ANNONS
PersonuppgifterCookies

Jag vill sluta stressa nu

/

Just nu sitter jag här:

Klockan 20:30 i kvällsolen med nyplockade rabarber från vår egen trädgård, en skål med jordgubbar, körsbär och lite choklad och härlig blomster och tänkte spela in veckans gravidvlogg och kvällsblogga lite… Jag var så jäkla ledsen igårkväll, jag hetsjobbade igenom tre timmars mail och grät parallellt för jag kände ju att hela kroppen och själven önskade att få vila istället och bara kolla på någon serie eller bläddra i en tidning. Ha vanlig vardagskväll – vad som nu är vanligt när man har eget företag men iaf hinna ikapp med mig själv och slökolla på något, men samtidigt så låg jag så back så jag kunde ändå inte slappna av och eftersom jag visste att jag skulle till psykologen idag och det brukar ta så otroligt mycket på krafterna så kände jag att det är bättre att försöka låta bli att jobba alls idag istället – så jag betade av rubbet i liggande ställning från soffan där inne och lovade mig själv att imorgonkväll ska jag sitta där ute i min fina trädgård tills det blir mörkt. Och så blev det.

Jag hade ju mysfrukost med Charles imorse och lämnade vid nio-tiden och körde hem för att byta om och köra in mot Malmö och min psykologtid. Förra blev inställd och just där och då var det nog lika bra för jag var så stressad men idag kände jag att lugnet hade lagt sig från gårdagens jobbande och gårdagens gråtattack för att picknickkorgen vi slängde ihop blev allt annat än jag tänkt mig (hej gravidhormoner), Berättade jag det? Jaja, oavsett så kändes allt betydligt bättre idag och jag hade sikte på att inte jobba alls utan först psykologen, sedan lunch med Nea och sedan hämta C tidigt tillsammans med mamma för att ha en eftermiddag på stranden och verkligen bara vara ledig…. Eller sjukskriven. Vila och vara i nuet iaf.

Och så blev det, jag dök upp hos min fina vän Nea mörbultad med tårar i ögonen och fick en varm kram och sen landade jag mjukt där över en laxokadosallad från mitt favoritställe Holy Greens och vi pratade och pratade och bollade och kärleksbombade varandra.

Precis vad jag behövde – SÅ lätt att boka av men EXAKT det man ska prioritera när livet snurrar lite för snabbt. Sen köpte jag svenska jordgubbar på vägen hem och åt mitt favoritmellis på sommaren med mamma och Charles (jordgubbar med Special K och 3% mjölk – inte mellanmjölken som annars får bo i vårt kylskåp och ska man lyxa till det ännu mer så häller man på socker och vispgrädde också…. Hej sommar!) Fint det, sen cyklade vi till glasskiosken och mötte Charles kompis och mamma som är hög-HÖGgravid och föder vilken dag som helst, himla spännande och sedan landade vi på stranden. Och jag badade – doppade huvudet långt under havsytan och flöt omkring…

Och för första gången i år så fick jag min lilla badkruka att bada han med, det var lycka för själen att bara plaska med honom precis hur länge som helst busa med mormor och jaga runt och plaska lite till. Leka hundar, panga hajar 1711 gånger (man slår på varje våg som kommer) och skvätta vatten på varandra tills vi kiknade av skratt. Det viktigaste jag har.

Jag tog bara fram kameran precis innan vi skulle gå upp och hem för att föreviga detta första dopp men annars så var jag så närvarande och bara njut av min lilla filur – gud så roligt och mysigt vi hade det! Vi hann bygga lite sandslott också innan vi tog oss hem och jag plockade ihop en morsdag-grillmiddag som jag bjöd mamma på i solen medan Charles lekte med tåget och vattnade blommorna och pallkragarna här ute. Och åt årets första egenodlade jordgubbe – han var så himla lycklig när den där grön-röda jordgubben vi haft span på så länge äntligen var mogen och redo att plockas och som han njöt. Jag fick smaka lite också – ahhh så gott!!

Jag vill landa nu. Jag vill vara här och nu. Jag vill göra ingenting och jag vill göra allting men bara om jag känner för det. Jag vill inte stressa mer, jag vill inte jobba så här mycket mer och jag vill inte trixa med andra grejor mer – jag vill prova ligga på rygg och göra ingenting. Eller kolla på en serie. Eller läsa en tidning. Eller sova. Nu är det 5 veckor kvar och det är dags för mig att på allvar varva ner.

Så min fråga till er är – HUR gör man? Det finns ju alltid saker att göra, saker man borde göra eller saker man vill få gjort och jag är inte av naturen lagd till att lägga mig ner raklång och göra ingenting. Men jag känner att min kropp och själ behöver det nu.

Alla tips är välkomna <3

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@johannakajson
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00