ANNONS
PersonuppgifterCookies

När bebisen är liten (gravid vecka 34)

/

Och så hade gravidvecka 34 också gått och igår var det exakt 5 veckor tills vi får träffa lillebror… SOM jag längtar nu!! Veckans gravidvlogg spelades in sent i onsdagskväll och jag hann inte lägga in den så för er som hellre kikar på vloggar och vill höra mer om kaoset i vecka 34 så finns den här, annars kör vi väl en vanlig update va?

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Lillebror, Mr Bebé är tydligen ca 42cm och väga ca 2,35 gram enligt appen MEN nu vet vi ju att han väger liite mindre än medelkurvan då vi var på tillväxtultraljud idag och han vägde istället 2179g vilket då är 6% ”mindre än han ska väga” eller vad man ska säga i denna veckan och det är ju omöjligt att veta om det är mycket eller lite eller normalt men tydligen är det helt ofarligt och han kommer bara vara lite mindre än Charles helt enkelt när han föds… Charles föddes ju dessutom på BF medan lillebror kommer till världen 9 dagar tidigare så nu vet vi att alla kläder i storlek 50 kommer passa galant hela sommaren, haha. Kanske till och med får ta med någon av Donnas små 44or till BB?

SER NI NÄSAN?!! Och den lilla munnen, åhhhh han var så sprallig och busig idag på ultraljudet… Det är ju helt klart min näsa igen, precis som på Charles men han är en riktig liten kvällsbesbis i magen så jag tror det är Rickards gener av att vara kvälls och nattugglor, haha. Min familj är mer morgonpigga men somnar gärna i tid, Charles har också fått de där smålandsnattugglefasonerna…. Hur som, tillväxtultraljudet gick alltså bra och de kollade alla flöden hit och dit för att se så att det ser ut som han får i sig tillräckligt med näring vilket han absolut verkar få så det var inget att oroa sig för. Skönt. Mina värden såg också bra ut och allt som allt kunde vi konstatera att det är en sjukt aktiv lillebror som sprallade runt där inne, något mindre men ack så stark och han är redan rätt långt ner precis som barnmorskan berättade. Och DET KÄNNS kan jag säga – ibland gör det fysiskt ont när han stångar sig neråt.

Jag mår bra men min muskelknuta på vänster sida hade växt till sig och det är den som gör så jäkla ont… De hittade muskelknutan när vi gjorde förra kejsarsnittet men berättade att den var helt ofarlig och de har haft span på den vid alla ultraljud innan så det var som vi misstänkte – den har tydligen växt till hela 3cm stor nu och ömmar enormt men det var också ofarligt och inget att oroa sig för.

Min operatör kommer ju inventera lite i min mage när hon ändå gör kejsarsnittet och kika på endomteriosen och så också och jag frågade om man tar bort en sådan muskelknuta men läkaren sa nej. Inte när den är så liten tydligen (även om det låter rätt stort?) Hur som, den kan komma att krympa igen efter graviditeten.

Jag tog bilden ovan idag lite snabbt här ute men har inte riktigt orken att ta fler känner jag, det är rätt varmt att vara supergravid med superkula till mage när det här 31 grader och högsommar men jag klagar INTE. Jag bara orkar inte ta fancy bilder för jag har inget kul fancy att ha på mig, haha. Men där har ni den iaf, gravidmagen i vecka 34 och tydligen då något mindre än förra gången… Det känns faktiskt för jag mår ändå betydligt bättre denna gången än förra…

Här är gravidmagen igår också, det är en riktigt rund boll nu och jag märker att jag spänner rumpan mycket för att hålla emot vilket gör att jag får ont av träningsvärken – känner igen det från förra gången och försöker låta bli men det är svårt…

I vecka 34 förra gången fick jag en mamashower och hade betydligt mer ont i kroppen och var mer svullen.

trött, sliten och hade ruskiga smärtor i ryggen och rumpan än denna gången…. Vill ni höra en kul men pinsam story som hände mig för några veckor sedan när jag trodde att en ny mamashower var på G för mig? Hahaha, det är URPINSAMT att jag trodde detta för jag fattar att man inte hinner ha en för syskongravidteter och alla mina vänner är utspridda över hela landet och har apmycket i kalendern precis som jag men mamma hade nämnt när jag var med i P4 att ”vi behöver ju inte prata om det där, låt oss sköta det” så jag tänkte att mamma och Millan skulle överraska iaf med något litet och sedan spinner tankarna iväg så helt plötsligt hade jag fått för mig att det skulle bli lite vänner också som skulle överraska den där helgen när vi var i Småland för Rickard var helt ärlig SÅ KONSTIG kring den helgen i flera veckor innan… Sa att jag inte skulle följa med till Småland på Olles kalas för jag kanske skulle vara hemma och vila och att han och Charles skulle åka själva och sånt… Så himla konstig och jag fattade liksom aldrig varför vi inte kunde åka upp till Småland på fredagen efter jobbet som vi brukar och han hade ingen vettig förklaring på det heller – han orkade inte för han hade mycket jobb och ville ha fredagskväll hemma sa han… JAG VET – JAG SKÄMS – man borde inte spinna iväg så här i tankarna men det märkliga beteendet ihop med att syrran faktiskt skulle ner till Skåne och jobba ons-fre den veckan gjorde att jag trodde att jag skulle överraskas den där lördagsmorgonen med en liten spadag och mamashower så ni kan ju bara tänka er hur snopen jag var när jag satt där i bilen med en termoskaffekopp på väg mot Småland, hahahaha….

Berättade det för mamma igår och för RIckard idag för det är ju rätt roligt även om jag skäms en del men det får man bjuda på. Det blir ingen mamashower denna gången men jag och mamma ska åka till Ystad Saltsjöbad tillsammans på en heldag och bara gotta oss nu i juni tänkte vi och det blir underbart och precis det jag behöver.

Foto Maria Broström från vecka 28

Tredje magsjukan gjorde besök inför denna veckan men det vet ni ju redan allt om så jag har varit rätt öm och trött i vecka 34 eftersom återhämtningen blev knapp och jag kände mig galet stressad i början av veckan och LEDSEN för att jag inte lyckats varva ner mer och börjat meditera och ladda inför sista veckorna… Men NU hörreni – NU tog jag tag i det och sedan igårmorse så känner jag mig som en helt ny människa som verkligen tar den här sista tiden på allvar för att njuta, vila, ta hand om mig själv och bara vara. Bada i havet varje dag, äta dagens alla måtider ute i skugga och idag köpte jag till och med två böcker minsann.

Nu ska här vilas och laddas inför såväl förlossning som livet som tvåbarnsmamma!

Läs mer….

vecka 1 och 2
3 och 4
5 och 6
7 och 8
9 och 10
11 och 12
vecka 13
vecka 14
vecka 15
vecka 16
vecka 17
vecka 18
vecka 19
vecka 20
vecka 21
vecka 22
vecka 23
vecka 24
vecka 25
vecka 26
vecka 27
vecka 28
vecka 29
vecka 30
vecka 31
vecka 32
vecka 33

hur det gick till när vi blev gravida

hur det var när vi slutade med p-pillerna

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@johannakajson
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00