ANNONS
PersonuppgifterCookies

Gravid update vecka 17

/

Idag går vi in i vecka 17 mina vänner och jag tänkte köra en liten lägesrapport om graviditeten.

– Magen verkar ha börjat få en liten, söt spets längst ut på sin runda boll. Coolt tycker jag!

– Det står i appen att vi klarar av 40% av graviditeten och jag tänker REDAN?! Det går så foooort!! 

– Det jag kallar för svanskotan börjar göra sig lite påmind då och då. Ingen större smärta men jag har haft problem med den kotan i många år sedan ett platt fall bakåt i Sälen där jag slog i den och blev sängliggandes. Dessutom har mitt bäcken suttt snett en gång så att det skulle kännas lite var förväntat!

– Hungern kommer och går olika dagar, innan har den varit konstant alla dagar men nu har jag faktiskt vissa dagar där jag nästan känner mig normal i mat-ätandet. Dock läste jag att Mini ska växa en del denna veckan så hungern kommer väl som ett brev på posten igen? Bara att äta på helt enkelt!

– Magsmärtorna fortsätter, däremot hjälpte det att vila igår mot de nya magontet som jag berättade om. Får bli fortsatt vila utan promenader idag men hoppas på att kunna ta två möten som är inbokade här i Vasastan.

– Spikmattan är min bästa vän ett par kvällar i veckan. Så otroligt skönt sätt för kroppen att slappna av och jag somnar oftast på den.

– Mini kan nu uppfatta ljud men framförallt reagera på dem. Än har jag inte känt någon ”ål” eller ”sprattlande fisk” där inne… Gissa om jag längtar?

– Hyn är fortsatt katastrof och nu har läpparna börjat bli torra, var är gravidglowet alla pratar om?

– Igår rensade jag ut hela mina garderob på kläder som jag inte kommer kunna använda på ett år, en otrolig konstig känsla! Men istället fyllde jag på med nya, fina gravidkläder. Jag har fått 10 par gravidbyxor i alla möjliga utseende av syrran i present och dessutom fått ärva lite av Mia så min gravidgarderob är nu underbar! Jeans, skinnbyxor, tajts, chinos, kostymbyxor – you name it! Allt ligger prydligt ihopvikt i min garderob!

– Jag smörjer magen varje kväll med Elemis gravidolja och det är en mysig liten stund. (Jag vet att man inte kan motverka bristningar och annat genom att smörja men det känns skönt att återfukta huden så den inte kliar och har sig när den tänjs.)


– ACO gravid är mina vitamintabletter jag tar varje kväll. Och jag försöker göra en grön juice i min centrifug varje dag så jag får i mig en extra kick med grönt! (Jag vågar dock fortfarande inre boosta den med vetegräs eftersom ingen verkar veta om det är okej eller inte när man är gravid? Barnmorskan visste inte heller men sa att så kanske jag lika gärna ska skippa det eftersom alger t ex ska man inte äta. Någon som vet?)


Hur mår ni andra gravida eller ni som precis fått en liten? Vet att jag har flera lösare som ligger precis i samma vecka som jag, kul att följas åt! 

18

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@johannakajson
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00