ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vecka 34

/

Vi kör en snabb update på vecka 34 som nu gått tycker jag, imorgon går vi ju in i vecka 35 och det är alltså bara en ynka månad eller kanske 5 veckor till Mr Mini flyttar in hos oss! Vi inväntar nu kallelsen till BB Sophia för att få bokat vilket datum hans födelsedag ska vara….

Foto Alicia Swedenborg

Update vecka 34

– Mr Mini verkar fortsatt må superduperbra i magen och sparkar och vobblar runt flera gånger per dygn. Nu har jag börjat kännas honom hicka mycket tydligare ibland också, häromnatten kunde jag inte somna om för att han hickade så hela magen hoppade till konstant – det kändes nästan som jag skulle få träningsvärk i magen vilket var supermysigt. Han är ca 44cm lång och väger omkring 2,35kg enligt apparna.

– Min blodvolym har tydlige ökat med 1 liter, märklig tanke att man har 1 liter extra blod och det står nu i apparna att man kan börja samla vätska i kroppen och DET ha jag ju gjort de senaste dygnen. Phu.

Det började i torsdags med liiite svullna händer, liksom på insidan av handen längst upp kändes det ”märkligt” och lite obehagligt men det gjorde inte ont – sen har det ökat på överallt i några dagar och igårkväll var jag supervullen överallt, hade jätteont i händer, fötter och ben och händerna (inte fingrarna) gör fortsatt ont idag så imorgon ska de göra lite tester just in case.

– Vissa nätter sover jag helt okej (vaknar 3-8 gånger för att vända mig men somnar om ganska fort) och vissa nätter känns det som jag inte sover alls. Det får vara okej från och med nu och jag får ta igen sömnen på dagtid när det behövs helt enkelt.

– Det fortsätter komma försiktiga förvärkar då och då, det känns som ljummen, strålande ”menssmärta” långt ner i magen/ buken men gör inte speciellt ont eller stör speciellt mycket.

– Jag är tröttare igen, kan ha med all smärta att göra såklart men nu känner jag mig som ett genomskinligt monster när jag tittar mig själv i spegeln. Det får vara okej det med.

– Magen fortsätter smärta, ömhet i och på utsidan 85% av dygnet men jag är rätt van nu får jag nog säga så det är inte så farligt.

– Jag var på pedikyr, gravidmassage, spa, ansiktsbehandling och rehabbehandling av foglossningen och gravid-ischiasen vilket var smärtsamt med bra. Musklerna krampar fortsatt ihop men jag ska försöka fortsätta unna mig något i veckan och fortsätta stretcha ut kroppen…

– Och så fick jag ju världens bästa mamashower denna veckan av mamma, syrran och mina vänner! Så otroligt fin dag där de skämde bort mig och vi mös massor – den dagen bär jag med mig resten av livet!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00