ANNONS
PersonuppgifterCookies

Världens sämsta mamma som gravid?

/

Godmorgon från surmuleland, har precis spelat in veckans vlogg som kommer upp lite senare idag och där berättar jag att jag är sjukskriven på halvtid från och med nu och resten av graviditeten. Eller iaf till vecka 28 när de eventuellt vill höja min sjukskrivning, buhuuuu.

Jag VET att detta är det bästa för mig och Mr Bebé utefter förutsättningarna och all smärta men det är ändå tråkigt när en läkare höjer en stor, röd varningsskylt och säger STOPP nu får du inte pusha dig så här längre. Nu är det vila som gäller…

Jag förklarar och berättar mer i vloggen som kommer upp om ett par timmar men generellt kan man säga att läkaren sa att så ont som jag har och framförallt att jag får såna smärtbakslag på för intensivt jobb eller träning och rörelse är INTE OKEJ. Jag ska dra ner mina projekt till att jobba 50% och den andra tiden ska jag vila, vila, vila och generellt tänkte jag försöka jobba 4h om dagen och vila resten men ibland är det ju heldagar inbokade som på torsdag-fredag så då får jag balansera upp med att ha hela vilodagar inför och efter istället och det lät okej enligt henne, bara jag verkligen får in vilan för att balansera upp och undviker stress och press i största möjliga mån.

Jag ska komma tillbaka i vecka 28 och då gissade hon att de måste höja sjukskrivningen utefter hur det gick förra gången men vi får se, just nu ska jag bara vänja mig vid detta och strukturera om jobbet framåt.

Försökte fejka en glad bild också för att se om det gick, haha. Det gick sådär va?

Det var väl egentligen väntat att det skulle bli så här så jag har funderat de senaste veckorna på vilka projekt jag kan pausa/ lägga ner och vilka jag kan ta in timanställda som kan göra en del av… Så det har ju funnits med i tanken hela tiden och jag har försökt tacka nej till saker som jag inte själv kan lösa så att jobba 50% kommer funka, jag ska bara vänja mig. Det som fick mig ledsen på riktigt var inte det utan 2 andra saker:

  1. Jag får INTE träna om jag får smärtbakslag. Läkaren stirrade stint på mig och var väldigt tydlig och sa det till mig flera gånger (eftersom jag nog var lite trög och försökte komma runt hennes beslut…) Även om det bara är 30 minuters lugn promenad, lugn gravidyoga eller styrketräning med lugna övningar för ryggen så får jag INTE göra detta om jag får mer ont efteråt vilket jag ju alltid får. Då får jag prova 10 eller 15 minuter och ännu lugnare och funkar inte det så får jag inte träna alls.
  2. När ovan verkligen hade gått in efter att hon sagt det flera gånger och jag ifrågasatt och försökt säga ”men om jag alltid vilar direkt efter då?” osv (så himla svårt att lägga ner träning och inte röra sig alls när man är gravid 2018 och det står i varenda gravidapp och i varenda möte med sjukvården eller barnmorskor att man SKA röra på sig, 30 minuters pulshöjande om dagen helst och man ska inte gå upp för mycket och man ska äta bra osv osv osv) men hon höll verkligen upp en stor jäkla röd STOPP-skylt mot mig och sa NEJ, NEJ, NEJ! Jag förstår att du är van att pusha förbi smärta och att du är van vid smärtbakslag och att det ingår men när du ligger och har så ont på kvällen så är det en stress för din kropp och barnet i din mage. Och DET är inte okej, barnet mår inte bra av att du får dina smärtbakslag så du får inte göra någonting som ger såna smärtbakslag punkt slut.

Tydligt och låter ju vettigt när hon formulerade det så, eller hur? Och när det väl sjönk in blev jag så himla ledsen och kände mig som världens sämsta mamma som hade utsatt mitt barn för denna smärtan och pushat mig för hårt och som ville fortsätta pusha mig så även om hon sa att det inte var bra.

Usch! Så då grät jag och jag gråter lite fortfarande för det är så svårt att få in i skallen att jag ska vila nu.

Vad är det för fel på mig?

Nog om det – nu behöver vi lite upplyftande som avslut på detta deppiga morgoninlägg, kollar hur det såg ut i Timehope för ett år sedan, lilla familjen på väg från sin svit ner på stranden vi bodde på i Mexico, åhhhhh

Och kolla på den här bilden jag la upp på Great Weddings instagram igår från syrrans bröllop, visst blir man glad? Det är alla deras tärnor och marskalkar som mixades in för en kärleksfull puss så ingen är ett par.

Och med det sagt så hoppas jag INNERLIGT att ni vill gå in och lyssna på dagens premiäravsnitt av vår nya podd ”Drömbröllop med Paula och Johanna” som ligger uppe i podcaster nu, lyssna, ge gärna stjärnor i rating och kommentera i poddappen vad ni tycker så får vi en extra push denna premiärdag.

Kärlek!

13

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00