ANNONS
PersonuppgifterCookies

Gravid vecka 1 (!)

/

Hello från melliset i soffan, jag har precis spelat in morgondagens vlogg och den handlar såklart om graviditeteeeeen, hurra! Jag kommer köra gravid vecka för vecka på min kanal framåt (mixat med annat såklart) och har lite idéer på spännande projekt vi kan göra för att den här gravidteten ska bli liiiite roligare för mig, haha. Förra gången ville jag inte dela med mig så mycket av graviditeten, jag hade veckouppdateringar men annars så var allt så nytt och privat för mig så jag ”gottade” inte loss i det hela om ni förstår vad jag menar? Det var för läskigt att skriva om det samtidigt som jag själv upplevde det… (Men det finns en kategori som heter ”Gravid Mr Mini” som alltså är hela min gravidtet med Charles så är man nyfiken kan man spana in där)

Nu känner jag mig tryggare däremot och tänkte unna mig att gå upp heeelt i denna graviditet eftersom det högst troligt är den sista.

johanna kajson

Så kika in imorgon så kör vi igång med ”Gravid vecka för vecka” och vi börjar i vecka 10. Kul!

img_2049.jpg
grönt mellis gravid

Dagens mellis är den här gröna favoritskålen som jag äter nästan varje dag nu, helt besatt för det är SÅ GOTT. Och perfekt när man inte hann äta vettig lunch (som för mig idag när jag fick ta en kycklingburgare i farten på väg till barnmorskan. Då skippade jag pommes till och gjorde detta efteråt istället.

Mums!) Jag fick frågan hur jag gör och det är enkelt som attans, jag skivar broccolistången till tunna skivor och steker i smör/olja och sen slänger jag i broccoli, färsk babyspenat och färsk grönkål som jag rivit av bladen från stången. Och så steker jag allt tills det mjuknar och saltar.

Men nog om det, jag tänkte bjuda er på mina anteckningar från gravidvecka 1 och 2:
Vecka 1
Vi är i Stockholm, jag och Rickard och Charles är kvar hemma med mamma och pappa. Vi ska på min vän Isabellas halloweenfest men vi tänkte också passa på att sova, träna och gå ut på drink- och middagskväll med våra vänner. Ägglosningsperioden är slut för denna gången, knepigt det där att det kan vara när man har asmycket att göra, är förkyld eller sjuk eller sover kass pga barn som sover kass… Eller när Rickard är borta i jobbet eller vi har besök hos oss – tur de bor gäststugan ändå… Vi dricker iaf massor med champagne, vin och drinkar på fredagen och jag mår vansinnigt illa på natten vilket jag aldrig gör när jag dricker. Hoppet tänds redan där och dagen efter dricker jag något glas champagne men sen mest alkoholfria drinkar på halloweenfesten för de är ändå lika goda. och jag känner liksom inte något sug efter det där illamåendet…. Försöker att inte tänka mer på hoppet, man kan omöjligt känna av det så här tidigt och jag har hoppats så många gånger förr.

Vecka 2
Får den där total känslan värdelöshet, ledsamhet och sorgsenhet som jag alltid får mellan ägglossning och mens. Jag gråter i hela kroppen och själen och ibland fysiskt också. Det är tunga dagar men jag vet ju att det är en slags PMS så jag brukar berätta för min omgivning att det är mina ledsna dagar och så undviker jag utmana mig för mycket i jobbet eftersom jag kommer vara helt säker på att jag kommer misslyckas… det är ju helt sjukt egentligen att man som kvinna har såna hormonrubbningar så sånt här är vardagsmat för en, att först ha ont i magen vid ägglossning och sen vara ledsen som om livet vore över och sen efter det kommer illamåendet i ett dygn eller två.

Det har jag aldrig haft förr men sedan vi slutade med p-piller denna gången så har det dykt upp varje månad och jag var såklart säker på, eller iaf hoppades enormt på att jag var gravid de första gångerna innan jag lärde mig att det numera ingår i min menscykel att må så illa så man spanar efter kräk-möjligheter överallt.

Bild från Stockholmsweekend i vecka 1 alltså. Häftig tanke att jag var gravid redan då!

Jag har gjort en ny kategori som heter ”gravid med syskon” för er som vill följa graviditeten. Där kan du bland annat läsa ”så blev jag gravid” och ”så gick det till när vi slutade med p-piller”.

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00