ANNONS
PersonuppgifterCookies

Min nya bröllopsklänning

/

Hej hopp onsdag och dessutom BRÖLLOPSONSDAG för ikväll kör jag en bröllopslive på min instagram 19:00 – äntligen lite bröllopssnack igen!!!

Jag själv behöver prata lite bröllop också för nu behöver vi ta tag i att kika på vem som ska göra inbjudningarna till vårt 10årsbröllopsfirande nästa år, vi håller det mindre än bröllopet och med fokus på vänner och närmsta familj bara men vi ska ha ett JÄKLA party för att fira vill jag lova!! Förnyelse av löfte ceremoni, middag och dunderfest och yes – är det bröllop så är det så det blir magiska klänningar och härlig dekor också!

Så – i fredags var jag på Beyond Us i Malmö där Calmius Éve hade popup studio för att kika på skisser och prova klänningar och det var SÅ roligt!!! Vi ska designa något helt eget och jag försöker få henne att göra den klänningen vi väljer till en del av sin kollektion sen och kalla den Johanna-klänningen, haha. Det vore väl en dröm att få ha sitt namn på en bröllopsklänning när man jobbat med bröllop i så många år?!

Ser ni Amanda där i bakgrunden av spegeln? Hon är designern på Calmius Eve och nu provade jag klänningar ur hennes kollektion – jag tänker GLITTER helt klart!!

Och så tänker jag våga tajt denna gången – nu ska ni få höra något knäppt! När jag skulle gifta mig och provade klänningar i Stockholm hos Garamaj her self i hennes studio så gick jag därifrån ganska ledsen… Det var mycket fokus på att jag hade extremt breda höfter och att jag nog skulle gå ner i vikt till bröllopet – detta är ju något jag pushat för i alla år att man INTE ska hålla på med. Att vara i sin ”livs form” när man gifter sig för man ska ju vara sig själv precis som man är!! Jag ÄLSKAR att jag kunnat använda min bröllopsklänning i 10 år och att den inte var 2 storlekar mindre för att jag hade bantat och tränat ner mig till en viss size för att se ”snygg ut på bröllopet”. Jag åt pizza till lunch på min bröllopsdag för det var det bästa och tryggaste jag visste just då.

Och jag var lycklig!! Ostressad över kropp och utseende helt ärligt – jag valde bara den finaste klänningen jag kunde tänka mig och en frisyr och smink och smycken jag gillade rakt av utan hets.

Inga blekta tänder, förbättrade inte ens läppstiftet en enda gång under dagen minns jag, haha. Det sticker ut tussar i frisyren under middagen men jag hade noll fokus på att spegla mig själv och ha allt perfekt – otroligt egentligen när jag tänker på det nu för efter bröllopet kom en period av att vara just perfektionist och kontrollfreak men på bröllopsdagen så var jag så sjukt relaxed och dubbelkollade absolut noll saker. Jag bara åkte med och det var helt fantastiskt! Detta var ju i en tid när man inte hade tärnmorgonrockar för att det skulle se snyggt ut eller hashtags och pinterest fanns knappt så det var en lättare tid på så sätt att man som brudpar bara kunde tänka ut vad man själv ville ha och att det var lite mer ”vanligt” än det är idag när alla vill skapa något UNIKT och PERSONLIGT och EXTRA och liksom se ut som hollywoodglam på röda mattan och man pratar ”bästa vinkeln” att fotas ifrån. Gud så skönt det var ändå att vara befriad från allt det. Det är jag ju till stor del idag också tack och lov.

Tillbaka till klänningen då – den designade jag själv och hade en fantastisk sömmerska som heter Paula Nimrén som sydde den och att få en klänning uppsydd efter sin unika kroppsform är verkligen SÅN skillnad – här fick mina ”breda höfter” plats utan pekpinnar liksom.

Så därför är jag så glad att jag bestämde mig för att sy upp denna gången också och att få hjälp med designen. Jag började med att samla en massa inspirationsbilder och skicka till Amanda och sen kom hon med en hög med olika skisser i fredags och så bollade vi fram till något vi tror är början på 2022 års klänning!

Skisser, tyger, materialval – det är SÅ mycket val att tänka på och jag har fortfarande inte bestämt mig men här är 3 det inte blir så jag tänkte det vore kul att visa dem – de var SÅÅ fina och som ni ser så är det skiss, förklaring i inspirationsbilder och sen satt vi och kikade på tyger och lager av tyger för att se hur olika stil det blir på klänningen om man har spets, paljetter, applikationer eller tjockt klassiskt duchess tyg…. Jag ÄLSKAR rosetten med pärlor på sista bilden och mittenklänningen är ju så cool med fjädrar längst halva. En klänning Amanda hade skissat upp var 100% jag men jag kände att jag hade valt den om jag hade gift mig för första gången – nu tänker jag mig nog ändå en tajt med lite med edge denna gången men för er andra så har jag pushat henne till 100% att lägga in den i sin kollektion för den är såååå himla fin!!! Kolla:

Och där ser ni tyget som är tänkt – wow wow wow!! Tror det kan bli en sån jäkla pang-dröm-klänning!! Och så lite släp på det!

Tillbaka till mig, mina breda lår och höfter och mitt ass då – haha. Jag ser ut som jag gör och har alltid haft denna kroppsformen även om låren blivit ännu bredare och höfterna med med åren – men i Amandas klänningar så sa jag att jag kände mig liksom stolt över min rumpa – den framhävdes och det gjorde höfterna med och de var SKÖNA vilket är viktigt för mig. Under klänningen är ett stretchfoder så man kan gå, stå, sitta och dansa i dem och det är ju klart man ska vara bekväm på sin bröllopsdag!! Det här glittertyget som är i denna klänningen är jag inne på att ha i min – så himla fint ju!!

Kanske med en liten tyllöverkjol vem vet? Äsch man får ju bara stå brud var tionde år i mitt fall så jag kör all in. Tänk att jag ska få förnya mina löften till mannen jag älskar och att vi ska göra det med barnen närvarande – de där barnen jag hade en liiite orolig klump i magen om vi någonsin skulle få på vår bröllopsdag förra gången och när det kom ”nu längtar vi tills ni blir fler” under bröllopstalet så tänkte jag DET HOPPAS JAG VERKLIGEN ATT DET GÅR för ett halvår tidigare hade jag fått beskedet att mitt AMH värde såg skit ut och att vi högst troligen inte skulle kunna bli gravida själva utan ställa oss in på IVF – fastän vi inte ens hade börjat försöka än. Så att fira så här rejält med hela familjen känns viktigt och härligt. Vi ska säga ja till varandra igen och igen och igen.

Och jag vet att ni är många som är nyfikna på resan – det är en privat händelse men jag ska dela med mig så mycket som det känns rimligt och härligt längst vägen och efteråt. Just nu är lokal bokad och även klänningsdesigner och DJ och såklart den som ska hålla i ceremonin men det börjar verkligen bli dags att få till en save the date eller inbjudan så det får bli nästa steg. Jag gjorde ju alla trycksaker själv förra gången men idag finns det så mycket fantastiska leverantörer att ta hjälp av så nu klurar jag på om det kanske ska bli någon som skissar något denna gången. Vi får se – pirrigt är allt iaf!

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00