ANNONS
PersonuppgifterCookies

Tacksamheten för dagen

/
Innehåller annonslänkar

Mors dag. Så många känslor idag och så tung avslutning med en insikt om att jag inte varit mig själv i veckan, att upptrappningen på cerazetten uppenbarligen tagit hårt på mig och att jag är matt, avtrubbad och trött. Och det gör mig såklart JÄTTELEDSEN. Suck, måtte det stabilisera sig så småningom för jag känner mig inte som mig själv.

MEN jag har också varit så himla tacksam idag. Tacksam för min familj, för mina barn, för min man, för våra storfamiljer på båda håll och att vi alla är friska och har så goda och fina relationer på alla håll och kanter. Det är ingen självklarhet och jag grät lyckotårar flera gånger denna morsdag.

Hittade denna bilden i Rickards mobil från imorse. Mitt i livet. Så fint ju. Och min nya, fina linnemorgonrock från syrran som jag saknat ända sedan jag hade en liknande i ljusare grå vid förlossningen av Charles för fyra år sedan (den som senare blev stulen…) Men nu fick jag den här i grått från HM och jag kommer leva i den hela sommaren.

Jag tog denna bilden på BIGBABY där vi var och köpte en ny bilbarnstol till Charles, han lekte med bokstäverna och han har ju börjat skriva lite den där lilla (stora!!) filuren… Här samlades familjens bokstäver så fint så jag var tvungen att ta en bild. Och sen tog jag denna:

Nu börjar hans födelsedagsvecka och på söndag fyller han 4år. Tänk att vi varit föräldrar i 4 år. Otroligt. Tänk vad vi kämpade, längtade, var rädda för att detta aldrig skulle hända… Tänk vad jag tänkte på framtiden när jag satt där i lägenheten i Stockholm och grät… Vem skulle vi bli, skulle vi få bli en hel familj med två barn? Skulle vi få bo i Skåne i ett hus? I ett vitt hus? Till och med vid havet? Ja… Att vi får leva detta livet tillsammans gör att jag gråter av tacksamhet, jag är så fruktansvärt tacksam att jag får vara så här lycklig varje dag, vecka och år med mitt team. <3.

Och snart går denna lilla killen. Han provar släppa lite ibland för att stå själv och det enda han vill göra nu är gå och gå och gå (när han håller en i fingertopparna) och han vill så mycket nu. Framåt – uppåt – vara med och han och Charles får till riktigt mysig och rolig lek tillsammans ibland.

Som här, när jag och Charles hade byggt en koja som vi alla landade i och kittlade August en massa i. SÅ roligt och mysigt. Sen spanade vi på vår gräsklippare som var ute och gick i trädgården och fnissade lite. ”Jag tror han gillar oss” sa Charles.

Och sen var det dags att rösta såklart. Och jag har haft min nya fina klänning som jag också fick i födelsedagspresent av syrran, såg att den kostade 199 pix på Hm och det är den såå värd kan jag säga. Omlott och urskön. TIps!

Sen åkte jag och röstade och sen kom jag hem och bröt ihop. Totalt. Så himla, himla ledsen och trött och matt och avtrubbad och då sa Rickard med förståelse, kärlek och omtanke att jag är personlighetsförändrad sedan jag drog igång dubbleringen. Och då grät jag ännu mer för jag kände direkt att han har rätt. Jag känner mig inte som mig själv. Tungt, alltid tungt.

Så nu ska jag sova. Och ladda för kommande vecka som är full med både utmaningar och extra mycket mys. Viktigt skypemöte imorgon efter lämningen på förskolan eftersom Rickard drar tidigt till Stockholm på jobb. Sen är det min tur att åka till Stockholm på tisdag för en intensiv jobbdag innan jag landar här hemma för morsdagsmyskväll med syrran och mamma som ska natta kidsen innan jag kommer hem. De bor över och på onsdag ska jag och syrran och alla tre kidsen ha mysdag tillsammans och då har vi vinkat hejdå till Rickard som ska vara iväg fram till lördag. Phu. Syrran bor kvar första ”ensamnatten” vilket känns skönt om man är helt dundertrött på morgonen men sen är vi själva för mamma-söner-mys vilket blir mysigt och intensivt. Och så preppar vi två kalas under tiden för på lördag har Charles bjudit in alla på hans förskoleavdelning på kalas och på söndag är det dags för den stora födelsedagen. Och sen bokar vi väl något spa till mig på måndagen innan jag drar igång floristjobbet och bröllopsjobbet när min fina vän gifter sig på onsdagen. Intensiva tider men här gäller det att andas med magen och vara närvarande i varje steg man är. Här och nu. Njuta. Och vila när man kan.

Godnatt.

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@johannakajson
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00