ANNONS
PersonuppgifterCookies

Gravid vecka 5

/

Vi kör på med de hemliga anteckningarna från början av graviditeten tycker jag, så vi når nutid snart och kan börja med veckouppdateringarna, hurra! Jag går ju in i vecka 12 idag herregud så nu vill vi nå vanliga veckouppdateringarna, eller hur? Vill ni läsa om vecka 1 och 2 eller 3 och 4 eller hur det gick till när vi blev gravida eller hur det var när vi slutade med p-pillerna så finns de genom länkarna.

img_0138.jpg
img_0581.jpg
img_0769.jpg

Sovpass varje dag – alltså jag var SÅ trött i Dubai. Sov varje dag och somnade med Charles vid åtta-nio varje kväll….

Vecka 5
Fortsätter vara förlamande trött i Dubai men har facetajma med syrran och Donna och berättar att vi förhoppningsvis får barn i slutet på juli om allt går som det ska, hurra!! Syrran frågar om det känns läskigt, typ ”vad har vi gjort – 2 barn redan” eftersom vi var beredda på att det skulle ta något år till men jag svarar instinktivt att det bara känns fantastiskt och heeelt rätt. SÅ RÄTT. Skönt.

Jag tränar på gymmet en gång i Dubai och testar yoga när jag är hemma igen, ska försöka satsa på de två träningsformerna denna graviditeten tänkte jag varvat med promenader. Löpningen säger jag adjöss till 2019, haha.

Jag är lite flåsigare och smått yr vid träning märker jag så jag tar det lugnt och ser det mer som rörelse än hård träning. Jag är inte så sugen på att gå upp 30 kilo igen för att vara helt ärlig men jag inser att kroppen gör vad den gör och det får bli som det blir.

Jag frossade inte eller fikade och slappade sist utan kämpade på med träning trots smärta och vanlig mat så jag tror faktiskt det är genetiskt och inget att göra så mycket åt. (Om man inte tänker typ banta och undvika kolhydrater osv under en graviditet men det vägrar jag. Är man hungrig så måste man få äta och jag behöver varm, lagad riktig mat enligt tallriksmodellen med extra grönsaker. Men att utesluta eller inte äta när jag är hungrig vägrar jag och eftersom jag inte var gottegris förra gången så är det inte så mycket mer att göra men det VAR jobbigt att alla antog att jag åt socker och fikade hela dagarna när jag bara åt vanlig vettig mat men var mer hungrig så jag åt mer såklart. Fy fan vad ledsen jag blir när jag tänker på det nu….. Att hela tiden bli misstrodd och liksom tagen för lat och sockerberoende när man verkligen inte ligger och latar sig och fikar hela dagarna. ORKAR INTE MED ALLAS BLICKAR IGEN.)

Foto 2015-06-02 07 19 14

Tre timmar innan Charles föddes 2 juni 2015

Vecka 6
Jag fortsätter vara galet trött och nu måste jag äta relativt snabbt från att jag vaknat på morgonen, att leka med Charles en timme och sen äta funkar inte längre och mitt kaffesug har helt försvunnit.

Så minns jag inte att det var förra gången? Jag behöver fortfarande en kopp på morgonen men den måste vara helt nybryggd och varken minsta bränd eller sur! Mår illa av bara tanken, så det blir en, max 1,5 kopp per dag för tillfället.

Jag tänkte så mycket på alla mysiga praktiska saker som vagn, att möblera om så att lilla bebé i magen också får ett rum och i helgen var jag till och med uppe på kontoret och röjde runt lite. Ville bara se om mina tankar kunde funka, egentligen vill jag riva ut allt och sätta igång på riktigt men jag försöker hejda mig och tänka på att det fortfarande är tidigt och att vi ska invänta ultraljudet för att se så hjärtat slår… men det är svårt!!

Jag har jätteont i magen på tisdagskvällen, riktiga kramper som jag får andas mig igenom och Rickard blir orolig men det känns som endometriosen så jag försöker vara lugn och inte orolig. Och vila. Men jag är livrädd när jag ska gå på toa såklart, snälla, snälla inte blod….

*Får frågor hela tiden om att man räknar från sista mensen när man börjar räkna veckor, jag skrev från vecka1 som i när ägglossningen var och korrigerar veckorna längre fram – så skrev jag efterhand eftersom det var vecka 1 för oss just då.

21

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00