ANNONS
PersonuppgifterCookies

Födelsedagsveckan för 3åringen har börjat

/

Godmorgon onsdag från tropiska hettan, vädret är ju MAGISKT och jag klagar inte men visst tusan är det extremt varmt på nätterna att vara höggravid med brinnande fötter och ben och en kliande liten duracellkanin bredvid sig, haha. Kylspray, duscha benen kallt och tänka att mindre sömn är inte hela världen funkar och sen tankar man ju på enormt mycket energi under dagarna av solljuset… Charles röda fläckar fortsätter komma tyvärr så jag var osäker på hur vi skulle göra imorse men han har ju energi som tusan och är pigg och glad och dessutom lite speedad så eftersom läkaren var övertydlig både i söndags och igår med att han absolut kunde gå på förskolan och även förskolan igårkväll på sommarfesten sa att han var välkommen så bollade vi fram att han ska gå kort dag idag, 9-14 för att testa och så körde jag heltäckande kläder… Han kliar på natten men inte på dagarna så det kommer säkert gå bra och jag sa att de skulle ringa vid minsta känsla för att han kliar, var grinig eller vad som.

Imorse väckte jag honom med frukostbricka och ett litet paket, jag har haft så dåligt samvete för att vi inte lyckats dra igång födelsedagsveckan mitt i allt kaos så nu kör jag good-enoughtänk och kör hellre något än något maffigt så imorse fick han en tuta, ballongerna jag fick från morsdag och så slog jag in 4 överstryckningspennor jag köpt som han inte sett innan – succé.

Sen åt vi frukost ute bland blommorna vi plockade igår (är det midsommar? Man blir ju förvirrad…. Blåklinten står i full blom här nere och vallmo likaså…) och tutade en massa i födelsedagstutan – spana in på instastories där jag är back on track igen efter senaste veckan, @johannakajson heter jag där.

Sen var det dags att försöka hitta de svalaste, ljusa heltäckande kläderna vi hade och åka till förskolan och det var inte lätt kan jag säga, man vill ju ha så lite som möjligt på dem i 31 grader men med tunna pyjamasbyxor och den tunnaste luftiga skjortan fick det gå och vi lekte att han var en tandläkare för han såg så gullig ut i sin tokiga outfit idag…. Haha, han fick ta med tandborstarna och stolt visa på förskolan att han var tandläkare och så packade jag med långa shorts och t-shirt om han blir blöt av svett.

Igårkväll var vi ju förresten på förskolan för sommarfest och de hade ordnat så otroligt fint, jag älskar verkligen vår förskola och pedagogerna som alltid gör det lila extra, är så ENORMT förtjusta i alla våra barn och tackar ofta för att de får vara med dem hela dagarna, de älskar verkligen sitt jobb alla tre och det är så fint att se. Vi fick se en film och bildspel som de hade klippt ihop från vårterminen och sen hade vi sångstund tillsammans och picknick ute och alla barn var helt lyriska av lycka när de sprang runt och lekte…

Och sen överraskade alla barnen med fiskedamm där de fiskade och fick ett paket där det stod ”Glad sommar Charles” och i låg ett handgjort pärlarmband med hans namn på – kan ni tänka er något gulligare? De har ju övat på bokstäver hela våren så jag blev helt tårögd av den röda tråden som de fångat upp och deras personliga presenter till alla barnen. Vi hade också presenter såklart och vi brukar gå ihop alla föräldrar och fixa personliga presenter till dem från oss alla.. Som vanligt var det vårt eget lilla gäng om 6 vuxna och 3 barn som var kvar till sist, vi kan aldrig slita oss, så vi hjälpte till att ställa i ordning innan vi vinkade hejdå – det är vårt järngäng och vi kom fram till att det blir dem vi bjuder över på korvgrillning och lite minikalas för Charles på fredag efter förskolan för vi umgås ju så mycket privat så ingen borde ta illa vid sig även om där är andra barn som Charles varit bjuden på kalas hos. Det känns faktiskt okej i magen, jag orkar inte styra något större.

Nu ska jag köra till psykologen och sen lunch med Nea, igårkväll grät jag i lite panik över hur mycket jobb jag har att göra efter en veckas sjukdom och mailen bara brinner men efter att ha bollat med Rickard och mamma och det enda jag fick fram mellan tårarna var att jag vill INTE avboka min vän Nea igen för jag har gjort det tre gånger redan och jag vill inte vara en vän som bortpriorterar vänskap och att ses för jobb eller mitt eget välmående så känns det helt rätt i magen att priortera så här idag. Jobb är jobb och det kommer alltid att finnas, man kan inte svara 24h om dygnet och var on fire när man egentligen ska vara halvtidssjukskriven, höggravid och vila.

Nej jag måste priortera mig själv nu.

Så, en del i det är att jag sänker kravet på mig själv här på bloggen – det är ju ändå sommar och ni har säkert inte ens tid att läsa bloggar lika mycket som vanligt så nu tänker jag 2 inlägg per dag istället för 3 och hoppas att det är good enough för er också. Det är inte värt det att stressa över 3 inlägg om jag ändå inte hinner skriva dem ordentligt så vi kör ett förmiddagsinlägg och ett eftermiddags/kvällsinlägg tänkte jag från och med nu och hela sommaren så jag kan försöka landa i sista gravidtetsveckorna och sedan första bebistiden —> jag längtar efter att sitta ner och svara på alla era härliga frågor som kom in på frågestunden!

Ha en fin dag.

<3 gillahjärtat för att gilla

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00