ANNONS
PersonuppgifterCookies

Svar på Frågestunden – del 5

/

Dags för sista inlägget med svar på frågestunden för den här gången!

Fråga:

”Hej!  Följer dig på både blogg och i podden och du verkar vara en så härlig person. Passar på att önska dig lycka till med allt kring er nya familjemedlem också!  Jag undrar vad dina bästa tips är för att få bröllopsmiddagen och festen så härlig som möjligt för alla gäster? Vi ska gifta oss i augusti och vi önskar oss (givetvis) en kväll som blir oförglömlig! Vi funderar på att sätta ribban litegrann med härlig välkomstgåva på rummet till alla gäster och kanske dansa ut från vigseln till en härlig låt (lite amerikanskt sådär). Och jag vill gärna ha tips på lekar och aktiviteter som gör mingel, middag och festen ännu bättre! 😉 Kram!”

Vad kul att du följer både blogg och podden –tack! Och grattis till bröllopet i augusti, låter som ni planerar en fantastisk fest för era gäster med mycket överraskningar!! Många gäster vill ha lagom aktivteter, för mycket uppstyrt med tipspromenader och lekar hit och dit kan bli för mycket när man väl kommit igång så välj några överraskningar som kan sätta stämningen – och se till att dessa är riktigt bra istället! Gästpresent på rummet är alltid uppskattat, bra drag under vigseln gör också sitt och att se till att era toastmasters sätter stämningen till brudskålen med kanske smällare, visselpipor och confetti som kastas gör att alla fattar att här ska det blir FEST. Under minglet kan man se till att det finns små överraskningar också, t ex kan alla herrar få viskat i sitt öra/ höra ryktesvägen att de ska gå in på toaletten längst till vänster och hämta en påse som de inte får visa några damer. Det gör att det blir ett surr och där kan det finnas snacks, en shot, en liten minibubbel eller något annat kul som passar just er – denna ska männen bjuda sin bordsdam på under minglet.

(Här är det bra att toastmasters är bekväma med att mingla runt och prata med ALLA så surret kommer igång). Annars kan man ha livemusik med drag i när gästerna släpps in till festlokalen så lovar jag att det sätter lite extra stämning, där kanske redan är ett glas bubbel upphällt på bordet med? Vi har kört en bröllopsmiddag där alla gästerna hade satt sig till bords och låten ”SHOTS!” spelades högt när brudparet presenterades och in kom de indansande med hela sitt brudfölje och en massa silverbrickor med shots till varje bord. Det blev RÖJ från start kan man säga. Musik gör också mycket så se till att ha en bra musiklista under minglet så det inte blir så stelt och tyst och ha snacks vid minglet som gästerna kan samlas runt – ett helt snacksbord kan få vem som helst att prata loss… Sist men inte minst – photobooth och kanske uppdrag som står i kuvert som delas ut i smyg till vissa där det står att man ska se till att vissa fotas ihop t ex. Små enklar grejer som får igång gänget.  Lycka till!

Fråga:

”Hej!  Jag är själv inne i en ”ofrivillig barnlöshet” – har genomgått en utredning och gjort vissa behandlingar, om detta inte funkar kommer vi gå vidare till IVF! Hur gjorde du för att ”hålla humöret uppe”? Jag känner ibland att jag bara vill bryta ihop, men samtidigt känner jag att ingenting kommer att förändras för att jag går runt och känner mig nere och ledsen! Har du något bra tips? Jag är 26 år och får många kommentarer om graviditet och barn – vilket ständigt river upp såren! (Har inte pratat öppet om våra problem att bli gravida)!  Tack för att du delar med dig! /Frida”

