ANNONS
PersonuppgifterCookies

Första måndagen i december

/

Godmorgon från tända ljus, julkaffet från min kaffeadventskalender och julpyjamasen fortfarande på… Jag skulle till osteopaten idag på lunchen men det blev inställt (IGEN! Går sådär att komma igång med detta tyvärr, förra gången var jag tvungen att vabba och nu hon så det känns såå tråkigt för jag tror verkligen det kan hjälpa….). och jag har lyckats hålla denna dagen mötesfri eftersom det kan bli att man mår lite si och så just samma dag som osteopaten så nu blir det en urmysig jobbdag hemma istället bland juleljus och hyacintdoft. ÄLSKAR DET!

Jag ska jobba ikapp mailen och bröllopsplaneringen med alla 2020-brudpar och sedan preppar lite för 2021-brudparen om jag hinner men just nu i december försöker jag 1. Hålla mig i hyffsad fas så man har utrymme för vabb eller julmysutflykter i kalendern, vill INTE vara stressad i december och jobba kväll och helg utan fullt fokus på att hålla mig i fas bara. 2. Ha utrymme för julmys, julluncher, dagspromender på lunchen och lite lugn och ro. December månad är magisk för mig, aldrig stress utan bara mys. Viktigt!

Och så här såg det ut när vi vaknade igår till första advent i Stockholm i lägenheten… Tänk att vi fick känna lite vintervitt och snö under dagarna där, helt perfekt weekend och vi hann med både NKs julskyltning och kungsträdgårdens isbana i lördags innan vi strosade till Östermalms saluhall för att inhandla vår del till knytis-julbordet vi har med vårt kompisgäng där för 7e året i rad… Lax och vörtbröd stod på vår lista och Melanders har den bästa!

Charles tyckte julsagan var spännande som jag läste på NK, jag tyckte väl det kunde varit liiite juligare och mer julmusik men jag är lite traditionell där, haha. Granen i taket älskade jag i år dock för de hade gått loss på samma tema så där var lite rymdfeeling med blått och sånt i den med. Åh drömmen hade ju varit att ha två julgranar hemma, en supertraditionell med rött och sedan en annan med lite isblå och ljusrosa… Kanske när barnen blir större och uppskattar att ha en på ovanvåningen, vem vet.

Vi var och spanade på julklappsönskningar också… Galet mysigt att gå in i leksaksaffärer nu med Charles och höra hans tankar och önskningar och att han verkligen förstår att man får inte allt man önskar sig men att ÖNSKA får man alltid hur mycket som helst… Förra året var det en större grej han hade önskat sig som vi bestämde oss för att inte köpa just för att lärdomen att man får inte allt och det tog han superbra och hade mig sig till födelsedagen och även i år i sitt resonemang. Det är mycket legoönskningar nu, smålego (vi har köpt ett som är för 7åringar, haha. Men han är skitduktig och vi tycker det blir ett kul projekt att göra tillsammans på julafton…) men högst upp på önskelistan står en svart klocka med siffror på att ha på armen för han vill lära sig klockan… Han spanade in den förra gången vi var i Stockholm i en klockbutik och har pratat om den sen sist så gissa om jag var nöjd när jag haffade den på rabatt i fredags.

I år ska vi fira julafton hemma i mammas och pappas hus från morgon till kväll, vi brukar köra hit till kalle och att syrrans familj avviker en stund men i år ska vi vara tillsammans allihopa hela dagen och kvällen och stilla på samma ställe vilket är ovant så det blir en lugn och mysig julafton för oss… Då passar ju lego och att lära sig klockan bra tänkte vi.

Hur firar ni jul?

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00