ANNONS
PersonuppgifterCookies

Gravid vecka 31

/

Fredag och veckans gravidupdate och precis som jag nämnde i vloggen så är detta första veckan som jag känner att den swischade förbi, att det liksom precis var vecka 30 och det är SÅ skön känsla. Så här lät det i vecka 31 förra gången, känner igen det där med att man vill ”bära” upp magen, mensmolande smärta emellanåt och att man sover dåligt… Men jag känner mig inte lika tung som jag beskriver i det där inlägget – det kommer säkert inom kort men just denna veckan har jag känt mig lite lättare än på länge och det enda som känns surt är hur dåligt jag mår just idag…

Pigmentfläckar runt munnen är väl bara en av alla ytliga tråkigheter man får stå ut med som gravid? Vet såå många som aldrig blivit av med sin ”mustaschrand” av pigmentfläckar efter heller… Bristningar, åderbråck, babyhårfjun, läckage…. VEM kom på att kvinnor skulle utstå allt detta för gåvan av att bära ett barn? Man borde ju få må som och se ut som en prinsessa när man skapar liv i 9 månader!!

Lillebror väger nu 1,76kg (till skillnad från förra veckans 1,58 så nu ökar han snabbt…) och det står att ”alla organ är snart färdigutvecklade och barnet behöver nu i princip bara gå upp i vikt” vilket känns SÅ himla skönt att landa i. Min kropp har klarat av att skapa en liten minimänniska igen, wow. Han är alltid vaken mellan 21-23 på kvällen och aktiv som tusan vilket är så himla tydligt, haha. Rickard skrattar så åt att känna hur kan bankar åt alla håll och kanter på ett helt annat sätt än vad Charles någonsin gjorde.

Jag känner mig lite lättare igen vilket var en överraskande känsla, smärtan finns kvar och fumligheten också men kroppen har ändå känts lite lättare denna veckan än senaste veckorna vilket är skönt eftersom jag vet hur tungt det blir på slutet… Vaderna är väl det som känns absolut jobbigast att de dunkar, bränner, går sönder (!!! går åderbråck/ spruckna kärl bort sen???)

och liksom gör fysiskt ont på nätterna så inköpet av kylspray var en väl värd investering! Tips till er som ligger med frysklampar och kämpar på… Jag har åkt på en rejäl förkylning så jag hostar och snörvlar och rosslar och känner mig helt slut i kroppen, dessutom är jag risig i magen och mår illa så jag vet inte om det är kräksjuka igen eller bara vecka 31 som spökar – mådde lite illa i vecka 31 förra gången också tydligen…

Det står att man ska packa BB-väskan nu?? min egen BB-lista för kejsarsnittMen va, redan? Ska man redan packa den alltså? Jag spanar på men det känns ändå på tok för tidigt att packa den, väntar iaf till inskrivningen nästa vecka när vi ändå ska skriva ihop förlossningsbrevet ordentligt också… Jag har börjat sova med två mjuka filtar och tänkte höra med lillebrors mormor och morfar om det finns någon liten nalle på G som också ska få doftas in så sakta inför ankomsten. Det här med lukter är ju så häftigt hur man kan förbereda för lite extra trygghet när bebisen väl är här – förra gången ville jag bara duscha i parfymfritt i flera veckor för att inte dofta något annat än mig själv och därmed också låta Charles bara dofta mig och jag honom.

Jag minns så tydligt att jag tyckte Rickard (som jag också tvingade duscha parfymfritt och skippa både parfym och doftdeo) faktiskt luktade bebis till och från och hur mysigt det var att gå in i bebisbubblan totalt första veckorna utan andra starka dofter… Blir nog så denna gången också.

Balansen mellan jobb och vila, aktivitetoch vila och lek och vila är svår men jag tycker jag fortsatt hitta något som funkar ganska bra… Jag var livrädd att smärtorna skulle öka så läkaren skulle vilja helstidssjukskriva mig men än så länge så fortsätter balansen funka bra och eftersom jag blivit bättre på återhämtning och vila hela tiden mellan varven och så har jag plockat bort all träning och all promenad – kroppen kommer vara galet svag efter denna graviditet och förlossning men å andra sidan så får det vara så hur jäkla tråkigt det än är – för hellre att jag känner att jag kan försöka hitta balansen att få må okej/ så bra som möjligt under graviditeten än att jag ska ha dåligt samvete och pusha mig till lättare träning TROTS att det hade varit bra för kroppen det med – lite ryggövningar och knipövningar hade jag tänkt få till men jag har tappat allt och skiter i det helt nu och mår betydligt bättre med mina hjärnspöken sedan jag sket i det.

Jag får bygga en stark kropp från grunden i höst istället och det vet jag ju att det går för det gjorde jag efter förra gången. Nu struntar jag i det och tar det då helt enkelt.

Man kan bara göra sitt bästa utefter ens egna förutsättningar…

Läs mer….

vecka 1 och 2
3 och 4
5 och 6
7 och 8
9 och 10
11 och 12
vecka 13
vecka 14
vecka 15
vecka 16
vecka 17
vecka 18
vecka 19
vecka 20
vecka 21
vecka 22
vecka 23
vecka 24
vecka 25
vecka 26
vecka 27
vecka 28
vecka 29
vecka 30

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00