ANNONS
PersonuppgifterCookies

Att vara helt ensam

/

Vill ni veta vad jag mer gjort under juli? VARIT HELT ENSAM HEMMA TVÅ DYGN!!

En kväll när jag grät av matthet (igen) så sa Rickard att jag kanske inte skulle följa med till Småland när vi skulle åka dit och umgås med hand familj. Även min syster hade påttalat det – att jag kanske skulle kunna få vara hemma själv och så åkte dem och jag kände mig urusel som mamma och som familjemedlem till Rickards familj av bara tanken på att skippa…. Det var två veckor efter att alla varit hemma hos oss och jag som varit extremt ljudkänslig i sommar sa till slut ja för att få ha helt tyst omkring mig kändes viktigt. TOTAL FOMO såklart och kände mig som en värdelös svärdotter men hela min kropp och hjärna skrek efter att jag behövde pausen. Så jag sa jatack och en lördagskväll körde Rickard ikväll med barnen vid halv åtta på kvällen i förhoppning om att August skulle somna i bilen på vägen upp (det gjorde han inte – 2,5 timmar senare var han fortfarande vaken och urglad att se sin farmor och farfar – våra barn somnar sällan i bilen på gott och ont, haha) och jag hade en helt egen kväll med lösgodis och streckkollande av en ny serie.

Så här ser min egen lösgodispåse ut om jag får bestämma. Romerska bågar (älskar apelsinchoklad – min absolut bästa choklad!!), pyttelite salt, massor av surt och sen de där goda sötlakrits med choklad och salmiak på typ. Smarr. Började se serien Dynastin på Netflix och den var helt perfekt vila för min hjärna så såg 5 avsnitt direkt första kvällen med levande ljus under en filt.

Och ett glas bubbel ute under bar himmel. Morgonen efter kom jag ner till dukat frukostporslin – jag gör alltid så när jag bor själv för jag älskar en vacker och god frukost. DET är mitt bästa – och något som är lurigt att hålla på med när man har två små barn och sömnbrist så det unnade jag mig och jag hade förberett och köpt hem både svenska hallon och jordgubbar och gjort overnight oat. Mmmm

Denna dagen regnade det med ett litet uppehåll så då körde jag 10 minuters styrketräning i trädgården och gick sen en lång och lugn promenad – ingen powerwalk här inte utan bara för att röra mig och lyssna på podd och sen tog jag ett dopp i havet och satt länge på bryggan innan jag gick hem och spenderade resten av dagen i soffan kollandes på Dynastin. Åt special K, jorgubbar och gräddmjölk till lunch och verkligen barak kände in vad jag ville göra, äta, dricka och se eller lyssna på hela tiden. Somnade lite mitt på dagen till en podd och var tacksam att det regnade denna dagen så jag fick lite skjuts på att bara ligga där i soffan.

På kvällen blev jag sugen på hamburgare och pommes från Surf Schack så då beställde jag det och sen kollade jag på Dynastin hela kvällen och gick och la mig i tid på min spikmatta. Då hade jag inte pratat med en själ på över 24h och det var SÅ skönt att bara få vara själv.

Helt plötsligt hörde jag mina egna tankar och min egen röst i huvudet som mest surrat som ett grått ihopnystat whitenoise av tankar, planering, inköpslistor, lunchrecept osv osv osv hela sommaren. Och när jag varit ensam i en promenad eller haft lite egentid har jag inte hunnit nysta upp allt för jag har varit för trött så då har jag mest försökt få tyst på ljudet i hjärnan – men nu började hela tankar och meningar komma en och en i hjärnan och jag hörde min egen röst. SÅ skönt och viktigt.

Dagen efter sken solen till och från så då tränade jag ett litet 12 minuter styrkepass Micke hade utmanat mig i och grillade korv hos mamma och pappa som skulle in till sjukhuset efter för koll och då tog jag ett dopp i poolen där innan jag cyklade hem och slumrade till ett sommar i P1 på altanen i solen.

Vet inte när jag slumrade i solen senast, såå skönt och jag fick energi att fixa tvätten, köra och köpa två rosor och en syrénhortensia och jord att plantera och renbädda gäststugan inför slutet av veckan när vi har gäster igen. Sen kollade jag på serie igen och vilade innan kvällsyogan på stranden och ett dopp i havet.

Att få vara ensam med bara mig själv är alltid extremt återhämtande och ibland har jag ju åkt iväg på spa (för där är det tyst och lugnt och hjälper mig att varva ner i miljö och stämning) men att få vara hemma var faktiskt mer vilosamt än jag trott – jag brukar ju fixa en massa hemma då men eftersom jag hade bestämt mig för att inte göra det (okej, jag har tvättat lite märken på väggarna och hängt upp lavendelbuketter jag plockat på toaletterna också men det var faktiskt bara njutbart…) så har jag kunna vila massor – i mitt eget hem. Och det har varit skönt.

Och så har jag fått såna här bilder skickade till mig på att barnen och Rickard har haft det FANTASTISKT.

Rickard fick också egentid till att både jobba, träna och hänga en kväll med vänner och farmor och farfar kanske är gladast som fått en massa egentid med barnen – något som är lätt att det inte riktigt blir när jag är med för då hänger barnen så mycket på mig och vi alla vill ju UMGÅS och PASSA PÅ att göra och uppleva saker tillsammans. Tror detta fick oss alla att växa rejält och något vi får göra någon mer gång. Jag har ju åkt massor med gånger ensam med barnen till mina föräldrar så det är egentligen inte så konstigt att Rickard åker en sväng ensam till Småland men vi är så vana att göra exakt allt tillsammans som familj så det kändes konstigt i tanken – men det var det inte.

Och jag vet att alla inte har möjligheten att göra så här och jag förstår innerligt att det svider om man inte känner att man har någon som kan ta ens barn på det sättet både min och Rickard föräldrar så gärna gör. Vi är oändligt tacksamma för våra föräldrar och deras fantastiska relation till våra barn <3.

Och jag är så tacksam för några egna dygn så jag kunde börja höra mina egna tankar igen.

11

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00