ANNONS
PersonuppgifterCookies

Bloggjulkalendern börjar imorgon

/

OJ så många som frågat om bloggjulkalendern senaste dagarna, den kom upp för några veckor sedan men jag lägger den här igen för imorgon börjar vi!!

#KAJSONSJULKALENDER är alltså ett blogginlägg (eller instagraminlägg) om dagen 1-24 december och som vanligt behöver man inte öppna alla luckor utan det är en fri lista där man kan skriva av sig i de ämnena man känner för och det vore härligt med era reflektioner bland kommentarerna vid varje lucka.

Alla bilder tagna av So Lovely

Tema för året kändes givet och jag ska försöka vinkla upp det så vi alla kan försöka tänka positivt kring ämnet och hitta lärdomar från året…

Och jag älskar ju att läsa era olika luckor och tolkningar av samma rubriker som jag satt….

Vad är Kajsons Julkalender då?

Jo – varje dag 1-24 december öppnar alla en lucka med gemensam rubrik för fri tolkning. Tanken är att läsarna ska kunna klicka in på sina favoritbloggar och se samma lucka öppnas men med varje bloggares personliga tolkning och för dig som bloggare är det en chans att skapa personlig content med valfria bilder och text men med en liten extra kick i baken och inspiration från julkalendern. (Dessutom kan man ju förbereda och förinställda sina inlägg redan nu vilket gör att ni har ett inlägg per dag färdigproducerat i december, smart va?)

Även i år ska jag försöka samla alla bloggare som är med i kalendern men det blir inte varje dag utan nedslag med listan då och då så kommentera alltid detta första inlägget om du vill vara med i listan så vet jag att man kan följa även dig och då länkar jag till alla er som är med och på så vis får läsarna ännu fler bloggar att följa i bloggjulkalendern.

Precis som tidigare år så skriver ni ”detta är en del av Kajsons julkalender” längst ner i varje inlägg och länkar till johannakajsonsblogg.se ( https://johannakajsonsblogg.se/) så att om fler bloggare vill hänga på så hittar de instruktioner om hur man kan delta och därmed kan följa med i vår trupp.

(Om ni enbart kör julkalendern på instagram så taggar ni varje inlägg med #kajsonsjulkalender så att vi alla kan ta del av varandras luckor och inspireras – eller så att iaf JAG kan hitta er för det är så spännande att få veta vem som är med och vad just era luckor innehåller.)

Vill du se lite inspiration så har jag plockat ihop några bloggarnas luckor från i tidigare år;
Isabella Löwengrip
Maja Nilsson Lindelöf
HannaPee
Claudia Galli Concha,
Englas Showroom
Angelica Lagergren,
Johanna Kajson
Jessica Lagergren

Jag är SÅ pepp, jag älskar ju julen och att få göra en julkalender som ni är så många som tar del är verkligen helt fantastiskt – att som bloggare kunna göra något gemensamt men med en egen twist är coolt och här har vi möjligheten att lära oss ännu mer om varandra.

ÅRETS BLOGG-JULKALENDER med tema ”LÄRDOMAR UNDER ÅRET”

Temat ”LÄRDOMAR UNDER ÅRET” handlar helt enkelt om att i varje lucka landa i vad som hänt under detta mycket speciella år – 2020 – när det mesta blev inställt och mångas liv vändes upp och ner… Det är alltid så spännande att se olika tolkningar och inget är rätt eller fel, du läser titeln på luckan och svarar utifrån hur du tolkar frågan och blanda gärna upp med bilder om du känner för det.

Det är uppskattat om ni passar på att presentera och länka tillbaka till Johanna Kajson och bloggen som står som upphovsman för bloggjulkalendern såklart, med åren så försvinner länkningarna och att det är Kajsons julkalender vilket såklart är tråkigt när man lägger ner mycket jobb för att ta fram konceptet och administrera allt varje år så var bjussig och länka tillbaka och gärna även andra bloggar som du följer som också skriver i kalendern om du blir inspirerad. Good karma ni vet <3.

Här har ni en förhandstitt på årets luckor om ni vill börja förbereda era inlägg;

Publiceras 1 december: Lucka nummer 1: ” Det drömde jag om när året började”
Minns du vad du drömde om för året 2020 när du stod där vid nyårsafton? Vad hoppades du året skulle bjuda på? Fanns det nyårslöften eller mål eller någon tanke som följde med dig in när januari kom? Berätta gärna så positivt och så som du kände där och då och tipset är att undvika bitterhet om det inte blev så – här får drömmarna som fanns då ta plats…

Publiceras 2 december: Lucka nummer 2: ”En maträtt jag gjorde för första gången i år”
Åh, denna luckan brukar många gilla att kika runt hos varandra för att inspireras av nya maträtter

Publiceras 3 december: Lucka nummer 3: ”En lokal upptäckt jag gjorde i år”
Kanske ställdes resorna in men istället fann du en lokal pärla? Det kan vara ett fik, en lanthandel, en utflykt eller en badplats. Kanske fann du något nytt ställe i år?

Publiceras 4 december: Lucka nummer 4: ” Så ställde jag om mitt arbetsliv”
Vi var många som fick ställa om hela vårt arbetsliv när mars kom och pandemins restriktioner var ett faktum, hur påverkades du? Vad var positivt med omställningen? Vad var tufft?

