ANNONS
PersonuppgifterCookies

Inget socker till mitt barn! (Eller?)

/

Godmorgon från mysmorgonen, jag har kommit på att jag ska börja lämna Charles efter frukosten istället så vi kan ha mysfrukostar hemma nu när det är sommarmorgon och hela vägen fram till lillebror föds… Det hjälper mig att dra ner på tempot också och vi älskar lugnt tempo på morgonen. Jo – så får det bli! Ett första steg för att lyckas, tack snälla för alla era tips på hur man varvar ner och gör ingenting…

MEN – idag var det födelsedagsveckans andra frukost för Charles och även mormor är ju här så vi har haft det urmysigt och nu är de på väg till föris medan jag fortfarande är i pyjamas, urskönt.

Charles fick en super-Charliebok som man kan lära sig siffror med och öva på att skriva siffror också – han har redan den med bokstäver och tycker det är jättekul att träna på att räkna bollar eller fylla i bokstäver så han blev superglad. Jag köpte denna på bokmässan och har haft den, precis som pennorna, liggandes i en liten gömma så nu när jag inte hunnit trixa med födelsedagsveckan så är det GULD att kunna gå i ”gömmorna” och plocka, haha.

Så imorse lekte vi med boken och pennorna han fick igår – jag blev så förvånad över hur pass bra han höll sig innanför linjerna när han skulle fylla i sitt C, haha. De kan mer än man tror de små! Sen önskade han sig varm choklad med busig min när vi satt och åt frukosten och jag sa självklart JA för det är ju födelsedagsvecka och man riktigt såg i hans ögon hur han sprudlade och blev förvånad över ”buset” och ”lyxen” – barn är ju himla enkla egentligen när man vill ge dem extra lyx.

Det känns lite bättre i mammahjärtat nu att jag är lite mer på banan….

Och så fick ju vi också lyxfrukost vilket är det bästa jag vet, svenska jordgubbar och första koppen kaffe på en vecka. Mums!

Barn och socker förresten med tanke på att C fick varm choklad imorse…. Hur gör ni? Vi har helt ärligt ätit glass precis varje dag senaste veckan, mycket för att han varit sjuk såklart men också för att det är så himla mysigt, gott och svalkande så här i högsommaren… Vi varvar små glassar med isglass och såklart även strutglassar när man är iväg och han får välja själv. FÅR man äta glass varje dag på sommaren? Hur gör ni?

Vi pratade ju lite socker i veckans podd och hur tusan man gör, många släpper helt på det på sommaren och kör glass, kakor och fika varje dag medan andra håller sig till bär och någon glass på helgen. Vi kör ”allt med måtta”-tänket men har lyckats hålla Charles borta från läsk och godis och ska försöka fortsätta göra det så länge det bara går men annars får han smaka det mesta och chips och glass är väl det onyttiga som han får eftersom vi inte är några stora fika-människor här hemma – däremot när det bjuds på fika så fikar vi gäääärna… Som hos svärmor, där fikar vi massor och då får såklart också när vi vuxna fikar.

Något vi inte har här hemma är sötade produkter så flingor och sötad yoghurt och sånt vet inte Charles vad det är, mest för att vi själva inte äter det så det har aldrig funnits här hemma. Ketchup är väl det som tyvärr åker fram till nästan alla hans måltider men ingen marmelad och att ha socker på pannkakor vet han fortfarande inte vad det är. Så det är ju liksom hur olika man är, vi är tokbjussiga med glass och när vi äter chips får han äta ur skålen så mycket som han vill precis som vi.

Jag förstår ju att det kommer bli helt annorlunda med lillebror, vet att Lisa nämnde det när Charles var liten att med syskon är det så mycket svårare, nästintill omöjligt att hålla på alla sina idéer om ”regler” av inget TV-tittande när de är små, inget socker eller glass osv osv.

Hur tänker ni?

30

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00