ANNONS
PersonuppgifterCookies

En dag på Österlen

/

En morgon smsade jag denna bilden till min vän Louise (”grannarna”) och frågade om de ville leka semester med oss denna dagen – detta var precis i början av juli och vädret var lite sådär och jag började känna mig frustrerad över att sommarlovet och semestern kändes mer likt vabbandet jag hållt på med hela våren. Pusslande av mat och sovtider, träning för mig och Rickard, handling och slängande av återvinningen… Fixet…

Så jag skrev ”jag har gjort fruktlåda som räcker till alla fyra barnen och packat kex och saft – vill ni cykla någonstans med oss och låtsas att vi hyrt våra hus och liksom är på den här semesterorten på SEMESTER?”. Hon nappade direkt men skrev att de egentligen tänkt åka till Österlen över dagen för de kände som vi – att något behövde hända så HELT olikt mig så ringde jag upp henne (bara det – jag har egentligen telefonfobi och ringer helst ingen!!) och sa att vi kan köra till Österlen såklart – klockan var redan 10:15 och normalt sett har jag planerat en sån utflyktsdag ganska noggrant och vill alltid komma iväg tidigt på morgonen så utflyktsdagar känns oftast lite småstressiga på morgonen. Att spontant bestämma sig att köra på heldagsutflykt till Österlen och dra 20 minuter senare var betydligt skönare vill jag lova.

Så här ser det ut när vi packar våra väskor, haha. Vi är SÅ lik och SÅ olika jag och Louise. Älskar denna bilden på våra utflyktsväskor till Österlen. Hur som, vi körde till Örum119 och chansade på att få tag i deras magiska pizzor men där var fullt så då körde vi vidare ner till Kåseberga hamn och åt på Kåseberga fisk där man sitter mer eller mindre på havet.

Vi spejade efter fiskar och åt urgod lunch innan vi vandrade upp på berget för att se Ales stenar – en fornlämning av typen skeppssättning – alltså 59 stenar som de släpade upp på berget som avbildade ett skepp på typ 1700-talet eller något. Starka män som kämpade upp dem på berget och typiskt sånt jag inte gillar att utflykta till men som var superroligt när det blev spontant för det ligger ovanför Kåseberga hamn helt enkelt.

Och det blåste som vanligt som ni ser… Herregud vad det blåst denna sommaren! Barnen kämpade på upp för stigen och vi utmanade dem att springa och busa och så småningom mutade dem med att det blir glass efter att vi sett stenarna, haha.

Check på att ha visat barnen Ales stenar – utsikten är enormt vacker såklart och jag skulle faktiskt kunna tänka mig att göra det igen när barnen går i skolan och förstår mer, haha. Kanske jag förstår mer då också, ser fram emot att smygläsa deras historieböcker för jag minns ingenting av vad man lärde sig.

Och efteråt blev det ottoglass på ett ställe som hette typ Reunion i närheten av Eklaholm dit vi hade siktet att spana in blommor och ljuvlihgeter hos Karl-Fredrik som avslutning på dagen innan vi skulle köra hemåt och grilla korv i det där vita huset vi hade hyrt denna semesterdag. (Som vi lekte alltså – urkul att leka att man hyrt sitt eget hus och klura på vilka personer som bor i huset, haha.)

Köpte med en kaffe och en dahlia hem och här är jag inne på Eklaholm. Galet mycket folk så kommer gärna tillbaka i höst men såå mycket fint överallt.

Har ni sett hans program på fyran? URMYSIGT tips, jag har sett alla och njöt av hela Karl-Fredriks härliga energi – och så lär han er binda i spiral om ni vill binda er egen brudbukett t ex. Tips Tips!

Resten av kvällen grillade vi korv, pratade till midnatt och barnen var i sånt lekflow så vi nästan trodde att vi vuxna skulle kunna spela monopol ett tag, haha.

En fantastisk spontdag helt klart.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00