ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vecka 33

/

Då hade vecka 33 också passerat och imorgon går vi in i vecka 34… Nu är de verkligen inte långt bort tills vi får träffa Mr Mini och han ska flytta in hos oss! Helt otroligt!

Foto: Alicia Swedenborg

Update vecka 33:

– Mr Mini sparkar, vobblar och vänder sig många, MÅNGA gånger per dag. Det står i vissa appar att han ska sova mer nu men jag tycker han är vaken mer än någonsin på dagtid – men sover nog desto mer på natten (eller så lyckas jag sova igenom det, oavsett så passar den dygnsrytmen mig bra).

Han ska väga runt 2,15kg och vara ca 43cm lång och hjärnan fortsätter växa vilket betyder att även huvudet växer.

– Jag känner fortsatt av ökande ”menssmärtor/ molande värk/ hugg” i bäckenet och ett tryck emellanåt neråt som gör att jag känner mig tung – magen känns tung.

– Jag lärde mig hur jag ska sova med en lång kudde bredvid mig på nätterna och bara ena benet vilande på (man ska tydligen inte ha en kudde mellan låren för då blir belastningen sne utan kudden ska ligga bredvid och bara ena benet ska vila på – helst ska kudden vara riktigt hög) och även om jag inte vaknar så många gånger per natt (5ggr kanske men somnar om ganska fort) så har jag inte märkt att det gjort jättestor skillnad än så länge… Vi får väl se!

– Mina muskler i kroppen är spända som fioler, framförallt vaderna, rumpan och nedre delen av ryggen men även axlarna och det är nog kroppens sätt att försöka hålla emot magens belastning. Att stå utan att svanka eller spänna rumpan är omöjligt och jag försöker tänka på det och slappna av och stretcha höftböjaren, rumpan och framsida lår enligt tips från massören.

– Det har även börjat samlas lite vätska i mig och jag fick rekommendationen att leva i stödstrumpbyxor från och med nu. Jag har ju använt dem varje gång jag haft klänning men levt mest i jeansen men nu tänker jag verkligen på det och går i strumpbyxorna varje dag, jag som egentligen knappt använder strumpbyxor får väl leva i dessa varma, svarta, tajta sakerna till juni men det får det vara värt om det hjälper benen.

– Jag FÅR inte gå mer, FÅR INTE, FÅR INTE, FÅR INTE… Påminn mig för jag är trög med sånt här men fasiken vad det straffar sig om jag går någonstans, det gör ont i flera dagar efteråt! Det får bli buss och taxi överallt men mest att vara hemma och vila från och med nu.

– Jag har mer ont i magen igen, varje dag gör det riktigt ont i den och den ömmar till och från både i och på utsidan.

– Vi var på ultraljud första dagen i vecka 33 och fick reda på att moderkakan låg för nära modermunnen och att vi därmed bör ställa in oss på planerat kejsarsnitt. Vi har landat lite i det och ska prata mer om det med barnmorskan imorgon när vi är inne i vecka 34…

– Vi skulle haft hem Carina för profylaxen denna veckan men sköt lite på det tills vi vet hur planerna går. Det är bra att förbereda sig, träna avslappning och få tips och råd inför första tiden oavsett så vi tänker genomföra mötet med Carina oavsett hur det blir, ska bara hitta en ny tid…

– Yrseln fortsätter dyka upp då och då, lite läskigt.

– Visste ni att om förlossnignen startar nu så är Mr Mini så moget så man inte försöker skjuta upp förlossningen för de flesta barn som föds efter vecka 34 är så mogna så de klarar sig utan kuvös! VI KLARADE DET! Vi är framme, nu ska vi bara vila upp oss och låta Mr Mini gotta till sig så länge han vill. Otroligt!

– Nästan klara med inköpslistan, hur går det för er andra gravida?

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00