Publiceras 5 december: Lucka nummer 5: ” Någon jag inte visste jag skulle sakna så mycket under året ”
Att kunna träffa vem man vill i sin umgängeskrets nästan när man vill var något vi tidigare tog för givet men under året har vi fått skippa att ses i olika omgångar och du kanske har upptäckt att någon du tog för given är någon du verkligen saknat när ni inte kunnat ses så som du önskat? Vad tar du med dig från den lärdomen?

Publiceras 6 december: Lucka nummer 6: ” Något jag vill skapa nu ”
Tolka skapandet som du vill – vad drömmer du om att skapa nu?

Publiceras 7 december: Lucka nummer 7: ” Vem är jag när jag är modig?
Jag tror många lärt sig massor av nya saker om sig själva under året – kanske kan du svara på vem du är när du är modig?

Publiceras 8 december: Lucka nummer 8: ” En bok jag lärde mig något av under året”
Det kan vara självhjälpsbok, en feelgoodbok, en träningsbok eller barnbok – vad som helst. Berätta varför du vill tipsa om just den…

Publiceras 9 december: Lucka nummer 9: ”Jag avskyr när människor…”
Många har nog känt mer irritation detta året och mer frustration än någonsin, inte så konstigt med tanke på omständigheterna men nu är vi nyfikna på din titel…

Publiceras 10 december: Lucka nummer 10: ” Detta är jag tacksam för”
Precis som frustrationen under året så kan jag tänka mig att många känner tacksamhet mer än vanligt parallellt – hur går det ihop? Frustration och tacksamhet? Jodå – jag pratar ju ofta om parallella känslor och de kan gå sida vid sida – idag fokuserar vi på vad vi känner tacksamhet för efter detta året.

Publiceras 11 december: Lucka nummer 11: ” Något jag aldrig kommer göra igen”
Du vet känslan – DET HÄR KOMMER JAG ALDRIG GÖRA IGEN!!! Vad kan det vara? 😊

Publiceras 12 december: Lucka nummer 12: ” Det här längtar jag efter”
Drömmar, visioner, längtan… Det har vi ägnat oss en del åt i år när mycket blivit inställt och mycket inte går att genomföra eller ens planera för – men vad längtar du efter just nu?

Publiceras 13 december: Lucka nummer 13: ” Detta är jag bra på ”
Hey – våga säga det högt!

Publiceras 14 december: Lucka nummer 14: ” Jag mår bra när jag… ”
Vad ger dig energi? Vad mår du bra av att göra? Kanske har du lärt dig något nytt sätt att ta hand om dig själv just i år när vi varit hemma mer än någonsin?

Publiceras 15 december: Lucka nummer 15: ” Man ångrar aldrig…”

Publiceras 16 december: Lucka nummer 16: ” Jag borde gå och lägga mig ”
När borde du gå och lägga dig på kvällarna och när gör du det? Får du tillräckligt med sömn? Är du kvällsmänniska eller morgonmänniska?

Publiceras 17 december: Lucka nummer 17: ” Pandemin tog och gav mig…… ”
Okej ut med det – vad är du som mest frustrerad över med denna pandemin som tog över året 2020? Men kan du också se några lärdomar som av det som du fick med dig?

Publiceras 18 december: Lucka nummer 18: ” Detta ha mina föräldrar lärt mig ”
Vad lärde du dig av dina föräldrar förr eller nu?

Publiceras 19 december: Lucka nummer 19: ” Något jag skulle vilja lära mig”
Stå på huvudet? Baka macaroons? Springa en mil?

Publiceras 20 december: Lucka nummer 20: ” Vad julen betyder för mig…”
Förr och nu, eller bara nu…

Publiceras 21 december: Lucka nummer 21: ” Detta köper jag istället för att laga ”
Med åren lär man sig genvägar så när det kommer till julfirandet – vad köper du istället för att baka eller laga själv som du tycker är godare/ inte värt det att laga? Risgrynsgröt? Lussebullar? Pepparkakor? Allt? Inget? Berätta! Jag lagar ALDRGI köttbullar för jag är uppvuxen på Felix köttbullar och tycker de är godast i världen, blir typ besviken när det är hemmalagade på ett julbord- knasigt men sant, haha.

Publiceras 22 december: Lucka nummer 22: ” Det finaste jag kan göra för mig själv… ”
Tänk efter vad du lärt dig om dig själv – vad är det finaste du kan göra för dig själv på daglig, veckovis eller årlig basis?

Publiceras 23 december: Lucka nummer 23: ” Ett recept jag kan utantill ”
Någon gång lärde du dig säkert ett recept utantill – vad är det och minns du varför du kan det utantill?

Publiceras 24 december: Lucka nummer 24: ” Detta lärde jag mig av årets kalander ”
GOD JUL!

Att reflektera i Kajsons julkalender brukar öppna upp nya tankebanor så kanske lärde dig något under årets julkalender du vill dela med dig av? Eller av någon annan julkalender?

Då sparkar vi igång imorgon – ÄNTLIGEN är december här!

Kom ihåg att avsluta varje inlägg med denna texten:
*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@johannakajson
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00