ANNONS
PersonuppgifterCookies

Helgpausen

/

OJ vilken intensiv vecka som nu är slut, jag har velat försöka njuta mig igenom allt så därför blev det en liten konstpaus här på bloggen vilket jag är SÅ stolt över mig själv att jag faktiskt tog. Den var inte planerad utan varje morgon har jag tänkt sätta mig och skriva men så har barnen velat hitta på saker, jag har börjar fixa med saker och vips så har det varit kväll. Och jag har tänkt att det är okej – att det viktigaste är att leva i nuet och att jag kan visa och berätta för er sen…

Idag till exempel har vi haft en ljuvlig hemmadag med sovmorgon, utomhusfrukost, fotboll i pyjamas och sen en heldag på stranden som är så här vacker just nu när de rensat bort allt tång… Vi kom ner strax innan 11 och jag stack ut på min SUP och havet var så vackert och stilla och jag la mig ner på den och solade och djupandades en stund medan jag kluckade runt av havet… Magiskt..

Barnen har legat i havet mest hela tiden… 18 grader rapporterades och båda två har blivit badtokiga och det är perfekt långgrunt så man inte behöver stå exakt bredvid dem hela tiden längre utan till och med kan sitta på stranden en stund och har dem lekandes i vattnet framför sig. OTROLIGT. Det kommer helt klart bli en annan typ av sommarlov och semester i sommar nu när de är lite större… Och jag älskar det!

Det trillade in olika kompisfamiljer efterhand som alltid på stranden så barnen lekte och vi vuxna fick socialisera. Mamma och pappa dök upp och livet var så som det är när det är som bäst här på sommaren. Man möts på stranden.

Vi gick till vår restaurang som ligger här på Stranden med barnen och åt lunch idag också. Det är ju SÅ roligt att gå på restaurang med dem nu när de är större, de beställer själva och sitter och ritar eller pratar och sen ÄTER de till och med maten – något som kan vara lite kinkigt hemma emellanåt för främst 3åringen för tillfället. Men detta alltså – ljuvligt!

Restaurangen som ligger här nere på vår strand heter ju Strandtugg och utsikten är overklig, det var riktigt trevlig personal i serveringen i år och jag tog räkmackan (fast på glutenfritt bröd…) och den är mitt bästa tips på menyn. August tog Hamburgaren och Charles panerad torsk med pommes och vi bestämde att här kan vi nog äta en gång i veckan så mamman slipper laga mat i sommar, haha. Det var Charles idé och jag säger inte nej.

De flaggade för Sveriges nationaldag såklart. Sen blev det ännu mer bad och jag tog med Charles och Henry ut på SUP:en en sväng, SÅ kul – däremellan låg den på det grunda vattnet och alla barn satt på den eller hoppade från den så den blev använd på olika sätt hela dagen. Jag och Louise satt och solade på den också ett tag.

Efter lite fotboll i vattnet med så var det dags att traska hemåt men då ville såklart inte barnen säga hejdå så Charles följde med dem hem och vi fick en stund ensamma med August och jag tog fram lite grejer det är dags att säga hejdå till som bugaboo cameleoon vagnen, resesängen och någon åkpåse… Barnen börjar bli stora och det är dags att börja rensa, faktiskt riktigt skönt!

Och ikväll skickade jag iväg Rickard för en kvällsrunda golf med pappa medan jag stekte bananpannkakor och serverade till nyduschade barn ute i kvällsolen… Nu blir det ju jobb och förskola på dagarna men på eftermiddagarna och kvällarna kan man ju faktiskt leka semester och sommarlov ändå!

Mina nya solstolar jag beställde från the Straw studio förra året fick packas upp idag med. Hur fina? Första solstolarna jag köper sen vi flyttade ner vilket är lite koko när man bor vid stranden men så kunde jag unna mig att köpa dessa ursnygga också eftersom jag väntat fyra år, haha. Och jag som älskar hänga på marknnivå med barnen – dessa blev perfekta!

Och det var denna söndagen det. I helgen har vi hunnit ha barnkalas också, äta kvällspizza på stranden med våra vänner och se barnen springa vattenkanten i kvällssolen och i fredags var ju förskolan stängd så då lekte barnen med mamma och pappa medan jag försökte få undan lite bröllopsjobb i farten innan det var dags för kalas med min familj. Och då kom ett besked som fick oss alla att jubla och skåla men det kan jag inte dela med mig av – men minst sagt känslor lite överallt denna veckan med födelsedagar, firande, utmaningar och examensfest… MEN – en fin vecka och för första året på mååånga år har jag INTE haft andan i halsen och varit sönderstressad utan tagit det hela med lite mer ro. Skönt.

Nu – krypa ner i sängen och sova gott hela natten hoppas jag.

Välkommen sommaren!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@johannakajson
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00