ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vecka 25 och 790gram

/

Det blir mycket kejsarsnittssnack denna veckan så man kan väll säga att gravid vecka 25 har präglats en del av det blandat med första psykologtiden. Jag gästade ju kejsarsnittsguidens podcast och laddar för nästa veckas möte hos läkaren kring just kejsarsnitt….

Gravidupdate vecka 25

Mr Bebé är ca 30 cm långt och väger runt 790 gram och det står i appen att barnet kan ligga och trycka på urinblåsan vilket jag VERKLIGEN märker av för jag har börjat springa betydligt mer på toaletten från och med denna veckan.. Hans hjärtslag är starka och han fortsätter sprallar runt mycket och ofta i magen och gillar att sparka neråt…

Jag har mått fysisk okej denna veckan och jag tror det beror mycket på att jag har vilat så mycket efter att jag var magsjuk förra veckan så att jag inte promenerat eller yogat en massa och haft lugnt med jobbet och flängandet vilket gör att kroppen faktiskt inte gör riktigt lika ont. Den fysiska smärtan verkar reagera bra på absolut noll aktivitet. Hrmm… I appen står det att man kan börja få ont i rygg, tryck neråt och vadkramp så att börja med stödstrumpor är bra och det har jag faktiskt nästan alla dagar numera. Jag har sammandragningar nästan varje kväll så kroppen har redan börjat träna och jag märker av att jag svullnar lite på kvällar och på morgonen ibland så denna veckan fick jag tyvärr ta av mig mina vigselringar, buhuuu…

Att boa är något jag vill göra precis hela tiden Mr Bebétill och migallt sånt där man ska ha i skötbordet när man har en liten nyföddallt från windi till amningskydd och liten nappflaskaså jag shoppar både och jag har faktiskt lagt en stor beställning från apoteket på – . Tidigt – jag vet men jag vill bara få allt klart redan och hålla på med små, små bodys och filtar… Det känns så himla mysigt.

Charles har börjat leka bebis medvetet när han lånar lillebrors säng, sovpöl, matstol osv och jag tankar på honom och följer hans lek allt jag bara kan. Vi leker mycket på lillebrors rum med hans saker och förbereder och fixat tillsammans och säger att när sommaren kommer och det är varmt och skönt och man kan bada i havet – då kommer lillebror! Charles kallar lillebror vid sitt namn och vi har provat skriva upp hans namn på väggen för att känna på det och tror faktiskt redan vi bestämt oss för Charles säger namnet sååå himla gulligt…

Jag var ju hos psykologen som är expert på gravida och mammor i veckan för första gången och allt känns så stort, tungt och sorgligt och det var tyngre än jag hade trott att prata med henne och berätta allt högt kring vad som hänt, hur det var när jag var gravid och första tiden med Charles för jag förstod ju inte då hur kvävd jag var och hur mycket jag faktiskt kämpade.

Jag kommer gå hos psykologen varannan till var tredje vecka hela vägen fram till förlossningen och sedan fångas upp relativt snabbt efteråt för att se till att jag får lite styrka och stöd och det känns så himla viktigt och bra – man får tydligen gå där till barnet är 6 år, det visste inte jag!!

Magen växer som den ska och ligger mitt på mittenkurvan, alla värden såg bra ut hos barnmorskan och jag slipper fortfarande äta järn vilket känns skönt. Jag är van vid att jag har en gravidmage numera och har gått loss på kläder som visar upp den och trivs bra i tajta men SKÖNA trikåklänningar och sköna byxor och kimonos.

Det var vecka 25 det, nästa vecka ska vi som sagt iväg till BB i Lund för att prata om planerat kejsarsnitt för första gången och ni får såklart följa med på den resan!

Här kan du läsa om:

vecka 1 och 2
3 och 4
5 och 6
7 och 8
9 och 10
11 och 12
vecka 13
vecka 14
vecka 15
vecka 16
vecka 17
vecka 18
vecka 19
vecka 20
vecka 21
vecka 22
vecka 23
vecka 24

hur det gick till när vi blev gravida

hur det var när vi slutade med p-pillerna

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@johannakajson
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00