ANNONS
PersonuppgifterCookies

Mer från vårt bröllop

/

Tisdag betyder ju ett nytt av snitt av podcasten Drömbröllop med Paula & Johanna senaste avsnittet härsåklart och ni kan lyssna på där vi pratar mat och tårtor, mmm…

Avsnitt 5: Mat och dryck

Det har blivit dags att prata om bröllopsmat- och dryck och framförallt hur man kan organisera gällande förrätt, varmrätt, efterrätt, bröllopstårta och nattmat. Paula berättar hur hon och Hugo planerar inför sitt kommande bröllop: vad tror de kommer uppskattas mest av gästerna och hur tänker de när det kommer till alkoholen? Johanna ger sina expert-tips på hur man kan ordna med upplägget av mat och dryck, och så delar hon med sig av de senaste mat-trenderna hon spanat in på olika bröllop.

Jag pratar om filmen som visades i början av vår bröllopsmiddag i podden och jag har filmat av lite av den och lagt på min instastories idag för den som blir nyfiken på hur vi drev med oss själva och var vi skulle befinna oss 5 år efter bröllopet… Kika in idag (@johannakajson heter jag på instagram) om ni vill se hur unga vi var när vi skojade/drömde oss bort 5 år på varsitt håll….

Ett tips som inte kom med var att servera något alkoholfritt INNAN brudskålen, framförallt om det är en varm sommardag då många gäster är törstiga när man anländer till festlokalen och det blir lätt att man häller i sig bubblet i onödan – bättre då att börja med något annat och servera bubblet lagom till brudparet ankomst… Vi körde mammas hemmagjorda citronlemonade i en tunna och hemmagjord flädersaft i den andra och så hade jag pimpat de där papperssugrören med små flaggor med budskap som passade in i temat… (Papperssugrören som jag fick specialbeställa från Australien för det fanns inte i Sverige då – inget DIY och pynt fanns i Sverige utan jag fick klippa, klistra, vika och trixa själv och köpte grejor på Etsy från hela världen, phu. Idag finns ju allt tack och lov även här till en billigare peng.)

Det brukar vara väldigt uppskattat med något alkoholfritt törstsläckande först och vi körde även en liten godisbuffé till det för den sötsugna vilket var uppskattat för sen när bubblet och snittarna dök upp så blev det som ny energi till minglet som lätt blir liiite långdraget annars…

Vi körde ju franskt tema eftersom Rickard chockade mig TOTALT med ett frieri i Paris (jag var seriöst i sån chock så jag trodde allt var ett skämt i flera timmar… inga vackra tårar föll, inget viftande med handen framför ansiktet eller kastande i famnen med galna kyssar utan hel total jäkla chock, nervöst skratt och ifrågasättande om och om igen om han skämtade, haha. Vi har ju varit i Paris mååånga gånger och redan varit där med Charles också så den romantiska staden betyder extremt mycket för oss….) – hur som, här ser ni gästhäftet/menyn som vi la under varje tallrik likt en fransk restaurang men det var egentligen den lilla flaggan med vårt monogram som sitter i champagnesorbeten som jag ville visa för vi pratade om det i veckans podd – hur man kan göra en enkel mellanrätt eller lättare dessert lite roligare. (Det är min farfar som skissat monogrammet för hand som jag skrev ut och klippte till små flaggor och klistrade på tandpetare.)

Och så var det ju det där med att vi hade champagnekylare på fot vid varje bord och serverade denna skumpan genom hela middagen, det mest prisvärda goda mousserande enligt mig som vi faktiskt kom på EFTER att vi valt namnet Charles till vår son att så hette ju för tusan vårt bröllopsbubbel, haha, Så detta är numera hans bubbel och det vi serverar vid tillställningar vilket är lite mysigt att det går igen – annars är det Rotarin som är min favorit om man inte ska dricka äkta champagne – då är det Bollinger alla dagar i veckan! Nog om det… (Och ja som ni ser hade jag pysslat egna etiketter även till alla flaskor, haha.)

Tänk att jag fått vara tillsammans med denna magiska man i 11 år förresten och i år firar vi 6 år som gifta… Lika kär nu som då!

Vill du se ännu mer från vårt bröllop finns allt här

16

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00