ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vecka 35

/

OJ! Nu har hela vecka 35 också gått, imorgon går vi in i vecka 36 – det är verkligen snart dags! Denna veckan ska vi hinna till BB Sophia och ha möte med läkaren angående kejsarsnittet och då ska de kika på ultraljudet igen om något förändrats… Men nu tar vi först update på förra veckan!

Denna togs faktiskt för en vecka sedan, så början på vecka 35…

Update vecka 35

– Mr Mini är typ 45cm lång och väger omkring 2,56 enligt apparna och han verkar må prima där inne fortsatt enligt testerna vi gjorde under vecka 35.

– Jag däremot har svullnat upp och har enormt ont i händerna (inte handleder och fingrar utan snarare på insidan av händerna) och fötterna. Det är vätska som samlas och jag gör allt jag kan för att motverka med vila, vatten och stödstrumpor…

– Blodtrycket har också stuckit lite vilket resulterade i att de ville hålla extra koll på mig så jag inte drabbas av havanskapsförgiftning så under denna veckan har jag varit inne var tredje dag ungefär på tester men det ser fortsatt okej ut vilket känns skönt. (De kollar blodtrycket, väger mig, kolla äggvitan och lyssnar på hjärtat)

– Vi tvättade och strök alla Mr Minis kläder i helgen, ett stort kryss i ”to do listan” vilket var både mysigt och skönt. Jag inventerade lite bland kläderna och får visst shoppa liiite till enligt er vilket känns urmysigt (köpte faktiskt en pyjamas till idag, och en body jag klämt på i flera månader på Lindex…)

– Jag sover sämre än sämst igen, det går liksom inte att slappna av och sova gott när hela kroppen värker, det gör smärtsamt ont att bara vända sig lite grann och magen gör ruskigt ont hela tiden oavsett hur många kuddar jag bullar upp med runt mig… Jag måste införa dagsvila så snart jag bara kan inser jag, det får bli mitt mission från och med 1 maj!

– Mr Mini har börjat göra helt gaaaalna rörelser när han flyttar runt på sig och det märks verkligen att det är mindre plats i magen nu… Han sträcker på sig och flyttar runt lite ibland hoppar till så hela jag tjuter. Riktigt spännande att kika på, denna veckan lyckades jag ÄNTLIGEN fånga det på film också, Mr Mini har varit still som en sten så fort jag försökt filma magen under hela graviditeten men nu har jag fångat några cirkusrörelser minsann! Kul att ha som minne

– Att flyta i en pool är det skönaste jag vet för tillfället och jag tänker fortsätta hoppa i första bästa pool så fort jag hinner och orkar nu sista månaden! Grand hotells spa har jag ju inte testat än och Yasuragi funderar vi lite på om vi ska åka ut till när jag fyller år.. Denna veckan var vi ju på Centralbadet i lördags och hade nästan hela stället för oss själva, hur skönt som helst!

– Förvärkarna fortsätter komma försiktigt någon/ några få gånger per dygn

– Denna veckan började vi packa BB-väskan lite försiktigt också eftersom vi måste åka in direkt om något sätter igång och hela den här ”hålla koll på havandeskapsförgiftningen” gjorde att vi ville vara lite mer redo…

Ikväll kommer Carina Rylander från Babyz hit och ska gå igenom en förberedande kurs med mig och Rickard inför förlossningen och tiden efter, den som kallas ”trygg att föda/ profylax” i vanliga fall kan man säga fast de gör även hembesök om man tycker det är bättre vilket är tur för vi vet inte riktigt hur vi skulle få till två helkvällar ute på Danderyd just nu…

Hur som helst så skräddarsyr hon kursen efter oss vilket känns skönt nu när vi tvingades till kejsarsnitt och måste ställa om oss.

Dessutom behöver jag hjälp att våga prata om det här med amning som är ett stort, läskigt moment i mitt huvud – man pratar mycket om förlossningsskräck men jag har inte hittat någon hjälp mot amningskräck någonstans vilket är helt galet. Jag vet att jag inte är den enda som får panik av bara tanken och har på tok för mycket gamla kroppsissues som står i vägen, om ni bara visste hur många panikartade tårar som rullat ner för mina kinder de senaste månaderna kring detta ämnet. (På föräldrarkursen del 2 grät jag konstant i över en timme när vi lyssnade på tiden efter BB och kollade på en amningsfilm, lättaste vägen ut hade bara varit att skita i det och köpa hem ersättning men jag vill inte skippa något så pass viktigt för min son av anledningen att jag får panik. Inte innan jag ens provat). Nu ska jag våga ta tag i detta och första steget var kanske att skriva om det här till er samt få hjälp av Carina ikväll!

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@johannakajson
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00