ANNONS
PersonuppgifterCookies

Gravid vecka 11 och 12

/

Sista svängen hemliga anteckningarna av graviditeten, sen börjar vi med veckouppdateringarna!.. Vill ni läsa om vecka 1 och 2 eller 3 och 4 eller 5 och 6 eller vecka 7 och 8 eller 9 och 10 eller hur det gick till när vi blev gravida eller hur det var när vi slutade med p-pillerna så finns de genom länkarna som blir när du klicka på det inlägget du vill läsa mer om.

Vecka 11

ÄNTLIGEN släppte illamåendet igen och även om jag mår lite konstigt och helst äter enkla smaker som macka utan pålägg eller yoghurt och ytterst lite kaffe så känns det tusen gånger bättre än den där klumpen jag gick omkring med konstant i halsen.

Jag är lite öm i magen och det svullnar upp på kvällarna och blir hård men det är ingen större fara, det var likadant förra gången… Jag läser förresten på andra gravidbloggar där de är gravida med andra barnet att de inte hinner tänka på att de är gravida, inte laddat ner någon gravidapp och knappt har koll eller känner efter i graviditeten men jag håller inte alls med. Vi kollar appen varje dag och pratar om det hela tiden, kanske är det för att vi har kämpat mer och verkligen längtat så att ”glömma bort” det nu känns liksom omöjligt?

Vi har köpt dubbelvagn – hurra!! Eller beställt en, den kommer förhoppningsvis inom ett par veckor… det blev den bugaboo donkey och så ska vi köpa till en ståbräda, det blir säkert toppen! Jag gillar att man kan dra ihop den till en enkelvagn och vi behövde verkligen en vagn med bättre hjul ändå (vi har gått omkring med resevagnen på helgerna och det funkar inte riktigt i tallskogen) så istället för att vänta ett par månader och sen köpa denna vagnen så köpte vi nu så vi kan ha den till Charles i vinter.

Äntligen bättre vagn för huslivet, vi köpte ju våra för stadslivet med smala hissar och tog de minsta och lättaste att fälla ihop när vi köpte 2015. Nu ser livet lite annorlunda ut.,, Tänk i sommar så bor vi i hus, har trädgård och allt blir tusen gånger lättare med en bebis denna gången. Och så hoppas jag ju helt ärligt på en bebis som kan tänka sig att ligga i vagnen och inte vagnvägra som C men blir det så kommer jag överleva det med. Jag är beredd på allt! Vi har ju till och med ett gästhus som man kan sova i om det skulle bli kolik, jag får nog ändå erkänna att jag är inställd på det värsta för att förhoppningsvis vara beredd på tvåbarnslivet eller kaaanske till och med bli positivt överraskad.

Bebistiden med superC var ju tuff, vi är inga bebismänniskor direkt och att få ett barn som hatar att sova, hatar att äta och avskyr vagnen och därmed blir allmänt missnöjd med livet i 1,5 år gjorde ju såklart inte bebistiden lättare…. Jag FÖRSTÅR verkligen Charles som bebis idag – vem hade inte varit grinig om man sov och åt för lite konstans…. Han är fortfarande matlat och sover aldrig hela nätter men idag är han ju tack och lov en riktigt glad och rolig liten kille. Allt vände efter 1 år och typ 7 månader så det tar jag sikte å denna gången också. Men jag tror faktiskt jag kommer njuta mer av bebistiden denna gången, hitta myset och goset i det liksom. Och jobba mindre….

Vecka 12

Tillbaka hos barnmorskan för att göra alla tester och det gick bra. Nu har vi beställt KUB-ultraljudet till i början av januari också och jag längtar tills vi får se mer av den lilla filuren i magen.

Jag mår bättre, är liiite piggare igen och har börjat träna så smått efter eller alla trött-veckor och sjukveckor. Promenader, yoga och styrketräning blir det och det känns bra även om allt är SÅ tungt och kroppen blir helt slut efter. Det märks verkligen att sen kämpar på med annat (skapa liv) så att motionera tar all extra kraft. Jag vill försöka hålla igång för att inte få så ont i kroppen dock så jag kämpar på även om det är sjukt otacksamt att få så ont i ryggen varje gång jag gått en promenad. Det släpper efter ett par timmars vila dock så jag tror det är okej att gå ändå.

Julafton är här och Bebé i magen fick julklapp, det känns så pirrigt alltihop. Charles fick en docka av sin mormor och morfar och han matar och fixar med den, så himla gulligt.

9

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@johannakajson
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00