ANNONS
PersonuppgifterCookies

Mamashower istället för babyshower

/

Åh man blir så glad när Timehop visar upp hur ens dag såg ut tidigare år, t ex denna dagen för exakt två år sedan när jag överraskades med en helt galet underbar mamashower av mina vänner.. Nea smsade bilder idag och jag var tvungen att gå tillbaka till inläggen och kika igenom bilderna, herregud vad de hade fixat till mig och skämde bort mig i väntan på lilla Mr Mini som numera är Charles Alexander Rickard Kajson. Graviditeten var HEMSK och att få bli så här bortskämd och piffad med där i slutet var verkligen fantastiskt.

För er som inte vet vad mamashower är så är det alltså något man håller för den blivande mamman istället för babyshower som ju fokuserar mer på själva barnet i magen med presenter, blöjtårta, gissa saker om barnet och andra såna lekar. En mamashower är istället den höggravida mammans dag där man pysslar om henne, fixar mat hon tycker om och ger ett tillfället för henne att umgås med alla sina nära och kära i lugn och ro på en gång och presenterna är istälet till henne för att hon ska skämmas bort. En lyxig morgonrock, en skön skrubb eller smörj, en hårinpackning, en härlig tidning – det kan vara vad som helst men bara det är något hon blir glad för och hon uppskattar. Det är verkligen något att rekommendera istället för babyshower för såna som har tuffa graviditeter, eller ja för alla egentligen men framförallt för dem som verkligen kämpar på.

Min mamashower började med ett gäng tjejer i färgsarka Lanvin-klänningar och en fantastisk brunch med rosa alkoholfritt bubbel och fina presenter till alla gästerna, inte bara mig. Så himla gulligt fixat, och jag hade ingen aning om vems lägenhet vi var i men det var en fruktansvärd cool takvåning med utsikt över takåsarna där vi började med alkolfri dirnk i solen på terassen innan brunchen intogs under vimplarna och fina gravidbilder på mig.

Sen vankades det bubbel, macaroons från Ladurée och paketöppning – jag fick en del som bara var lyxig och mysig till mig med t ex en fin kimono och sedan fick jag en del som var bra-att-ha-saker för en nybliven mamma och då snackar vi inte filtar till bebisen utan istället den perfekta vattenflaskan, öronproppar (som jag fortfarande använder när jag ska ha sovmorgon och inte vill väckas), godis till sista tiden hemma men även till förlossningen, läppsyl mm. Det var HELT perfekt!

Och när jag satt där och var helt överväldigad över allt och trodde att dagen skulle börja ta slut så öppnades en ny dörr och ett SPA uppenbarade sig där vi alla skulla njuta av bastu, bad, dusch, fixa naglarna och alla fick fina kimonos och tofflor och jag fick såklart använda min nya fina som jag hade fått av tjejerna… Mia gav mig ansiktsbehandling och jag fick bli ompysslad och måla naglarna och sånt trixigt. Gröna smoothies, mina favoritsnacks i strutar och en massa mys följde sedan under eftermiddagen.

Så har du någon gravid vän du vill ta hand om lite extra så inspireras av min mamashower som jag fick för den var fasiken helt magisk och jag levde på den länge – eller jag lever på den än idag!!

Här intervjuades jag för mama om just mamashowers förresten om ni vill läsa mer, och här kan ni se den mamashowern vi gjorde för syrran där det kändes viktigt att även pappan och killarna var med för det var så vi misstänkte att hon skulle önska ha det om vi skulle skämma bort henne.

På hennes dag hade vi som var tärnor på hennes bröllop frukost för henne hemma i lugn och ro och sedan hade vi abonnerat deras favoritbar Erlands i Stockholm för lunch och häng med temat lite Gossip Girl så jag var Blairinspirerad och Charles var mini-Chuck i cool sidenpyajamas. När hon trodde dagen var slut gick vi alla hem till mig där en stor gör-din-gegen-glass/marängsviss-dessert-buffé dukades upp och en massa bubbel. Perfekt för hennes/ deras dag!

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00