ANNONS
PersonuppgifterCookies

En fantastisk dag….(ur minnet)

Det här är kul, eller i alla fall för mig! Minns ni mitt första inlägg, där jag presenterade alla bloggar jag tidigare har startat. Jag glömde förvisso en blogg som hette: ”Jessuss – ett liv med många ess”. En blogg där jag och en av mina bästa vänner Suss startade en blogg tillsammans. Den liksom alla andra av mina bloggar gick till slut i graven. Men jag har en blogg som lever kvar där i cyberspace, och det är kul att gå tillbaka och läsa om hur det var då, livet som småbarnsmamma. Det är inte mycket som förändrats men ändå ljusår från där vi var då i jämförelse med idag. Jag mutar tex fortfarande mina barn, och idag har vi gått från att äta lingongrova med smör på morgonen till rostmacka med Nutella. Det går inte att lura ”vuxna” barn på samma sätt som när dom var små. Annat som inte har förändrats är det där med matsäcken till barnen, att den alltid glöms att förberedas i vår familj, och att dagen för utflykten, så står jag eller min man alltid i gryningen och steker pannkakor. Något som aldrig ändras för oss föräldrar är tydligt: det dåliga samvetet, i alla fall inte föräldrar som kategoriseras i samma fack som mig, dvs ”jag-orkar-inte-alltid-under-hålla-mina-barn-facket”. Jag ger er, en dag från 2016. Varsågoda:

”EN FANTASTISK DAG I VARDAGSKAOSET…..

….och då menar jag inte fantastiskt på ett sådant sätt som Elodie details grundaren Linda Sätterström bloggade om igår, hur hon och familjen under helgen sippar champagne, solopowerwalkar, äter Belugakaviar, badar bubbelbad och sätter en deg mitt i natten till morgonens frukost. Inte så. Jag skulle aldrig baka. Mer fantastisk som på ett riktigt småbarnsfamiljsätt: 05.25 vaknar jag under ett berg av barn i vår dubbelsäng, hur dom kommit dit under natten har jag inte en aning om – jag har ett svagt minne att någon kan ha kissat på sig.

Kl 06.00 tränar jag och mitt träningsgäng i Nacka. Egentligen är det totalt okristligt att gå upp vid den här tiden, men som heltidsarbetande småbarnsmamma så finns det bara en tid på dygnet för egentid. Glöm ”men efter läggning då?” – att ligga och halvsova i ett mörkt rum tillsammans med sina varma barn vid nattning får mig inte att bli motiverad till att dra på träningstajsten kl 21.00. Dessutom är det min och mannens kvalitetstid då, dvs vi streckglor på barnförbjudna serier fram till alldeles för sent på kvällen.
Efter morgonträningen får barnen frukost bestående av lingongrova med smör som pålägg. Stora borstar tänderna samtidigt som han står på en pall framför och över toaletten och försöker att sikta ner i toan när han kissar.

Barnen skjutsas sen till dagis och fritids, utan stress för en gångs skull. En magisk dag på jobbet där jag för en gångs skull blev bjuden på lunch av kunden och inte tvärt om. Möter upp mamma med vaxholmsbåtarna i city kl 16.00 då hon kommit hem från landet där hon vart mammafadder åt vår katt Pepsi en vecka. Hämtar sen i vanlig ordning barnen i princip sist och barnen är precis i samma vanliga ordning täckta av lera trots att det inte regnat på 1,5 veckor.
Mannen är ute på jobb så jag åker till närmaste hamburgerslusk och erbjuder en famtastisk kulinarisk middag nedgående av kycklingbrosk,vatten, mjöl och diverse olika e-nummer. Vi åt chickybits. Efter middagen så mutade jag barnen med glass för att få tysta och snälla barn och så jag kunde uträtta ärenden i några butiker. Någonstans i mitt stilla sinne tror jag att om jag ger mina barn glass så sitter de still och slickar på struten i minst 15 minuter. Jag hade visst glömt bort sen igår kväll då jag senast mutade barnen, att så är inte fallet.

Mina barn med glass i handen rör sig lika mycket som utan glass i handen, och då rör dom sig hela tiden – den stora kör parkour mot allt möjligt, den lilla springer snett i sick-sack-mönster när han ska förflytta sig framåt. Denna kombination av överrörliga barn och droppande glasstrutar är aldrig populärt i en butik, inte ens i Nacka Forum. Ner på Willys för att köpa ägg till morgondagens picknickslåda till den stora, och där dom till slut får parkoura och snespringa fritt, orkar inte. Den minsta skriker ”mamma, det är så HÄRLIGT här” jag blir rädd och känner att jag i framtiden kanske bör ta med det lilla barnet på fler utflykter till andra ställen än Nacka forum och Willys.

Väl hemma köper jag Zootropolis på ITunes för 169:-. Har knäckt koden, att köpa den är så mycket billigare än att hyra den för 39:- per gång då små barn tenderar att vilja se varje film minst 20 gånger. Efter 16 minuter tar bägge barnen upp en varsin IPad då dom tycker att filmen suger, jag tvingar dem att se hela filmen under tiden jag jobbar ikapp och myser i soffan. Efter filmen får barnen och jag saft och kakor innan läggdags som en förlåtmuta då jag satt med telefonen i handen hela filmen. Vi går ner och avslutar kvällen där dagen började, i en varm hög av mjuk barnhud i den stora sängen, efter att Nelly Rapp och vampyrernas bal har tagit slut somnar vi allihop. Som tur är släpper treåringen väder så högt att jag vaknar i ren panik. När jag går upp för trappen möts jag av äggen i köket… Så nu står jag här, kl 06.50 på morgonen och steker pannkakor till stora killens utflykt idag.

Det var den dagen, tack så mycket!”

Tillbaka i nutid så säger jag även idag: det var den dagen, tack så mycket” Längtar till i morgon, det blir en fantastisk dag. Jobbar mellan 09 – 19.00 även om de sista timmarna innefattar ett härligt event med härliga kvinnor och förhoppningsvis onsdagsbubbel.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram det blir kul!

@jessicalasses
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00