ANNONS
PersonuppgifterCookies

Få barn i vecka 30

/

Så har nästan hela vecka 29 gått och vi ska kliva in i vecka 30, DET är väl ändå en magisk gräns om något?? Träffade Jennie-Lie som styrde upp eventet i Östersund igår som berättade att hon fick sina tvillingar i vecka 30 så jag ville fråga SÅ mycket om det, herregud det är som att jag skulle träffa lillebror redan nästa vecka ju!!! Galen tanke… Hur som, tillbaka till vecka 29, tredje trimestern och att jag faktiskt var på GYMMET förra gången i vecka 29 – så avis på att den tuffa graviditeten helt plötsligt ser lättare ut än denna gången – gymmet liksom!! Dröm…

Gravidupdate vecka 29

Lillebror Mr Bebé mår bra och magen växer på sin kurva och hjärtljuden slår fint… Alltså det är så häftigt att Mr Bebé ska gå upp typ 2kg till på 10 veckor, tänk vilken slutspurt han gör nu?! Just nu väger han dock runt 1,4kg och är typ 35cm lång (så han ska ju växa 15cm till dessutom, HUR ska han få plats undrar man ju när man känner sig rätt stor redan…) Han mår hur som helst bra, sparkar och rör sig rätt mycket och ligger med huvudet neråt redan vilket inte spelar någon roll men är kul att veta såklart… Det står i appen att man kan börja förbereda för bebisens ankomst nu, kanske fixa med bebisrummet, skriva förlossningsbrev och så vilket kändes så tidigt men å andra sidan har jag gjort en hel del i mina förra stora ”boahets” som jag haft innan… Har på känn att det kommer ännu en nu…

Jag har svullnat upp och vätskan har börjat samla sig i precis hela kroppen, imorse när jag skulle sminka mig såg jag att alla mina rynkor/korvar och sträck i pannan nästan är borta – som om jag hade tagit botox liksom, haha. Huden fylls ut helt enkelt… Då är jag extra glad för alla bilderna i inlägget som fick mig att glömma allt det där, alla krämpor, all vätska och svullnad jag har framför mig och all smärta för precis där och då och nu när jag ser bilderna så ser jag bara POWER i att jag klarar av att skapa och bära lillebror. Gravidpower, och en jäkla snygg sminkning av Linda-Pauline….

Det är som sagt tredje trimestern och i appen står det ”du kanske känner dig helt slut eller så mår du fantastisk – det varierar från graviditet till graviditet” och JA JAG MÅR DÅ INTE FANTASTISKT…Ehhh, det står också ”du kan känna ett visst obehag av att alla dina organ trängs undan av magen och barnet. Benen kan börja kännas tunga och trötta, försök vila så mycket det går och använd stödstrumpor” vilket jag såklart gör men att vila dagtid är svårt – minns att jag sov en timme på dagen varje dag sista månaden förra gången dock. Dagsnap for the win!

Bra värden på testerna och bukspottskörteln klarade ju glukosbelastningstestet prima så det känns skönt att vet att även om kroppen gör ont och kämpar på med graviditeten så klarar den ändå det bra, om jag bara kämpar på med att försöka må så bra jag kan så överlever kroppen denna omgången också och sedan kan jag börja bygga upp en stark kropp innefrån och ut igen, önskar att jag hade självdisciplinen att orka göra knipövningar och stärka ryggen nu lite lätt men jag har noll energi kvar till att få till små övningar varje dag när jag inte kan gå all in och träna ordentligt.

Så dumt egentligen men jag får gå all in på knipövningarna efter förlossningen istället helt enkelt och vara nöjd varje gång jag kommer ihåg att knipa sporadiskt när jag borsta tänderna eller nått, haha. NU kniper jag tillexempel – gör du?

Charles fortsätter berätta för allt och alla att bäääbisen är 0 år men att han är 2….snart 3… Jag längtar så himla mycket tills jag får se honom träffa lillebror på riktigt och liksom se hur han förstår att det är den där lilla klumpen vi pratat om men som inte syns men nu är han här… Det ska bli så jäkla mysigt i sommar -nu känner jag verkligen det… Även om vi är inställda på kaos, noll sömn, noll egentid och liksom ha känslan av att ”vara under isen” första året så har jag också landat i att det inte BARA kommer vara kaos och tufft utan också en jäkla massa mys och nu längtar jag så det värker i mig efter denna lilla minimänniska.

Alla bilder är tagna av superfotografen Linda-Pauline och den fina BABY-ballongen är från My Perfect Day

Tredje trimestern alltså, here we go! När skrev ni förlossningsbrev? Är det dags redan?

Läs mer….

vecka 1 och 2
3 och 4
5 och 6
7 och 8
9 och 10
11 och 12
vecka 13
vecka 14
vecka 15
vecka 16
vecka 17
vecka 18
vecka 19
vecka 20
vecka 21
vecka 22
vecka 23
vecka 24
vecka 25
vecka 26
vecka 27
vecka 28

hur det gick till när vi blev gravida

hur det var när vi slutade med p-pillerna

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00