ANNONS
PersonuppgifterCookies

August 2 år

/

Så fyllde han då äntligen 2 år vår lilla August…. Den 5 juli var det dags och kvällen innan preppade vi med ballonger och paket och Charles hade byggt ihop en hel legohaj till honom, haha. Kanske var en liten present till storebror att få bygga ihop lego men det var ändå så gulligt för August älskar verkligen hajar…

På morgonen så vaknar ju typ alltid August först så istället för att sjunga för honom i sängen så vaknade vi alla när han vaknade och satte på ”Grattis på din grattisdag” med Babblarna när vi alla fyra gick ner för trappan och han storögt fick se ballongerna och paketen och allt och vi tjoade GRATTIIIS AUGUSTI!! DU FYLLER ÅÅÅÅR!!!! Jag tror han förstod för det är ju bara en månad sedan han fick uppleva Charles födelsedag så han hajade konceptet rätt snabbt…

Morgonfrisyrer och favoritfrukost – och framförallt en egen tuta att tuta i glatt hela dagen… Han var SÅ glad och nöjd vår lilla tvååring och den stolta storebroren hjälpte till att öppna presenter och tuta i tutan han med. Världens bästa storebror….

Vi hade en fin morgon och bestämde oss sen för att köra till Malmöhus där man kan speja på fiskar och en skärm med låtsashajar som känns riktiga för det är det August älskar mest. Hajar och fiskar. Hade vi kunnat köra till den blå planet i Köpenhamn hade vi gjort det där där är ju riktiga hajar men Danmark välkomnade inte oss svenskar då och Malmöhus är ett riktigt bra barntips, kostar bara 40kr och är barnvänligt och har supergod glass i fiket.

August fick sova i bilen på vägen hem och sen hade vi bjudit in hela min familj på kalaseftermiddag. Jag hade bestämt mig för att baka en hajtårta och hade googlat upp ett enkelt sätt att göra det på – man köper bara en vanlig botten och skär till den, dundertips om ni har någon som gillar hajar eller fiskar där hemma!

Och medan jag gjorde tårtan lekte August med sina nya leksaker och Charles kickade fotboll med en ballong såklart…

Sen kom gästerna och det blev mer presentöppning innan vi åt middag och till slut hajtårta. En fin-fin födelsedag helt klart!!

August somnade nöjt och det gjorde vi med… Några dagar senare var det dags för storkalas för både honom och August när hela Rickards stora familj kom för att fira båda – det känns som en smart tradition att göra varje år för att de ska slippa åka ner två gånger på så kort tid och fira dem en och den och det blev en rolig familjedag med alla på plats samtidigt!

Regnet öste ner även denna dag tyvärr så vi fick vara inomhus hela dagen vilket är intensivt och med en hög ljudnivå med 11 vuxna och 5 små killar… Och en hund, kunde varit två men den andra hade stannat i Småland, haha.

Men dagen flöt på fint och alla 5 småkusinerna lekte bra med varandra och vi åt glasstårtor och grillade och hade tusen parallella konversation igång så när det kom ett pyttelitet uppehåll kändes det rimligt att dra ut på skattjakt i skogen vid havet för lite frisk luft. Barnen hittade godispåsar i träden och vi gick ner till bryggan och kastade sten i vattnet när vi hörde en välbekant ljudsignal på håll…

Glassbilen dök upp på gatan som går längst havet och jag tjoade spontant att vi minsann fick köpa glass till alla barnen till eftermiddagsmellis och vi sprang dit som tokar. SÅ rolig grej att kunna göra med barn ju!

Och ren tur att den dök upp – denna bilden tog förresten Charles på mig och August på bryggan. På kvällen åkte hälften av gänget hemåt och andra halvan stannade för dagen efter skulle vi åka till Skånes djurpark över dagen. Det var farmor och farfar och Harry som är lika gammal som Charles som hakade och det blev en superfin dag bland djuren trots svajig väder – vi klarade oss från regnet för det var precis när vi satt inne i tipitältet och åt lunch.

Så ja – Skånes djurpark är också ett supertips. Och de hade ordnat superbra utefter coronaomständigheterna!! På kvällen åkte vi hem till mina föräldrar som ville bjuda på middag och så badad vi alla i poolen där (till och med svärfar!!) och det blev en så härlig vistelse från Smålandsgänget och bra avslutning på alla sommarbarns födelsedagar!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00