ANNONS
PersonuppgifterCookies

Kajson wedding 4-8-12

/

Jag får ofta frågor om hur vårt bröllop såg ut och så här dagen innan vår bröllopsdag känns det härligt att blicka tillbaka på dagen då vi ingick äktenskap och sa ja till att leva resten av livet tillsammans som ett team. I fjol var första gången jag visade vår bröllopsfilm efter att ha fått frågan så otroligt många gånger så i år tänkte jag bjuda in er igen på hela vårt bröllop i två filmer.

Vi gjorde aldrig någon kortare ”officiell” film utan fick en privat film klippt till oss som bara var till oss och våra gäster så den är väääldigt privat för oss. Eller personlig, men samtidigt känns det konstigt om ni inte hade får se den så med Rickards tillåtelse samt att vi har klippt bort det allra, allra privataste som tal och mycket av vigseln så har ni den här – Kajson Wedding the movie!

Mina favoriter från bröllopet är när jag och Rickard träffas efter piff på varsitt håll, när alla gästerna överraskar och ställer sig upp och sjunger i kyrkan (vet att många frågat efter att få se det och det är kvar i filmen såklart, gråter varje gång jag ser eller tänker på det!), när vi säger ja, när vi äntligen får komma in i festlokalen och när vi äter tårta ute.

På vår bröllopsmorgon spelade Rickard golf med sina marskalkar och vi tjejer piffade oss och ena tärnan gjorde blomsterkransar av brudslöja till båda tärnorna och näbbarna. Det är en speciell stund det där, att mysa och fixa sig inför sitt bröllop, jag hade 2 tärnor men syrran hade 5 på sitt bröllop och jag måste säga att det var riktigt härligt att vara ett helt litet crew också. Hade jag gift mig med Rickard idag så hade många delar av våt bröllop sett annorlunda ut såklart, det är helt sjukt men för fem år sedan fanns inte papperssugrör, vimplar och trycksaker på samma sett i Sverige som det finns idag – jag specialbeställde papperssugrör från USA minns jag och klippte och klistrade otroligt mycket, det är galet mycket lättare att skapa ett vackert bröllop idag med alla dekorationsshoppar med DIY och skyltar och allt möjligt. Tänk om man hade kunnat få göra det igen!!

Bordsplaceringen skrevs på mammas och pappas gamla fönster, tänk att detta var innan Pinterest fanns typ så jag hade väl sett det på en amerikans bröllopsblogg eller i en tidning som inspiration….

Jag gjorde vimplar med budskap som trycktes på notpapper av låten ”The book of lofe” i ljusgrått bakom varje bokstav, idag hade jag klickat hem citaten färdiga istället, haha.

Jag ville ha allting vitt, vitt, vitt. Det var efter kronprinsessans bröllop och jag var helt klart färgad, vita blommor utan ett enda grönskande blad ville jag ha allt… Men trycksakerna fick minsann ha färg, de hade fransk vibe efter en insppiration av en fransk meny från en bistro (Rickard friade ju i Paris)

Vårt monogram är handritat av min farfar, jag älskar det fortfarande och ska nog fråga honom om han kan rita in ett C i det också nu när Charles också finns…

Här ser ni bistromenyn som var infobladet, inbjudan såg också ut som en bistromeny och jag ser att jag till och med gjorde små flaggor till champagnesorbeten som serverades mellan förätten och varmrätten med vårt monogram…

Här är de omtalade papperssugrören som ingen någonsin hade sett innan, idag finns de på Ica för en betydligt billigare peng än vad jag flög in dem för från USA… Jag glistrade franska citat och monogrammet på alla flaggor på sugrören och de serverades i longdrinksglas där man kunde ta lemonade och flädersaft ur olika zinktunnor med tapp för glasburkar med tapp fanns ingenstans i hela Sverige då…

Men oavsett det så älskar jag att se valen vi gjorde där och då och framförallt att vår dag främst handlade om vår kärlek till varandra och att vi äntligen sa ja till varandra – och vi har sagt ja varje dag sedan dess, i våra löften pratade vi om just det. Att välja varandra framför alla andra människor om och om igen och jag sa att jag kommer välja Rickard varje dag för resten av våra liv, inte för att jag ”måste” utan för att jag vill och jag älskar mitt val så jäkla mycket – det är det bästa valet jag gjort i mitt liv. Rickard <3, efter 11 år med dig så finns det ingen annan man som jag hellre vill vara med än dig och bara dig.

(Det är väldigt privat så det kan vara att jag tar bort dem igen inom några dygn)

Alla bilder är tagna av Dayfotografi

Och för er som hellre ser bröllopet i bilder och läser beskrivningarna kan ni spana in de här länkarna:

(Fredagen på Medborgarhuset 3-8-12)

(Fredagen småländsk afton 3-8-12)

På förmiddagen 4-8-12

När jag klädde på mig 4-8-12

När jag och Rickard träffades för första gången 4-8-12

Den där stunden innan vi gick in i kyrkan 4-8-12

Vår fantastiska vigsel 4-8-12

På kyrktrappan 4-8-12

Lemonadminglet 4-8-12

Brudskålen 4-8-12

Fotograferingen 4-8-12

Bistro Kajson 4-8-12

Photobooth 4-8-12

Bröllopstårtan under bar himmel och nattklubben 4-8-12

(Dagen efter med fransk fika och sviten 5-8-12)

Så unga vi var för 5 år sedan!!

31

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00