ANNONS
PersonuppgifterCookies

Veckans bröllopstips

/

Veckans bröllopstips är en bild från min bok ”Planera ditt drömbröllop – med Johanna Kajson” som fantastiska Anna Roström på Smallpigart tagit, det är helt enkelt att våga tänka annorlunda när det kommer till baren eller döda ytor. Istället för att bara låta en yta vara tom eller tråkig så kan du lyfta in vad som helst – här har Linda Pauline som stylade sitt eget bröllop använt sig av ett gammalt badkar, skottkärra tyger och ballonger för att bygga upp en BAR som är en av de mest uppskattade bilderna i boken som jag även delade på Great Weddings instagram i veckan.

Anna Roström_Smallpigart (2)

Skottkärror har många använt sig av och är ett enkelt knep för att få till en kul dryckesstation. Redan på mitt allra första bröllop 2010 körde Mia & Martin fram öl på dansgolvet till alla på detta sättet och det blev såklart succé! Och sedan dess har det synts på många bröllop, så sent som i somras kördes det in en på midsommarbrölloept också…

IMG_6079

Själv hade jag en säng utomhus under ett träd på vårt bröllop som vi både fotograferades i där syrran hade byggt upp ett litet sovrum med herrbetjänt, mammas och pappas bröllopsfotografi hängandes i trädet och även Rickards föräldrars bröllopsfoto såklart – och så en massa fluff, mormors gamla gungstol och rislampor och där satt även vi och åt bröllopstårta under bar himmel med marschaller och eldar runtomkring. Att bygga upp kul miljöer på annorlunda är verkligen något som lyfter det lilla extra!

johanna kajson bröllop
johanna kajson bröllop

Foto Dayfotografi, rätt mörka bilder jämfört med stilen idag men det var det som var modernt när jag gifte mig. Så roligt hur allt utvecklas ändå, jag hade gärna fått uppleva bröllop igen och tänker nog att vi kör en hejdundrandes bröllopsfest när vi firar 10 år igen. Varför är det bara de som gifter om sig med nya partners som får göra bröllop igen – de som håller ihop borde väl verkligen få fira bröllop en andra gång de också med pompa och ståt?

En av Great Weddings miljöer som vi stylat

En biljö till som jag gick loss på, haha. Detta är i mina svärföräldrars trädgård i Småland där vi skulle provfotograferas och jag vile testa lite DIY-pyssel som jag hade sett i amerikanska bröllopsbloggar men som inte fanns än i Sverige så jag klippte och vek pompoms, gjorde egna cakepops som och vek specialbeställde papperssugrör från Kina eftersom det inte existerade i norden – och på dem klistrade jag på små skyltar såklart. Kreativt och kämpigt och något jag är SÅ glad att brudpar slipper idag när det är betydligt lättare att köpa in färdiga men ack så fina DIY-kitt. Men kul minne ändå.

farfar

Suddig bild från lemonaden mamma hade gjort som vi hade i tunnorna innan bubblet, alla lådor till vänster i bild är också farfar…

Så – istället för att bara skippa ”döda ytor” så tycker jag ni ska dekorera upp dem rejält med saker ni kan hitta hemma eller hos era föräldrar eller farföräldrar. Jag lånade en hel del från min farfars hem när vi byggde upp miljön för brudskålen också, något både han och jag pratar om än idag och vi fick en av tavlorna vi lånade från honom i inflyttningspresent nu när vi köpte huset förra året. Så fint minne ju!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00