ANNONS
PersonuppgifterCookies

Utbrott på barnen och utvärdering av mig själv

/
Innehåller annonslänk

SÅÅÅ många fler bra vabba ”friska” barn tips ni kom med igår, jag hade en ruskigt tuff dag igår (ni som såg stories vet…) så igårkväll utvärderade jag dagen och tänkte om inför idag – för att få så få slitningar som möjligt i den redan smått slitiga sömnbrist-1,5årsutvecklingsfasen-huvudvärkstillvaron.

Vi började med frukostmys såklart, älskar barnens nya pyjamaser som jag haffade på 25% rea!!

Sen lekte vi länge i pyjamaserna – jag bloggade inte ens som ni märkt utan fullt fokus på vabbandet och efter att jag och Charles hade pratat om att vi måste göra vissa grejer lite mer enklare (typ som att gå på toa eller gå och tvätta händerna utan gnäll när jag säger det – sånt som egentligen inte ÄR en grej utan som man bara ska göra) och jag måste säga att idag och C varit 110% ognällig efter mitt lilla utbrott igår och att vi sedan pratade om det (jag sa förlåt – han sa förlåt – jag förklarade varför jag blev så trött och arg och vi gjorde en deal att såna där enkla grejor bara görs nu utan gnäll, att tjaffsa om att tvätta händerna är ju SÅ onödigt helt enkelt). Jag kom också fram till att jag skulle köra mer helg-mat-tider än förskolans alla mattider (08-10-11:30-14:30-17, PHU!!) för det funkar ju kanon att äta frukost lääänge och sen ett STORT mellis innan A somnar och så käkar vi lunchen när han vaknat vid typ 13/14 istället.

Då kan jag laga mat när A sover i lugn och ro och njuta istället för att ha en trött och hungrig skrikgråtandes A i famnen/vid benen…

SÅ mycket mer njutbart idag, phu!

Igår FÖRSÖKTE jag göra allt så mysigt och bra OCH samtidigt hålla på alla strikta linjer kring mat, inte småätande emellan, ingen napp på dagtid osv osv men på kvällen insåg jag att det blev bara FÖR många slitningar, tjaffs, bråk och utbrott. Och jag ska orka med också så jag valde vad som FAKTISKT är viktigt tills idag och jag tror vi minskat gnället/ utbrotten från ha med 80% idag. SÅ VÄRT. Han kan lära sig att man inte får äta knäckebröd precis när man vill när corona-vabb-1,5årsfasen är lite mer förbi. MEN igår satte jag dem på golvet med polyglutt som läser upp sagor när jag skulle laga lunchen och så här mysigt såg det ut i 2 sekunder iaf – sen tröttnade A dessvärre.

Jag kom ihåg att ta smärtstillande imorse också, vilket var avgörande för mattheten igår och vi alla fick sova schysst inatt.

Sånt gör ju också stor skillnad helt klart… Så idag har varit en RUSKIGT mysig dag med barnen får jag säga! Vi har lekt non-stop, mest ute men en del inne också.

Vi ritade på gatan och skrev till alla som går förbi att allt blir bra <3. Hoppas någon ler när man ser det och alla hjärtan som Charles ville rita….

Vi har pärlat, August var dock lite för liten egentligen s det funkade inte alls med honom, någon tipsade om att låta honom trä pärlor på piprensare istället men han tröttnade rätt fort på det med, han kastar ju det mesta för tillfället så det är SÅÅ segt att försöka hitta på sånt här men jag försöker emellanåt iaf – nu vet vi att han är för liten för pärlplattorna även om det var de stora pärlorna, haha.

Charles och jag spelar ju spel så fort vi får en chans och jag ÄLSKAR det – men återigen är det typ omöjligt när A är vaken för han vill ju också såklart, och det slutar oftast med att han kastar allt och C blir såklart frustrerad och ledsen för det. Så nu spelar vi när han sover istället. Åh, sånt här BLIR ju faktiskt lite lättare när de är över 2 år – denna utvecklingsfasen som vi är i nu är nog en av de tuffaste i just mitt HSP-föräldraskap helt klart.

Och så har vi sparkat i Charles sparkskola, det gör vi oftast 2 gånger om dagen och August får mer och mer haj på det hela. Vi hann pyssla, ha dansparty, leka med lego och duplo, spela innebandy och fotboll och tvätta en bit av vår verandas plank också minsann. Tjo, det är rätt intensivt men oavsett hur trött eller dränerad jag kan bli så är jag SÅ tacksam för tiden med familjen och sönerna – detta är en tid vi kommer minnas för alltid!

Nu däremot, är det på med pyjamaserna igen och sagostund….

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@johannakajson
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00