ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vecka 22

/

Hej och hå, idag går vi in i vecka 22 och jag har ju helt missat att uppdatera er på både vecka 20 och 21, veckorna går för fort helt enkelt!

Gravidstatus vecka fram till vecka 22

– Jag känner honom buffa försiktigt där inne då och då och det är den coolaste känslan jag känt någonsin! Det är nog som jag misstänkt, att jag aldrig kände någon sprattlande fisk eller ål som vände sig utan redan för några få veckor sedan kände jag små buffar som var svårt att avgöra om det var Mr Mini eller bara min onda mage som blurrade. Här om kvällen lyckades vi till och med pricka in så Rickard kunde få känna en liten, svag buff med handen på magen – magi!

– Foglossningarna i ryggslutet tackar mig för att jag inte går så mycket längre och framförallt undviker trappor och snabba promenader – de är nästan helt bort för tillfället och jag ska fortsätta att vara försiktig med just promenader och istället gå korta sträckor, stretcha, hemmayoga och styrketräna på gymmet. Det verkar funka bra!

– Under vecka 21 hade jag en sådan fruktansvärd mardröm en natt så jag grät i flera dygn efter, hemskt! Det var mördare, terrorister, brända ansikten och fruktansvärt obehagligt och jag har ju hört om gravida som drömmer mardrömmar men hoppats att jag skulle slippa eftersom det sitter kvar ända in i benmärgen på mig flera dygn. Rickard har fått trösta mig, ha på TVn när jag ska somna och bädda ner mig med min Nalle.

– Halsbränna kan dyka upp i svaga tecken ibland på kvällen men det är inget som stör mig än så länge för det är sällan och väldigt lite. Låt oss hoppas det fortsätter så.

– Rickard sa igårkväll att mitt nya rörelsemönster när vi ska sova är gulligt och någon han älskar. Gulligt vet jag inte om det är men rätt roligt hur man försöker vända och vrida sig utan magmuskler, man får liksom ta sats med både armar och ben för att kunde vrida sig ens lite grann, haha. Men jag vaknar inte riktigt lika ofta längre så jag har nog vant mig lite mer att sova på sidan än tidigare så nu är det bara några få gånger per natt och jag somnar om rätt kvickt igen.

– Huvudvärken är riktigt tung vissa dagar och lättar inte alls de dagarna, vet inte hur mycket som är gravidhuvudvärk som trycker på eller hur mycket som är den vanliga men dygnet runt dunkar det iaf och det känns bra att jag bara ska jobba halvtid nu så jag kan anpassa de få timmarna till när jag mår som bäst på dygnet.

– Garderobens ovandelar börjar sakta sina, mina blusar går ju oftast kant i kant med byxorna och när man har gravidbyxor med mudd så behöver man lite längre plagg som ovandel. Just nu funkar tjocka tröjor rätt bra men jag insåg idag att min sommargarderob är verkligen en tajt liten sak med markerad midja så jag måste nog låna ihop kläder inför Dubairesan – och shoppa till våren!

– Jag har fått moderskapsintyg till försäkringskassan av min barnmorska vilket känns helt galet, så mycket som är på riktigt nu! Och vi måste välja förlossningsställe för när hela vecka 22 gått tillhör man ju äntligen förlossningsavdelningen istället för gynakuten om något skulle hända… Vi är mest nyfikna på BB Stockholm Danderyd och BB Sophia just nu och många rekommenderar oss att åka ut och träffa dem och kika runt innan vi väljer så det är ett projekt vi ska ta tag i snarast! Spännande…

– Jag slipper ta med blodprov för sköldkörteln framöver då vi hittat en dos med mitt levaxin som funkar genom graviditeten – så skönt att ha det på plats!

– Magontet fortsätter dygnet runt och jag är fortsatt öm på magen med, nu är det lite en vanesak känner jag och läkaren har ju som sagt varit på mig om att ta smärtstillande de dagarna det är värre samt sjukskrivit mig halvtid! Jag ska verkligen försöka bli bättre på att vara snäll mot mig själv och se till att jag mår så bra som möjligt och inte hålla på att bortprioritera min egen hälsa ”så länge Mr Mini mår bra” – även jag förtjänar faktiskt att må så okej jag bara kan genom det här.

Hur mår ni andra gravida? Har ni valt förlossningsställe och vad var er priolista då isf?

7

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@johannakajson
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00