ANNONS
PersonuppgifterCookies

Magen å jag

/

Jaa hörreni, det här med att be någon ta bilder på mig med magen känns fortfarande konstigt. Tänkte på det i onsdags när jag var så fin i vitt men det kändes av någon märklig anledning töntigt att be syrran ta en bild där jag nöjt håller på eller under magen för att framhäva den lilla runda boll som nu dykt upp… Tror jag är så rädd för att köra upp den i ansiktet på någon annan som drömmer och hoppas, men missförstå mig inte – jag är otroligt stolt och älskar min kula! Figurnära kläder är favoriten när jag väl ska ta mig ur mjukis och PJ här hemma och bege mig ut.

Magupdate är iaf att den dök upp ganska tidigt, först var jag ju svullen från IVF-ingreppet och sedan har den kommit och gått i stort sett hela tiden. 

Även om det är mest svullnad i början (jag vet inte varför alla har ett behov att påpeka att det minsann inte är gravidmage utan svullna tarmar när man är i vecka 7 och tycker om att det syns? Det är ju graviditeten som gör det så även om man fattar att det inte är barnet som gör magen stor så är det väl likväl en gravidmage man har rätt att bära upp? En liten fundering….) så har jag haft mage nästan hela tiden men det är först nu den är riktigt gravid-rund. Känns overkligt hur stor den ska bli sen!  Garderoben började sina förra veckan för första gånger, innan dess har jag kunnat använda det mesta med hjälp av gummibandstricket men nu är strumpbyxor och mamma-byxor med mudd det skönaste som finns!

Den runda kulan för någon kväll sedan när den var extra stor…


Framifrån syns det som ni mörkt knappt något men från sidan dyker den upp, ska försöka ta bättre bilder framöver.

Graviditetstatus annars då?

– Jag har gått in i en ny trötthetsfas denna veckan igen efter att få ha varit normalt pigg ett par veckor. Bara att tillåta sig vila när man hinner

– Jag är hungrig som en varg och äter helst lagad, varm mat på dagarna och en massa mackor med julskinka på kvällen. Jag är ju kass på mellis annars och äter oftast frukost – lunch – kvällsmat bara och är inte jättestor i maten så detta har varit en stor omställning och alla i min närhet tycker det är såå roligt att de mig med denna enorma aptit.

– Jag har ont i magen 5-10 gånger per dag pga sv växtvärken i livmodern. De första beskriver det som molande eller lite mensvärksliknande men pga av min endometrios ter det sig snarare som att någon kör in en stor slaktkniv i buken och snittar varje gång – om ni ser mig dubbelvikt på stan i lugna djupa andetag så är det bara normalt! Men jag är faktiskt så pass van så det stör mig inte jättemycket eftersom jag vet att det är ofarligt.

– Min hy i ansiktet har varit KATASTROFAL under hela IVF-resan. Jag som alltid varit bortskämd med otroligt fin hy har nu fått leva som en prickig korv men det känns som det äntligen börjar lugna ner sig liiite även om det inte är i närheten av mitt normala jag. Hej foundation!

– Håret har fått lyster igen efter några veckors risigt tillstånd. 

– Jag flåsar så fort jag tar mer än 5 steg i en trappa! Och eftersom jag inte orkar vara superflåsig hela tiden består träningen av lugna promenader istället för powerwalks och styrketräning och yoga/Bodybalance istället för fart och fläkt. Just det ja – nu vet ni varför jag inte sprang Helsingborgs marathon i år som planerar…

– Jag är lite tjurig för att jag inte fått en enda craving! Nej, jag skoja bara! Tjurig är jag inte men det känns som jag missar något kul ju att stå och käka saltgurka mitt i natten! Får hitta på någon tror jag…

Nu har jag ju precis gått in i andra trimestern och jag ser fram emot denna fasen som alla beskriver som den bästa på hela graviditeten. Spännande!

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00