ANNONS
PersonuppgifterCookies

Gravid vecka 24

/

Hur kan veckorna gå så fort (känns som det var precis jag skrev gravid vecka 23 men det var alltså en vecka sedan??) men själva graviditeten går ändå långsamt så jag fortfarande ”bara” är i vecka 24?? Om 10 veckor så är jag liksom FORTFARANDE inte klar, haha. Då är jag i 34, herregud. Galet! MEN som jag sa till en vän i veckan så försöker jag njuta så gott jag bara kan av de små stunderna av vila när jag känner sparkar och jag försöker verkligen ta in denna graviditeten eftersom det blir den sista… Jag vill inte ångra mig sen att jag längtade bort utan jag gör mitt bästa för att vara här och nu, tacksam över att kroppen klarade av att bli gravid och att den klarar av att baka ett barn även om det är smärtsamt. Att jag ens är gravid är jag så tacksam för, hoppas ingen missat det….

Så, låt oss kasta oss in i hur vecka 24 varit, jag var ju otroligt magsjuk denna veckan som ni vet så det är mest det som hägrat och även om jag gjorde en liiiiten gravidvlogg i tisdags så var jag så svag så den var inte ens värd att lägga upp här på bloggen, haha. Men vill ni se den så finns den här och vi kikar lite i Charles rum och ni får se helt o-visat material från minuterna innan vårt kejsarsnitt med Charles – herregud som vi grät…

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Gravid vecka 24 update

Bebisen i magen väger ca 665 gram och är 28 cm lång och det står i appen att om barnet skulle tvingas födas nu så finns det en liten chans att han skulle klara ett liv utanför livmodern men oftast är det lungorna som inte är tillräckligt utvecklade – gud vad häftigt att tänka ändå… Mr Bebé känns stark så han hade säkert klarat sig även om han helst ska stanna sådär en 10-15 veckor till i magen… Han sparkar på och sprallar och buffar och när han sparkar neråt känns det som en fot ska åka ut i all kraft vilket jag INTE minns att superC gjorde… Spännande hur olika det kan vara!

Charles har tagit över lillebrors stol vid matbordet och det kanske kan tyckas lite märkligt att vi redan har framme Mr Bebés stol men det var för att vi kom över en svart Tripptrapp till en så himla billig peng av våra vänner så då placerade vi den där och berättade för Charles att det var Mr Bebés stol och han ville iiiinte sitta på den på flera veckor för det var ”bäbisens stol” men nu klättrar han upp ohc ner i den för glatta livet och sitter hellre där än i sin vilket var planen, för han har kvar både bygel och matbrickan på sin så det blir toppen att byta dem istället för att montera om allt i onödan… OM vi inte ska köpa en sån där babyinsatts till lillebror som jag såg på Bonti förra helgen, vi hade aldrig det till Charles för det kändes onödigt men nu känns det helt annorlunda denna gången och liksom mysigt att kunna sitta hela familjen samlad från start…. Vi får se! En annan mysig sak var att imorse när jag skulle lyfta ur Charles ur bilen i förskolan så sken han upp och ropade bebisens namn och klappade på magen från ingenstans. Gullungen…

Jag mår äntligen bättre efter magsjukan från helvetet rent ut sagt… Andra magsjukan denna graviditeten och man blir ju så galet svag av det där, uuusch. Mardrömmarna har pausat lite och jag känner mig lite mentalt starkare denna veckan vilket är skönt, jag tro det har med acceptansen att jag ÄR gravid och att det ÄR kämpigt för mig att göra. Och så har jag ju inte pushat mig i varken jobb eller rörelse eftersom jag legat prick still på soffan sedan i söndags och kroppen verkar må så galet mycket bättre av det tyvärr… Jag kan ju inte ligga här i 15 veckor till så jag ska fortsätta försöka hitta balansen i små 10 minuterspromenader här och där och var duktig på stretch och varma bad…

Denna veckan har jag tvättat alla bebiskläderna, haha. Tidigt jag vet men jag tror jag vill börja boa i hans sovrum för att ta mig an att detta verkligen kommer hända. Att lillebror ska flytta in där inne så småningom… Jag längtar så galet tills i sommar när han är här och börjar tänka att det ska bli mysigt med bebistiden denna gången, jag tror jag kommer kunna njuta mer eftersom jag redan är mamma och vet vad det går ut på och att utvecklingen går framåt hela tiden så inget varar för evigt… Och så är jag stark nog att bestämma själv hur vi ska göra med amning eller flaska, vagn eller bärsjal eller bärsele, napp och samsovning eller inte osv.

Det känns skönt att slippa vara så osäker inför vad alla andra tycker och tänker är bäst och våga känna in och följa såväl lillebror som oss själva denna gången.

Kort sagt så känner jag mig glad, tacksam och lycklig just idag över graviditeten, att jag överlevt veckans magsjuka (så själva gravid vecka 24 var väl inte kanon men nu när jag kommer ut från den så känner jag mig piggar och starkare än på länge vilket antagligen är av all vila) och det firar jag med en glitterklänning en fredag. Och så här mådde jag i vecka 24 när jag var gravid med Charles.

Ha en fin fredagskväll!

Här kan du läsa om:

vecka 1 och 2
3 och 4
5 och 6
7 och 8
9 och 10
11 och 12
vecka 13
vecka 14
vecka 15
vecka 16
vecka 17
vecka 18
vecka 19
vecka 20
vecka 21
vecka 22
vecka 23

hur det gick till när vi blev gravida

hur det var när vi slutade med p-pillerna

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00