FRIDA! All kärlek, omtanke, pepp och boost till dig!! Det är fruktansvärt tufft att gå och bära detta hela tiden och det ligger självklart i ens tanker varje dag – för det sitter så tydligt i ens kropp så det är faktiskt omöjligt att ”inte tänka på det” som många tipsar om. Jag tycker snarare att man ska tillåta sig tänka på det men försöka att inte gräva ner sig. Ibland är det skönt att gråta ut, ibland behöver man älta lite med någon nära vän eller mamma och ibland måste man få våga hoppas lite när det är läge för det. Däremot är det bra att försöka tidsbegränsa sitt sörjande och försöka ”fake it untill you make it” däremellan och glädjas åt andra fantastiska saker som att man kan träna sig stark, dricka en massa gott vin och dra iväg på resor. Försöka hela tiden tänka att man ”passar på” med en massa. Jag såg till att inte ha en massa bokat (jobb, aw, träning, vänner osv) samma dagar som vi hade läkarbesök eller skulle göra andra viktiga grejor som var relaterade till IVF:en. Samma dag som vi gjorde sånt fick jag tillåta mig att linda in mig i bomull och vara ledsen och snäll mot mig själv.

Då fick jag gråta hela kvällen om jag så behövde men det var bara den dagen/ kvällen jag fick gräva ner mig i det. På morgonen efter skulle det vara utgråttet så jag kunde leva vanliga livet så gott jag kunde. Det är nog mitt bästa tips – för att ”hålla ihop det” hela tiden går inte. Och man behöver inte vara stark precis hela tiden…

Sen tyckte jag det var skönt att berätta för de närmsta vad vi gick igenom. Vi började med våra föräldrar och närmsta syskon och berättade sedan även för våra närmsta vänner och det var faktiskt så himla skönt att de visste – så slapp man bära på det själv.

Så många sprutor jag tagit på mig själv, till slut kunde jag faktiskt göra det i högklackat på toaletten inne på Berns så van jag var – glam och oglam samtidigt….

Fråga:

”Hej!  Lyssnar på vardagsfesten så fort ett nytt avsnitt kommer ut! Så härligt att lyssna på och såklart är ämnet med bröllop något jag alltid tyckt varit så kul trots att jag inte varit på så många och inte heller har planer just nu att gifta mig.

Men det är något jag verkligen ser framemot senare 🙂  Undrar lite bagrunden till att du blev bröllops kordinator och vad start skottet gick då du faktiskt vågade satsa på det ? Utbildning?  Stor kram och tack för inspirationen ! /Camilla”

Vad glad jag blir att du lyssnar och läser – tack! Jag har alltid haft mycket fester och events och när jag var med och gjorde studentbalen så insåg jag hur otroligt roligt det var att skapa ”det lilla extra” som ingen förväntar sig. Sen väntade några års jobb inom sälj och teamleader innan jag satsade på att utbilda mig till affärsinriktad projektledare på IHM Business School. Projektledarutbildningen passade mig perfekt då det är precis det en festfixare, eventmakare och bröllopskoordinator jobbar med men det insåg jag inte då – för efter min examen jobbade jag som marknadsassistent och marknadsförare innan jag hoppade tillbaka till att jobba inom sälj igen men denna gången inom eventsälj och i en tjänst som var mer riktad som projektledare och koordinator. Väl där insåg jag att det var event jag var duktig på och som jag brann för så jag såg till att fortsätta skaffa mig mer och mer erfarenhet inom det samt marknadsföring innan jag tog steget att starta eget eventbolag.

Och det var när jag började fundera på att starta eventbolag (eller söka en tjänst på något eventbolag som projektledare) som jag läste en artikel om Tove som var Sveriges första (och då nästan ända) bröllopskoordinator och insåg att det DÄR vill jag också ha med i mitt bolag. Så då läste jag på mer om yrket, tog mig an gratisuppdrag och certifierade mig via BRAK och körde igång det benet med. Jag driver ju idag Kajson Event AB och i det är ett av mina varumärken Great Weddings och det är det jag är mest känd för men jag gör en massa andra events också. Att bara jobba med bröllop i Sverige är tufft men att lyfta in det i mitt eventbolag gjorde att jag vågade.

Great Flowers, ett annat varumärke jag har i mitt bolag, här är en av mina brudbuketter underifrån…

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00