ANNONS
PersonuppgifterCookies

Det kom en fråga om Rickard…

/

I fredags kom denna frågan bland kommentarerna:

”Åh vilket härligt inlägg! Men du, jag förstår om ni inte vill svara på det i och med att detta är DIN blogg och inte rickards. MEN berätta lite mer sånt där härligt om er relation! Tex jag får för mig att det bara är du som inreder där hemma (tänker främst på alla blommor du fixar med) men det kanske är han som sätter upp allt på väggarna och flyttar på attiraljer och väljer lampskärm med finess? Du är ju fantastiskt på att pynta till livet med genomtänkta och förberedda alla hjärtans-firanden och bröllopsdagar på tema. Men det kanske är han som köper bästa presenterna? Hur är han?!”

Haha, ska nästan fråga honom detta, men så länge kan jag ju svara på hur jag upplever honom så får vi se om vi får svar från honom sedan på hur han tänker :).

Det är mest jag som inreder här hemma, yes! Tack och lov gillar Rickard min smak så oftast får jag ok när jag visar vad jag vill köpa, om än att det tar lite tid innan han har bestämt sig för vad han tycker ibland… Jag har lärt mig att det bästa är oftast att bara köpa och sätta in/ hänga upp/ lägga fram så får han se och säga nej om det absolut inte är hans smak – han kan inte måla upp bilden i huvudet om man visar och förklarar hur man tänkt utan behöver se på riktigt för att förstå hur det skulle se ut helt enkelt.

Kanske ett manligt drag? I 8 fall av 10 gillar han det jag vill ha och sedan är där en gång som han inte riktigt kan rita upp bilden i huvudet och därför inte tror på idéen och den där sista gången gillar han inte alls mina idéer. Det tycker jag är bra odds för mig.

Sedan är ju Rickard mer en sucker för välkända märken som Svenskt Tenn och TON snarare än att fynda på loppis eller rota i föräldrarnas garage. Jag hade nog aldrig peppat mig att gå och köpa en lampskärm eller en kudde för över tusen kronor på Svenskt Tenn även om jag är helt kär i mönstret – men det gör han! Och det är ju lyxigt…

Inredningsmässigt är väl det svåraste att jag älskar ateraljer, personliga saker och blommor medan Rickard ÄLSKAR ”fria ytor”. Han skulle lätt kunna skippa kuddar, mattor och att spika upp något på väggarna. (Att överhuvvudtaget spika eller borra i väggarna ger honom ont i magen och han ser liksom hur marknadsvärdet sjunker på lägenheten, haha.) Tack och lov har vi större lägenhet nu så han inser att det ekar och är kalt om man inte har mattor/ gardiner/ kuddar/ något på väggarna. Nu ska han leta en ny matta till vardagsrummet efter att jag hällde ut en hel kopp kaffe på den vita skinnmattan t ex (som jag nu fick höra att han egentligen inte riktigt gillar, så det var kanske lika bra att den rök?)

Han köper de lyxigaste presenterna iaf, det älskar han att skämma bort mig med och det har ni säkert sett i form av Loubooutinklacka, Hermésarmband och Mulberryväskor!! Även här vägrar han köpa en Zara väska till mig även om jag älskar den – ska det va så ska det va är hans melodi och då lägger han gärna tusen gånger så mycket mer pengar på lyxiga märken som får mig att hoppa jämfota för jag hade aldrig ens kunnat drömma om att äga något sådant!

Ett typ-exempel är att jag länge varit sugen på en LILLY-väska från Mulberry men Rickard vet att drömväskan egentligen är en Chanel så därför tycker han att det är den jag ska ha, punkt slut. Inget mellanting. Jag däremot får pusha honom rätt hårt att unna sig såna lyxgrejor till sig själv än så länge, vi är rätt ekonomiska båda två (även om det kanske inte alltid ser ut så) och går aldrig ut och bränner på lönen på en pryl, vi är sparare i första hand och unnar oss lyx därutöver – aldrig tvärt om. (Jag har aldrig köpt något på avbetalning i hela mitt liv utan är uppfostrad att man först sparar ihop och sen får man köpa det man vill ha.)

Jag älskar ju klassisk romantik i form av dejter, röda rosor, överraskningar och tända ljus medan detta är något som inte alls ligger för Rickard. Han är däremot jäkligt påhittig ibland (som när han målade ett par HM-ballerinas röda i botten för att finurligt berätta att jag skulle få välja ett par Louboutinklackar i Rom eller när han slagit in ett billigt fult orange armband och rimmat om det så jag fick klura en stund innan jag kunde ta mig vidare till en märklig länk på internet där en bild på Hermésarmabdet fanns – sånt kan han!) och ruskigt duktig på rim. Men överraskningar är hans sämsta sida – förutom när han friade i Paris vilket jag fortfarande är helt chockad över hur han lyckades lura ihop allt kring.

Rickard är däremot världsbäst på den viktigaste romantiken av alla – vardagskärleken i att varje dag pussa mig innan han går till jobbet, varje morgon berätta hur vacker jag är, varje kväll ta tag i mig och kramas oavsett hur stressad jag kan vara, varje dag berättar han hur tacksam han är över mig och oss och att just vi hittade varandra, varje dag se till att vi skrattar och busar med varandra (fuldans e våran grej, eller varför inte soffdansa lite en tisdag?

) och varje dag ser till att prioritera att mysa en stund och låta allt annat vänta. Där är jag riktigt kass och kan få för mig att det är viktigare att plocka in varorna i kylen än att kramas en stund först. Den sortens romantik i att se varandra och se till att beröring alltid finns är han helt jävla fantastiskt på och det är värt tusen gånger mer än några tända ljus!

Hrmm, ska bli spännande att se vad han svarar på frågan och vad han säger om detta inlägget :).

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@johannakajson
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00