ANNONS
PersonuppgifterCookies

”Hur hinner hon allt?!”

/

Åh SÅN igenkänning på kommentaren UnderbaraClara fick på sin blogg där en läsare undrar hur sjutton hon hinner med allt (och litet till) – jag har tänkt preciiis samma sak… I somras tänkte jag så om Ebba också men kom på till och från att jag är i en annan fas nu – jag har en liten 8veckors bebis och då kan man omöjligen hinna med mer än att ta hon om honom, storerbror och kaanske liiite sig själv ibland också….

Drömmen om att hinna färga håret, spela tennis, ta kvälldopp, lägga ansiktsmask eller måla naglarna liksom – den får vara en dröm för just denna perioden jag är i nu är ju en liten kort period som aldrig mer kommer tillbaka. Tiden att bara vara och framförallt följa den lilla minstingens tempo och önskemål hela tiden.

Men jag tyckte hur som helst att Claras svar var så himla intressant, det där med att hennes barn leker själva och har alltid gjort det…. Charles har ju sällan gillat att leka själv och tack och lov tycker både jag och Rickard att det är kul att leka MED honom på golvet… Sitta och köra bilar, lägga pussel, måla, läsa böcker, lägga pärlplattor eller leka med playdoh… Vi har gjort allt med honom och jag TYCKER det är kul…

MEN – man vill och kan ju inte aaalltid göra det – att laga mat i lugn och ro, fixa med tvätten eller diskmaskinen eller till och med bläddra i en tidning eller läsa en bok som inte är Babblarna är ju nice att varva leken med tänker jag… Och något HAR förändrats i sommar, Charles leker riktigt härligt med spännande fantasi själv då och då och här gäller det att passa på att INTE avbryta i hans lek. Ofta kommer han rusandes och frågar ”mamma vill du vara med och leka med mig?” men han kan acceptera om jag svarar att jag gääärna är med och leker men måste fixa klart tvätten först eller fixa något och att jag kan vara med om en liten stund. En ny nivå har liksom dykt upp… (All den tiden jag fått går dock åt till att trixa med lillebror så nu har vi ju lite börjat om igen, haha… Men jag hoppas att de kan leka tillsammans redan om något år så att tiden som Clara verkar ha kommer tillbaka till en. Lyxens lyx.)

Leker era barn själva? Hinner ni bläddra i en tidning? Berätta!

14

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00