ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vi har fått datum för kejsarsnitt – gravid vecka 33

/
Innehåller annonslänk

Började på detta inlägget i onsdags när jag var pigg och frisk och mina gravidupdates brukar ju komma på fredagar så bilderna är tagna i vecka 33 och vi kör en försenad update på vecka 33 fastän det är måndag, mest för min egen skull som vill ha med alla veckorna i bloggen för framtiden tänkte jag.. Så här är fredagens inlägg med bilder innan magsjukan drog igång, haha.

Vecka 33 är här och vi vet vilket datum vårt planerade kejsarsnitt bli, ni som inte såg vloggen får veta det längre ner i inlägget och det kändes SÅ rätt med det som lillebrors födelsedag. Hurra!! Förra gången jag var gravid var det i denna veckan som jag veeerkligen svullnade upp med vätska, alla muskler gjorde SÅ ont från och med nu och hela kroppen var som en spänd fiol så än så länge får jag konstatera att den delen faktiskt är bättre denna gången TACK OCH LOV! Fy vad tungt och jobbigt det var från vecka 33 och hela vägen fram till 40….

Gravidupdate vecka 33

Lillebror i magen är nu 40cm långt och väger typ 2,15kg – hurra över 2kg och nu går det fort!! Hjärnan växer tydligen snabbt nu och lillebrors huvud ökar i storlek. Han kan dessutom uppfatta ljus och mörker så han kan känna av om det är dag eller natt… Han verkar må prima i magen och har inte brytt sig ett dugg på magsjukan utan har sparkat och rört sig som vanligt tack och lov, så himla skönt…

Jag mår bra, eller jag åkte ju på en magsjuka det sista jag gjorde i denna veckan… Det är tredje magsjukan denna graviditeten och att tömma sig på alla hålla och kanter när man är gravid är vidrigt – som höggravid är det ju en STOR utmaning att hålla tätt som det är liksom, fy fan vad vidrigt detta var… Men nog om magsjukan, bortsett från den så har jag mått rätt bra i vecka 33, haha. OM jag minns rätt… Det som gör mest ont är när han stöter neråt och såklart när han sparkat på ömma tarmar och sammandragningarna kommer då och då.

Det står i appen att det är bra om man försöker ha en liten vilostund varje dag och lyssna på avslappningsövningar och det vill jag börja med i kombination med att ligga på rygg med armarna utåt för att börja fokusera på kejsarsnittet… Kanske nästa vecka är det dags att ta tag i detta?

Fick frågan om min outfit den är härifrån och prisvärd som tusan – jag kommer leva i den efter gravidteten också!

Vi har börjat kika på inköpslistan för förvirrade förstagångsföräldrar(trots att detta är andra gången, haha) och ska bocka av det sista nu tänkte vi…. Överallt står det att BB-väskan ska packas nu så vi har gjort en lista i mobilen OM det skulle bli akut så man bara kan slänga ihop den då och slippa tänka och sen har vi midsommarhelgen som deadline att den faktiskt ska stå färdigpackad tänkte vi… Då är det 3 veckor kvar till BF och 2 veckor kvar tills vi faktiskt får träffa lillebror…

FÖR VI FICK JU ETT DATUM – HURRA!!

Den 5 juli 2018 kommer bli lillebrors födelsedag och det känns magiskt vackert att detta antagligen blir hans födelsedag för resten av livet, haha. 5 juli… Och Charles fyller ju år 2 juni…. Så, den 5 juli klocka 07:00 ska vi vara på BB i Lund och några timmar senare får vi äntligen träffa denna lilla Mr Bebé – herregud vad jag längtar nu! Bara 5 och en halv vecka kvar, wiiii…. Och det är verkligen dags för mig att dra ner på tempot och börja meditera inser jag, haha.

Visst kan det dra igång tidigare, jag känner lite att jag får vara beredd från midsommar som sagt men högst troligen blir det ju 5 juli som det är dags. Känns fint det.

Det får vara allt för gravidvecka 33 – jag är ju faktiskt redan i vecka 34 och nu hoppas jag att jag får vara friskare och starkare och att denna vecka innehåller mer vila och återhämtning. Jag skulle egentligen på spa idag men fick avboka så nu lurar jag på när jag ska boka in något nytt härligt framöver,

Läs mer….

vecka 1 och 2
3 och 4
5 och 6
7 och 8
9 och 10
11 och 12
vecka 13
vecka 14
vecka 15
vecka 16
vecka 17
vecka 18
vecka 19
vecka 20
vecka 21
vecka 22
vecka 23
vecka 24
vecka 25
vecka 26
vecka 27
vecka 28
vecka 29
vecka 30
vecka 31
vecka 32

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00