rätt och fel tar som vanligt tillfället i akt att ge sig ut och ifrågasätta runt om i kommentarsfälten… Det ÄR oroligt att fundera på om pandemin tar fart igen, om vi måste backa ännu mer i restriktioner och tankesätt och hur julen kommer bli… INGEN vill väl ha den ångestklumpen i magen denna december som vi hade hela förra året…. Usch…

Det är inte så mycket att säga i mitt fall mer än att jag följer vår skolas och förskolas restriktioner kring hur vi måste göra med vabb och i övrigt så följer jag region Skånes restriktioner som skiljer sig något minimalt från FHMs. Nu pratar vi inte mer om det utan titta på hur VACKERT det var vid havet i måndags när jag tog mig ner för ett lunchdopp som årets Novemberdopp:

Jag har inte hunnit ta det innan så det var ju på håret och det var 6 friska, kalla grader i vattnet och en liiiiten ljummen känsla från solen när den träffade min kind. August förskola var stängd för studiedag och mamma och pappa lekte lite med honom när jag tog mitt dopp som gick väääldigt fort denna gången, haha. Men alltid med dopp av huvudet med såklart. Nu hoppas jag att decemberdoppet blir ett mysigt, soligt med mina vänner som jag startade det här med och att vi får skåla i glögg eller irish coffee på stranden efter.

Idag är jag i mitt effektivaste mood på jobbet, ALLT tråk benas av och nu är allt som ska göras inför årets bokslut i bolaget gjort, alla mail är besvarade och alla möten planerade för resten av december innan jag går på julledighet med barnen. RIKTIGT julledighet – äntligen har jag lärt mig prioritera rätt under arbetsåret och preppa för att stänga ner på lov och ledighet så att även jag är ledig då. Så gott som iaf.

Det har städats och röjts här hemma i helgen också – nu säljs vagnarna i rasande tempo här och det är dags att sälja även denna resedubbelvagn som är guld om man har tätt mellan syskonen eller tvillingar. Hojta om någon är sugen på den – har precis lagts ut. Jag har även bestämt mig för att sälja mina fantastiska Acne Pistols… Det är dags att säga hejdå till dem eftersom jag inte använt dem på flera år nu… Men SOM jag minns den dagen jag bestämde mig för att gå och köpa dem i Stockholm… Jag hade sparat pengar från jobbet och hade ALDRIG köpt något så dyrt i hela mitt liv… Jag minns pirret och också känslan ”får man göra så här” när jag provade ut dem och köpte dem och SOM jag älskade dem!!

Men jag hade smalare vader då, haha. Så nu funkar dem inte för mig lite och jag tycker det är sorgligt att de ligger här hemma och inte används för de är ju världens bästa stövel!

Vi är i röjartaget helt klart här hemma. Äntligen!

Det är ju FÖRSTA DECEMBER IDAG!!

Åh vad mysigt, ikväll ska vi öppna barnen luckor och se julkalendern tillsammans och så har en liten Nisse flyttat in som barnen kommer hitta efter skolan idag…. Dags att skapa lite extra pirr och magi och guldglitter exakt varje dag fram till julafton! Förra året hade en liten gran flyttat in och nu är jag sugen på att köra och köpa en idag med för att ha en liten innan den stora får ta plats. Dessa små är med rötter så de gräver jag ner i trädgården efteråt. Hade varit fint om alla stora var på rötter också så man kunde plantera ut dem igen ju!

Nu däremot – nu ska jag lägga upp årets KAJSONSJULKALENDER som jag hade bestämt mig för att inte alls köra i år… Men så kom det så många frågor och jag älskar ju faktiskt den och i fjol var temat så otroligt uppskattat i den oroliga tiden vi lever i så jo. Lite väckande frågor varje dag i december för att reflektera kan vi nog alla må bra av.

Here we go!

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00