ANNONS
PersonuppgifterCookies

När utklädda halloweenmänniskor är läskigt?

/

Glad torsdag och happy halloween får jag väl säga!!!

Jag var i USA första gången när jag var typ 5 år och sen när jag var 7 år så var jag där just på halloween för första gången och då fanns det inte överhuvudtaget i Sverige än… Jag minns det så väl, hur vi fick berättat för oss varför det var pumpor överallt och att en kväll skulle vi få klä ut oss och gå runt och knacka dörr och att vi då skulle säga ”Trick or treat” och att vi skulle få MASSOR med godis… Det lät ju som en dröm, haha. Även om jag alltid ogillat att klä ut mig…

Vi kände två familjer som hade flyttat till USA så det var därför vi var där och hälsade på de två gångerna så vi bodde hemma hos dem ett par veckor och fick verkligen ta del av den amerikanska vardagen med alltifrån skola till traditioner och english muffins till frukost (ÅHH drömmer om dem än idag….) så att få följa med på allt dem var inbjudna till under halloween var självklart och vi fick vara med i skolan på pyssel och lek där, vi fick gå på pumpskärartävling där alla gjorde sin egen pumpa och alla vann pris såklart – min för att vara den tröttaste för den såg så trött ut med gulliga tänder för jag ville ju inte göra något läskigt… Sen fick alla springa och leta efter godispåsar i trädgården. Allt var nytt, pirrigt och något jag aldrig sett eller hört talas om…

Och när kvällen kom så klädde jag ut mig till cheerleader och hakade på Marcus som var hockeyspelare och så åkte vi runt på inlines och hojtade bus eller godis och fick SÅ SJUKT mycket godis, haha. Jag minns hur det var en hel kasse full som bara var min och hur min kärlek från chokladet CRUNCH dök upp.

Mmm. Och sen kom jag hem till Sverige och bjöd in alla mina kompisar på Halloweenfest såklart och vi fick berätta om att det är en maskerad och att man har orangea pumpor och äter massor med godis. Jag älskade ju fest och event redan då så att ta med ett nytt koncept och bjuda på fest i Oktober passade ju mig perfekt!!

…Bara det att jag egentligen inte gillar maskerad och jag AVSKYR ju allt som är läskigt så att folk spökar ut sig till max, att det är läskig dekor och läskiga hus och hem osv osv osv. Det passar ju INTE mig alls, haha. Så numer är jag ingen fan av halloween längre..

Fast sen älskar ju event och fest och det händer inte så himla mycket i mörka oktober så det är ju härligt ändå att upplysta pumpor och lite festligheter och godis har dykt upp i vår mörka höst…

Just idag är det ju halloween och jag har utmaningen med en son som också tycker det är extremt läskigt och obehagligt med utklädda människor och framförallt om de klätt ut sig läskigt – han tycker ju att bara maskerad eller påsk är läskigt så jag är lite orolig inför eftermiddagen och kvällen då det säkert kommer ringa på en hel del utklädda och läskiga barn och jag är ensam hemma med barnen och även August är ju kanske lite för liten för sånt… Så jag vet inte, jag klurar på om vi ska sätta ut en skål med godis och en lapp att vi önskar glad halloween men att vi har små barn så vi uppskattar om de inte ringer på – vad tror ni om det?

I USA är det ju en kod att om där är en tänd pumpa så är man välkommen in och är det nedsläkt ska man låta huset vara, vi har ju lite pumpor på verandan och kommer såklart ha tänkt här inne så dem ser ju att vi är hemma… Och jag vill inte vara en tråkig granne, jag vill ju vara ett roligt hus med en öppen famn liksom!! MEN – här borde jag nog utgå från vad som är bäst för mig och mina barn va? Det går ju före okända barn.

Jo – så får det bli! Godis och lapp utomhus! Hur gör ni? Förra året ringde det på till efter nio på kvällen….

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00