ANNONS
PersonuppgifterCookies

Gravid vecka 13

/

Inlägget innehåller adlink

Okej, liiite sent på det (eller det beror ju på hur man ser det, jag är ju gravid 13+4 så om man tänker så är det ju fortfarande vecka 13 men jag räknar ju det som vecka 14 men nu ska vi köra gravidstatus på fredagar så vi slänger in vecka 13 här….) MEN här kommer fortsättningen på gravidveckorna. Vill ni läsa om vecka 1 och 2 eller 3 och 4 eller 5 och 6 eller vecka 7 och 8 eller 9 och 10vecka 11 och 12 eller hur det gick till när vi blev gravida eller hur det var när vi slutade med p-pillerna så finns de genom länkarna som blir när du klicka på det inlägget du vill läsa…

Gravid vecka 13 – status.

Barnet är nu ca 5,5c långt oc nacken är redan tillräckligt stark för att barnet ska kunna röra på huvudet vilket vi såg tydligt på ultraljudet och det finns forskning som visar på att barnet redan kan börja höra ljud. Hur coolt? Det är dags att börja småprata med barnet och ta fram min gravidbjällra tror jag…

Jag mår däremot bra, vecka 13 var en bra vecka utan speciellt mycket smärta eller besvär vilket är skönt. Jag hade ju INTE många såna veckor förra graviditeten så jag är så otroligt tacksam för varje vecka som går utan att jag är sängliggande och nu mår jag varken illa eller har ont i ryggen/ rumpan och jag är mitt piggaste jag på länge. Skönt! Livmoderna är tydligen en knytnäves storlek och magen börja synas till och från, väldigt lite på morgonen men den är gigantiskt på kvällen.

Inga cravings fortsatt, hade ju inga alls förra gången men hoppas på något kul och tokigt denna gången, vore spännande att uppleva den där ”jag måste ha saltgurka NU” grejen, haha. Är jag knäpp som känner så? Jag promenerar 30-40min eller gör yoga och den envisa förkylningen börjar äntligen släppa så nu är det back to the gym för lite styrketräning så att kroppen orkar hela graviditeten tänkte jag.

Charles vet att mamma har en ”bäbis” i magen men han förstår såklart inte riktigt vad det innebär. Veckans namn på bääääbisen enligt honom är ”Boj” men det försvann lika fort igen så när vi frågar vad den ska heta svarar han fortfarande oftast Charles eller Gillis (efter att hans kusin Harry fått en lillebror som heter Gillis så nu tänker han väl att alla bebisar ska heta Gillis kanske?)

Fick denna tröjan i julklapp av mamma och pappa, så smart att ha till en växande mage ju med det fina knytet på sidorna!. Hittas här och på REA nu dessutom, dagens tips oavsett om man är gravid eller inte. Och sen frågar ni aaalltid om dessa skinnbyxorna och de är ju på rea de med (älska rea!!) för den som är på jakt efter sköna skinnbyxor.

Det var vecka 13 det, på fredag kommer update på vecka 14 och sen kör vi updates på fredagar efter önskemål från er. Blir väl toppen, vloggformen på tisdagar och skriftform på fredagar. Det kör vi på!

9

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00