ANNONS
PersonuppgifterCookies

Rehabsommar

/

Jag börjar logga ur så smått inför att jag inte ska blogga i juli…. Så nu när det blev vabba friska barn innan sommarlovet så har jag försökt anamma att bara vara närvarande och vara med dem. Skippa att trixa med mobilen, att hinna få upp något eller svara på mail.

Bara vara i nuet med dem. SVINSVÅRT men såå viktigt för mig nu… 7 veckor får vi tillsammans och dessa första tre dagarna har varit fantastiska helt ärligt. De är magiska…

Det är SLITSAMT som tusan att ha småbarn också, en grej jag gör i sommar är att dra ner på en hög med saker jag önskar för mig själv men som faktiskt inte är så viktigt precis nu när August vill sitta på mig som en apa dygnet runt… Som att måla naglarna… Jag har struntat i det i flera månader nu och jag kommer skita i det i sommar med. Först kändes det tråkigt för jag blir glad av färglada naglar – men inte på bekostnad av stress, gråt och att det blir fult och skavt för att jag gjorde det för fort.

Och sen ska det göras om igen efter ett par dagar för jag avskyr när det är avskavt och då blir det en grej på todo även om det är något jag önskar. Så jag plockade bort det helt. Mitt hår är risigt av alla pool och havsdopp men jag har bestämt mig för att se ut som ett troll i sommar. Och njuta av baden istället.

Och av barnen. Som bara får lagad middag en gång om dagen i sommar, resten blir mellis och tack och lov gillar de ju grönsaker och frukt massor så det satsar vi på som snacks. Morotsstavar, gurkstavar, tomater från österlen… Grillad vitkål och broccoli och majs och röd paprika… Gröna ärtor och härliga smoothies. Det blir toppen det.

De mår bra, de rör på sig väldigt mycket så att vila med att läsa böcker eller kolla på ipaden mellan varven är skönt för oss alla. Vi spelar ju fotboll, innebandy och springer och leker och badar flera timmar på både förmiddagen och eftermiddagen… Så att säga ja till paddan ska jag också göra. Charles spelade precis Hej Albert som är en matteapp så det finns ju massor med kul och bra grejer att spela med där i också. Mest spelar han dock fotboll även i paddan, haha. Fotbollsgalningen.

Och om August har napp lite för mycket för att jag inte orkar höra gnäll, så vad gör det. Han mår toppen ändå… Och han lugnar sig och myser ner lite mer med napp. Så hej nappen sommaren 2020. Och hej glassarna – det får bli mycket glass för oss alla. Och jag ska komma ihåg att träna lite styrketräning och yoga för att inte paja kroppen men detta är inte sommaren jag KÖR PÅ och springer mer, fortare, längre eller snabbare. Jag springer kanske inte alls. Och styrketräningen blir inte bootcamp – det blir nog snarare Vanjas 15 minuters rimlig träning, yoga with adriane och lite tabata i skuggan men inget som tar mer än 20-30 minuter och mest rygg och ben så jag orkar bära barnen och busa och leka…

Framförallt står SÖMN på schemat. Hur mycket än sover så ska jag sova mer för jag är SÅ TRÖTT. Luften har gått ur mig men om jag bara följer med i barnens dagar, tar genvägar och lägger ifrån mig telefonen för att vara i nuet utan miljoner todolistor så tror jag faktiskt jag kan återhämta mig… En dag i taget och njuta allt vad jag kan – och försöka att båda skita i allt jag ”missar” och allt jag hade kunnat göra – i år är ett undantag och jag tänker passa på att maxa VILA och ÅTERHÄMTNING och träna på NÄRVARO.

Med det här gänget. Det bästa gänget!

3 dagar av 7 veckor och jag är på rätt väg…. Så fint att man kan lära om…

Alla fina bilder från Maria Broström som fångade oss här hemma en pyjamaslördag….

16

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00