ANNONS
PersonuppgifterCookies

DNA-testar mig

/

Godmorgon onsdag från ett grått Skåne-land. Men det gör inget, man ser ju ändå att våren är på väg på buskar och träd och det gör en så himla pirrig!! August sov tydligen typ ingenting inatt medan jag snusade gott inne hos Charles som ropade in mig vid 01, stackars Rickard var helt paj imorse så jag serverade honom frukost på sängen så ska vi försöka få till så han kan sova inatt… August däremot vaknade pigg och har precis tagit en liiiiten först nap för dagen. Så han verkar inte speciellt påverkad av natten, haha.

Idag har jag gjort något jättespännande, nämligen spottat i en kopp. Det låter konstigt men det är fullt logiskt när man ska lämna ett DNA-prov och detta är SÅÅ spännande eftersom jag länge förespråkat och tänkt att alla dessa röd och rån om vad man ”ska” äta och inte kan omöjligen passa alla – vi är ju olika individer. Så när jag hörde om en tjej i en podd som gjort DNA-test för att få lära sig mer om hur just hennes kropp tog upp olika näringsämnen blev jag galet nyfiken och nu ett halvår senare av reseach så hittade jag detta som jag frågade snälla LIfe om jag fick prova. Detta är alltså inte ett betalt samarbete men jag tycker det är så galet spännande så jag vill såklart dela och berätta om det!!

Jag visste inte att det fanns ens innan jag hörde om DNA-test i Trettioplustrevar (nu vet jag inte om det är detta Sofi gjorde men hon hade gjort något DNA-test och jag har försökt ta reda på vilket men inte fått svar – jag tyckte dock efter min reseach att detta verkade väldigt heltäckande och bra utefter det jag velat veta om just min kropp.) Jag tror ju att jag mår prima av bröd och pasta t ex, får ingen svullen mage som så många beskriver när de känner sig överkänsliga men nu ska det bli spännande att se vad testet säger – jag ska strax stroppa ner August i vagnen och promenera till närmsta postlåda tänkte jag.

Fotade av lite vad som stod om testet på lappen, helt sjukt att jag inte ens vetat om att man kan testa detta innan, visste ni det? Jag visste inte ens om att ens gener var så olika från start så att våra kroppar tar sig an både träningsformer och mat på helt olika sätt. SÅ VIKTIGT att ha med sig när man läser om den ena dieten eller hälsokuren efter den andra!!

SÅ peppad på att få hem resultatet, ihhhh. Och lite nervös – tänk om allt jag tror jag känner i min kropp är helt fel, haha. Nejdå, det tror jag inte men det vore skönt att få lite tips kring hur jag kan hjälpa min kropp och själ att må som bäst.

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00