ANNONS
PersonuppgifterCookies

5 saker från vår vigsel

/

Veckans nya avsnitt av min och Paulas podcast ”Drömbröllop med Paula och Johanna” är ute nu och vi pratar vigslar, kyrkliga vigslar, önskelistor och save the date bland annat…

Avsnitt 3. Save the date

”Det blev högtryck i kommentarsfälten efter att Paula uttryckt hur mycket hon ser fram emot att att bli förd till altaret av sin pappa. I veckans avsnitt berättar Paula vad den delen av vigseln betyder för just henne och Johanna förklarar skillnaden mellan ett troende och ett borgerligt bröllop. Paula berättar vad som gick lite fel med “save the date”-utskicken och hur hon och Hugo ser på det här med bröllopspresenter. Johanna tar upp en lyssnarfråga: hur förklarar man att barn inte är välkomna under bröllopsmiddagen? och reder ut det här med att bära en röd klänning när man är bröllopsgäst: är det OK?”

Malin Mörner

För att lyssna på veckans podd klicka HÄR

För att gå med i vår Facebook grupp klicka HÄR

Det blev ju stora diskussioner i Paulas kommentarsfält när hon berättade att hon ville att hennes pappa ska leda henne in i kyrkan (läs hennes inlägg här) så jag passade på att fråga henne lite mer om det i veckans avsnitt.

Och så här mycket grät jag och Rickard under vår vigsel, haha… Man kan säga att vi tokgrät konstant båda två – liksom fulgrät så vi skrattade åt oss själva så mycket som vi grät… Den där vigseln när vi sa ja till varandra för resten av livet alltså – herregud vilka magiska sekunder och minuter!

Vi valde att gå in tillsammans i kyrkan, jag hade också en tanke om att pappa och jag skulle gå fram tillsammans, tyckte det var så fint hur kungen gick med kronprinsessan Victoria halva altargången och prins Daniel gick ner och mötte upp men Rickard hade en stark önskan om att vi två skulle gå in tillsammans och när han förklarade VARFÖR han önskade det så lät det självklart att det var så vi skulle göra. Det där med att lyssna in varandra är så viktigt som jag alltid tjatar om.

5 saker som händer under vigseln var…

  • Att mitt släp var så långt och kjolen så bred så Rickard höll på att snubbla flera gånger, haha.
  • Jag hade två vita rosor i min brudbukett som jag hade fäst en liten lapp på som jag drog ur min bukett och överraskade mamma med att gå fram till henne och överräcka den ena med en kärlekshälsning och sedan jag gick jag fram till Rickards mamma och gjorde samma sak. MItt sätt att kunna ge en kärlekshälsning till dem på vår stora dag där vi alla ingick i samma familj.
  • Rickard pappa är ju pastor och han höll i välsignelsen och en liten del av vigselakten vilket rörde mig så otroligt mycket. Vi funderade länge på om han skulle viga oss eller inte men jag hade en stark önskan om att han skulle ”bara” få vara pappa brudgummens far denna dagen och få njuta av vigseln istället för att jobba. (Han höll sedan i de andra barnens vigslar så fint och jag ångrar mig varje gång jag ser honom hålla vigslar att vi inte var mer egoistiska och hade honom för det finns ingen som berör kring kärlek som honom. Men den lilla stunden han var framme bär jag med mig i hjärtat!)
  • Jag överraskade Rickard under vigseln med att solisterna sjöng en låt som blivit vår låt under sista halvåret och betydde otroligt mycket för oss där och då – ”I won´t give up” och när min vän Lotten sjöng och Rickard insåg att det var den låten så klämde vi varandras händer så himla hårt. Vi stod där och visste att vi fixar fasiken allt tillsammans, vad som än händer så är vi ett team. Vi hade fått beskedet om mina skitdåliga AHM-värden och att vi nog skulle ha svårt att bli med barn utan hjälp och det var en av alla utmaningarna som hade stört tankeverksamheten senaste halvåret men oavsett vad som skulle korsa våra vägar i framtiden så visste vi att ingen av oss kommer någon ge upp på varandra. Nu var det vi.
  • Alla gästerna överraskade ju också oss som många av er vet, när Rickard syster hade fått dem att resa sig upp under hennes solo och sjunga ”The book of love” för oss. Herregud som vi både skrattade och grät!! Mäktigaste någonsin när över 100 människor bara reser sig upp rakt framför en och sjunger ens favoritlåt.

Tänk att Paula ska få vara med om allt det där med sin Hugo, så himla glad och tacksam över att detta projektet med denna podden dök upp och att jag får lära känna denna fantastiska kvinna och peppa henne på vägen mot deras bröllop. Idag hade vi ett riktigt kul telefonmöte om en livepodd vi ska göra om någon månad, berättar mer när alla detaljerna är på plats!

MEN – redan nu på lördag hoppas jag på att få träffa er i Helsingborg där jag är inbjuden av Lexington för att mingla med er och ge mina bästa tips och råd inför bröllopssäsongen och signera böcker och dricka smoothies. Hela Väla Centrum har tydligen bröllopsfokus denna helgen så det vore så kul om ni ville svänga förbi och säga hej!

9

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00