ANNONS
PersonuppgifterCookies

Packa BB-väska till kejsarsnitt

/

Inlägget innehåller adlinks

Jag fick frågan från en av er fina läsare om hur man ska tänka när man ska packa BB-väskan till ett kejsarsnitt och mycket är ju samma men visst är det lite annorlunda att packa när man vet exakt när och var det kommer hända och att det blir ett planerat snitt. Så här kommer mina bästa tips!

BB-väskan till ett planerat kejsarsnitt

Främst ska man tänka på att ha med sig sköna, stora trosor med hög kant så de inte sitter in i snitt-såret, jag köpte dessa och hade dem såväl på BB som första veckorna efter och jag köpte dem i gigantiskt storlek. SÅ SKÖNT men också så liten enkel grej att bli glad för ett par nya svarta, mökrgrå eller mörkblå trosor istället för nättrosorna (tycker jag – vissa älskar ju nättrosorna men jag kände mig mer bekväm i fina egna.)

De med spetskant uppe på magen var sköna för de sitter verkligen inte åt, de gråblå hade jag efter ett par dagar och de grå var mina favoriter som jag hade i svart, grå och mörkblå – så sköna kejsarsnittstrosor!

Likaså med byxor, även mjukisbyxor med resår kan sitta illa om de är i samma höjd som snittet så ha med sånt med högre kant och jag fick tipset om ett par byxor som ändå satt åt lite grann och inte var helt lösa och pösiga för efteråt är det skönt att känna att byxorna håller ihop kroppen lite (utan att vara tajta och obekväma såklart – de ska vara mjuka och sköna men inte lösa. Hänger ni med?) Stödstrumpor kan också vara skönt att ha packat ner om man inte kommer upp och går så fort efter och är rädd för blodpropp, inget måste men en skön reservplan om man blir liggande lite längre. (Jag reste mig och duschade redan samma kväll så det där är olika)

Man blöder ju fortfarande minst lika mycket (oftast mer) efter ett snitt så lång kofta som går ner över rumpan är skönt att ha och sen hade jag en skön morgonrock att varva med och ett amningslinne under första dygnet till mina sköna byxor.

Denna koftan kostade bara 349kr men ser så mjuk och skön ut, ska klicka hem den till sommarens BB-vistelse!

Johanna Kajson

Okej en sån här morgonrock MÅSTE jag ha, den är mycket finare om ni går in på länken och tittar på den i stora bilder för den är riktigt jäkla drömmig – ska jag ha den som är mest blå till vänster eller den som är mest vit i mitten? Och sen finns det byxor till båda – snacka om att få känna sig fin! Byxorna får nog vänta till efter BB dock…

Så, första dygnet så är man ju liggande/halvsittande i sjukhusrocken och då var jag tokhungrig eftersom man måste fasta inför ett kejsarsnitt så efter de där uuuunderbara mackorna man får med flaggan och champagneglasen på BB-brickan så var det urgott att ha en godispåse med våra favoriter och sen hade vi några bars och nötter till om vi skulle bli hungriga någon gång på dygnet när det inte serverades mat. När jag väl reste mig och kunde gå och duscha så var det skönt att ta på mina egna trosor och byxor med hög midja samt amninglinne (detta är bäst tycker jag) och en skön kofta eller fin morgonrock för att känna sig lite som sig själv och så ett par inneskor för om man ska ta sig ut till en matsal eller så är bästa tipset där… (Och amningsilägg, dessa är absolut bäst alla kategorier!)

Sen andra dygnet och om man måste stanna ett tredje (vilket man oftast inte behöver) så är en fin pyjamas det bästa och skönaste tycker jag och det vill jag även leva i sen när jag kommer hem…

Den vita är ju to die for – den MÅSTE jag ha… Inte vitt på BB kanske när man blöder men sen i sommar, så fin och pyjamasskjorta man kan knäppa upp för hud mot hud eller om man ammar är ju perfekt. På BB får det nog dock bli en mörkare variant på pyjamas.

Shampo, balsam och eget tvål tyckte jag var skönt att ha med och deo och hårborste och ansiktskrämer för att känna sig lite fräsch efter den där duschen såklart… Jag körde parfymfritt under första veckorna för att bebisen skulle få dofta mig och inte parfym och det gjorde även Rickard vilket var SÅ mysigt för då doftade bebisen BEBIS och vi doftade till slut nästan också bebisdoft, det var magiskt och så värt det även om man älskar sina vanliga produkter. Vi körde på dessa som vi sen hade till Charles så de skulle ändå köpas in…

Välj en bebisfilt som ni sover med sista veckorna, extra skönt att veta att om barnet skulle behöva svänga till neonentalen en sväng så kan de ta med filten och ha den hos barnet så den luktar er… Vi hade med oss två vilket var smart och något jag rekommenderar om man vill byta vid små ”olyckor” – denna grå i kashmir från Lindex var ju fantastisk och sen någon i bomull som ni har sovit med Finns så många till bra pris som är söta…. Små grejor man nog inte tänker på men som gör att man känner sig mer delaktig i processen på plats….

Och sen lite första kläder till barnet såklart, en body och byxor och små strumpor och så mössa och tossor kanske och sen två pyjamaser tyckte jag var skönt att ha med sig om man inte vet hur länge man ska stanna… Kanske två bodys om man vill vara trygg. Och så resa-hem-kläder såklart och där är ju kashmifilten jag tipsade ovan super att lägga över babyskyddet (vi har denna) som såklart också ska med. Sen gillade vi att ta med ett litet babynest också.

Det var tipsen så här långt, så fokus i en BB-väska till planerat kejsarsnitt tycker jag ska vara härliga saker till mamman och såklart allt det vanliga som behöver till bebisen osv men något gott att äta och dricka och sköna plagg som man kanske känner sig lite fin i om man är sån som bryr sig på det… Man får ju inte ha målade naglar t ex och ska duscha jättenoga inför i speciell tvål så att få dra på sig en fin pyjamas eller kimono efter ett dygn tyckte jag kändes urlyxig och som en skön grej även om det EGENTLIGEN inte spelar någon roll såklart…

Har jag glömt något som vi ska komplettera med?

14

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00