ANNONS
PersonuppgifterCookies

Goda, nyttiga chokladbollar (på riktigt!)

/

Dagens vlogg får vänta, jag är nerbäddad i någon slags kräksjuka som jag hoppas har slutat och är över, har klarat mig flera timmar nu. Men fy vad öm man blir i magen när man är gravid, eller alla sjukdomar man åker på blir ju tusen gånger värre, Phu. Har sovit hela eftermiddagen och ville mest kika in och säga hej…

Under denna växten har jag legat i soffan och sovit medan killarna leker i kojan där uppe. Det bygga kojor överallt i hemma för tillfället…

Okej, något härligt måste jag ju ge er denna dag så här kommer ett recept på nyttiga chokladbollar som FAKTISKT är goda. På riktigt. (Jag om någon är inget fan av hälsobollar som ska smaka som smarriga vanligs chokladbollar gjorda på smör och socker, haha. Har aldrig tyckt någon varit värd utan de har mest smakat konstgjort socker och nötter typ. Då kan man ju strunta i chokladbollen helt är min filosofi – riktigt goda eller skippa det helt…)

Men, som sagt så bjöds jag på dessa av en vän som var goda på roligt och de är tydligen från Food Pharmacys bok.

Nyttiga och goda chokladbollar

2 dl ekologiska havregryn

7 st färska dadlar

3 msk kallpressad, rå kokosolja

0,5 dl kokosflingor

1 krm vaniljpulver (eller en vaniljstång)

1 krm salt

1 msk kakao
kokosflingor (att rulla i)

Mixa allt till en stor boll. Går inte smeten ihop späd så med 1msk kaffe eller vatten, kaffe är nog en hitt här tror jag! Forma bollar och rulla i kokos. Håller upp till en hel vecka i kylen.

Smaka och njut!

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00